Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit

Entinen presidentti Barack Obama puhui perjantaina Illinoisin yliopistolla.

Entinen presidentti Barack Obama puhui perjantaina Illinoisin yliopistolla.

Julkaistu: 8.9.2018 5:30

Obama kritisoi republikaaneja rajuin sanoin

Yhdysvaltain entinen presidentti Barack Obama on kritisoinut puheessaan poikkeuksellisen rajusti kongressin republikaaneja ja myös nykyistä presidenttiä Donald Trumpia. Asiasta uutisoi muun muassa CNN. Aiemmin Obama on kommentoinut Trumpin presidenttiyttä varsin pidättyväisesti.

Obama kysyi puheessaan, mitä republikaanipuolueelle on tapahtunut. Hänen mukaansa republikaanit heikentävät kansainvälisiä suhteita ja veljeilevät Venäjän kanssa.

Obaman mukaan Trump on oire nykyisen kansallisen politiikan tilasta, ei sen syy.

Illinoisissa yliopistossa puhunut Obama sanoi lisäksi, että nyt eletään vaarallisia aikoja. Lue lisää täältä.

CNN: Trump uskoo, että häntä arvostelleen mielipidekirjoituksen takana on turvallisuusviranomainen

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump uskoo, että häntä arvostelleen ja suurta huomiota herättäneen mielipidekirjoituksen takana on joku kansallisen turvallisuuden eteen työskentelevä henkilö, sanoo Trumpin neuvonantaja Kellyanne Conway uutiskanava CNN:lle.

Trump vaati perjantaina oikeusministeriä tutkimaan New York Timesin julkaiseman nimettömän mielipidekirjoituksen ja selvittämään, kuka sen kirjoitti. Kirjoituksen mukaan Trumpin hallinnossa on useita avustajia, jotka toimivat Trumpia vastaan suojellakseen Yhdysvaltoja presidentiltään.

Conway sanoo, ettei hän usko kirjoittajan työskentelevän Valkoisessa talossa. Lue lisää täältä.

Ruotsin yleisradioyhtiö SVT otti etäisyyttä ruotsidemokraattien maahanmuuttokantoihin, puolue hermostui

Ruotsissa vaalitentin järjestänyt yleisradioyhtiö SVT ajautui tentin jälkeen sanaharkkaan ruotsidemokraattien kanssa maahanmuutosta. SVT päätyi tentin jälkeen ottamaan etäisyyttä ruotsidemokraattien puheenjohtajan Jimmie Åkessonin lausuntoihin maahanmuuttajien työllistymisestä.

Åkesson sanoi tentissä, että maahanmuuttajat eivät saa töitä, koska he eivät ole ruotsalaisia eivätkä sopeudu Ruotsiin. SVT pitää kannanotossaan kommentteja törkeänä kärjistyksenä. Åkesson tuomitsi kannanoton ja piti sitä skandaalina. Lue lisää täältä.

Tuoreimmat osastosta