Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit

7.9.2018 5:54

Brasilian presidentinvaalien ennakkosuosikki haavoittui vakavasti puukotuksessa

Brasilian presidentinvaalien mielipidemittauksia johtava Jair Bolsonaro on saanut vakavia vammoja puukotuksessa. Puukottaja hyökkäsi hänen kimppuunsa kesken vaalikampanjoinnin.

Bolsonaron poika sanoi aluksi isänsä saaneen vain lieviä vammoja mutta kertoi myöhemmin Twitterissä, että tilanne oli vakavampi kuin aluksi luultiin. Hänen mukaansa Bolsonaro sai vammoja maksaansa, keuhkoonsa ja suolistoonsa ja on menettänyt paljon verta. Lue lisää täältä.

Ainakin 166 ihmisen ruumiit löydettiin joukkohaudasta Meksikossa

Meksikossa viranomaiset ovat löytäneet ainakin 166 ihmisen ruumiit joukkohaudasta. Joukkohauta sijaitsee Veracruzin osavaltiossa, jossa huumekartellit käyvät veristä sotaa toisiaan vastaan.

Joukkohauta löydettiin poliisin tietolähteen antaman vinkin ansiosta.

Meksikoa ovat riivanneet väkivaltaisuudet vuodesta 2006 lähtien, jolloin maan armeija ryhtyi taistelemaan huumekartelleja vastaan. Sen jälkeen maassa on murhattu yli 200000 ihmistä. Viime vuonna murhan uhriksi joutui ennätykselliset 28702 meksikolaista. Lue lisää täältä.

NYT: Trumpin hallinto pyrkii eroon siirtolaislapsia suojelevista rajoituksista

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trumpin hallinto tavoittelee oikeutta pitää laittomasti maahan pyrkineitä lapsia vankilassa rajattoman ajan, kertoo muun muassa New York Times. Nykyisten sääntöjen mukaan rajan laittomasti ylittäneitä lapsia ei saa pitää vankilaolosuhteissa yli kahtakymmentä päivää.

Kotimaan turvallisuudesta vastaava ministeri Kirstjen Nielsen kutsuu 20 päivän sääntöä porsaanreiäksi, joka vaikeuttaa merkittävästi laittomasti maassa oleskelevien perheiden pidättämistä ja maasta karkottamista.

Trumpin hallinto erotti touko-kesäkuussa tuhansia lapsia vanhemmistaan Yhdysvaltojen ja Meksikon välisellä rajalla osana nollatoleranssipolitiikkaa, jossa kaikki laittomasti rajan ylittäneet aikuiset pidätettiin. Lapsia ei voitu 20 päivän säännön vuoksi pitää vanhempiensa luona vankilassa, joten heidät erotettiin perheistään. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?