Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit

Julkaistu:

Yhdysvallat uhkailee Kansainvälistä rikostuomioistuinta: Kostamme, jos syytätte amerikkalaisia

Yhdysvallat on uhannut ryhtyä toimiin Kansainvälistä rikostuomioistuinta ICC:tä vastaan, mikäli se nostaa sotarikossyytteitä Afganistanissa palvelleita amerikkalaisia vastaan.

Valkoisen talon kansallisen turvallisuuden neuvonantaja John Bolton sanoo, että jos syytteitä nostetaan, prosessiin osallistuneille tuomareille ja syyttäjille määrätään matkustuskielto Yhdysvaltoihin ja heitä vastaan nostetaan syyte Yhdysvalloissa. Hän myös sanoi Yhdysvaltojen rankaisevan yrityksiä ja valtioita, jotka auttavat ICC:tä tutkimaan amerikkalaisia.

ICC:n syyttäjä vaati marraskuussa tutkimusta väitetyistä sotarikoksista, joita Yhdysvaltojen armeijan ja tiedusteluviranomaisten uskotaan tehneen Afganistanissa. Lue lisää täältä.

Pohjois-Korean Kim haluaa tavata Trumpin uudelleen, lähetti kirjeen

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un ehdottaa Yhdysvaltain presidentille Donald Trumpille toista tapaamista, kertoo Valkoinen talo. Tapaamista ehdotettiin kirjeessä, jonka Kim lähetti Trumpille. Presidentin edustajien mukaan tällaista tapaamista ollaan jo järjestämässä.

Valkoisen talon tiedottaja Sarah Sanders ei kommentoinut mahdollisen tulevan tapaamisen ajankohtaa, eikä sitä, missä se järjestettäisiin.

Pohjois-Korean ydinaseriisunta ei ole merkittävästi edennyt sen jälkeen, kun Kim tapasi Trumpin kesällä Singaporessa. Esimerkiksi Kansainvälinen atomienergiajärjestö IAEA raportoi elokuussa, ettei todellisia merkkejä Pohjois-Korean ydinaseriisunnasta ole havaittavissa. Lue lisää täältä.

Venäjällä alkaa suuri Vostok-sotaharjoitus

Venäjällä alkaa tänään historiallisen suuri sotaharjoitus Vostok 2018. Puolustusministeri Sergei Shoigu on uutistoimisto AFP:n mukaan kertonut, että siihen osallistuu noin 300000 venäläissotilasta ja tuhat ilma-alusta.

Lauantaihin asti jatkuva sotaharjoitus järjestetään maan itäosassa yhteistyössä Kiinan ja Mongolian kanssa. Kiinan puolustusministeriö on vahvistanut, että Vostokiin osallistuu yli 3000 kiinalaissotilasta. Lue lisää täältä.