Yön uutiset

Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit

Julkaistu:

Äärimmäisen vaarallinen Florence-hurrikaani lähestyy Yhdysvaltojen itärannikkoa

Yhdysvalloissa hurrikaani Florence lähestyy maan itärannikkoa. Muun muassa Washington Post kertoo, että Florence on tällä hetkellä äärimmäisen vaarallinen kategorian neljä hurrikaani.

CNN:n mukaan hurrikaanin ennakoidaan rantautuvan Etelä- ja Pohjois-Carolinaan perjantaina aamulla kolmannen tai neljännen kategorian hurrikaanina viisiportaisella asteikolla.

Torstaina aamulla tuulet voivat Pohjois-ja Etelä-Carolinassa lyödä trooppisen myrskyn voimalla. Noin 1,5 miljoonalle ihmiselle on annettu evakuointimääräys.

Pohjois-Carolinassa asuva suomalaisnainen kertoo, että kaupoissa monet perustavarat ovat alueella jo loppuneet. Lue lisää täältä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Uutissuomalainen: Kolmasosa suomalaisista leikkaisi huippu-urheilijoiden tukia

Kolmasosa suomalaisista haluaisi vähentää huippu-urheilijoiden saamaa tukea, käy ilmi Uutissuomalaisen tekemästä kyselystä. Toisaalta myös nykyisen tukitason säilyttämisellä ja nostamisella on vankka kannatus. Lue lisää täältä.

Kulttuuriministerin tilaama Metoo-selvitys julki tänään

Kultuuriministeri Sampo Terhon (sin.) tilaama selvitys elokuva- ja teatterialan häirinnästä ja epäasiallisesta kohtelusta julkaistaan tänään. Ministeri Terho asetti huhtikuussa elokuva-alan häirinnän vuoksi työ- ja sosiaalioikeuden dosentti Jaana Paanetojan selvittämään häirintää sekä muuta epäasiallista kohtelua elokuva- ja teatterialoilla.

Toimeksiannon taustalla olivat muun muassa syksystä 2017 lähtien #metoo-kampanjan myötä elokuva- ja teatterialan tekijöiden julkisuudessa esille tuomat häirinnän ja muut epäasiallisen kohtelun kokemukset. Lue lisää täältä.