Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit

Julkaistu:

Yhdysvallat on valmis aloittamaan uudelleen neuvottelut ydinaseriisunnasta Pohjois-Korean kanssa

Yhdysvallat ilmoittaa olevansa valmis aloittamaan ydinaseriisuntaneuvottelut Pohjois-Korean kanssa välittömästi uudelleen, uutisoi Guardian. Etelä-Korean ja Pohjois-Korean johtajat allekirjoittivat eilen sopimuksen, jossa Pohjois-Korea muun muassa lupautui tuhoamaan alueen, jossa uskotaan valmistettavan ydinasemateriaalia.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong-un tapasivat Singaporessa kesäkuussa. Tapaamisen jälkeen Trump ilmoitti, ettei Pohjois-Korea enää ole ydinaseuhka. Tapaamisen jälkeen neuvottelut Pohjois-Korean ydinaseriisunnasta ovat kuitenkin olleet pysähdyksissä. Lue lisää täältä.

Syyrian presidentti syyttää Israelia venäläiskoneen putoamisesta

Syyrian presidentti Bashar al-Assad syyttää Israelia venäläiskoneen putoamisesta. Syyrian ilmavoimat ampui tiistaina vahingossa alas venäläiskoneen, jossa oli 15 ihmistä. Kaikki kyydissä olleet kuolivat.

Syyrian presidentin mukaan tapahtuma oli seurausta Israelin röyhkeydestä ja irstailusta.

Myös Venäjän puolustusministeriö ilmoitti aikaisemmin syyttävänsä tapahtuneesta Israelia. Ministeriön mukaan Syyriaan hyökänneet israelilaiset pilotit olisivat käyttäneet venäläiskonetta suojanaan ja altistaneet sen Syyrian ilmatorjuntatulelle.

Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi, että venäläisen II-20-koneen ampuminen alas Välimeren yllä Syyrian edustalla oli traagisten tapaturmaisten seikkojen summa. Lue lisää täältä.

Kavanaugh'ta seksuaalisesta ahdistelusta syyttävän naisen kuulemisesta puhkesi riita republikaanien ja demokraattien välille

Yhdysvalloissa korkeimman oikeuden tuomariehdokasta Brett Kavanaugh'ta seksuaalisesta ahdistelusta syyttävän naisen kuulemisesta on äitynyt riita demokraattien ja republikaanien välille. Senaatti on ilmoittanut järjestävänsä Kavanaugh'ta syyttävälle psykologian professorille Christine Blasey Fordille kuulemisen maanantaina.

Ford on sanonut lakimiestensä välityksellä vaativansa ensisijaisesti liittovaltion poliisin FBI:n tutkintaa tapauksesta. Hän ei ole suoraan sanonut, osallistuuko kuulemiseen. Myös demokraatit ovat vaatineet FBI:n tutkintaa.

Republikaanit puolestaan tyrmäsivät ajatuksen FBI:n tutkinnasta ja sanoivat, että maanantai on Fordille mahdollisuus tulla kuulluksi.

Kiistasta uutisoi muun muassa New York Times. Lue lisää täältä.