Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit

Judy Garlandin kuuluisat kengät löytyivät 13 vuoden kateissaolon jälkeen.­

5.9.2018 5:30

Jebi-taifuuni etenee Japanissa pohjoiseen – 9 kuollut, satoja loukkaantunut

Ainakin yhdeksän ihmistä on kuollut ja satoja loukkaantunut Jebi-taifuunin koetellessa Japania, tiedottaa Japanin meteorologian laitos.

Laitoksen mukaan taifuuni etenee kohti pohjoista, mutta se on laantunut huomattavasti. Lue lisää täältä.

Saksalaiskirurgi huumasi kumppaninsa petipuuhissa – yliannostukseen kuolleen naisen isä vaatii tohtorille elinkautista

Ilta-Sanomat kertoi huhtikuussa saksalaistohtorista, jota epäillään seksikumppaniensa huumaamisesta. 38-vuotiaan naisen epäillään saaneen surmansa suuseksin seurauksena, jonka yhteydessä hän sai kokaiinin yliannostuksen, todennäköisesti 42-vuotiaan kirurgin sukuelimen kautta.

Mies työskenteli johtavana lääkärinä klinikalla Halberstadtissa Saksi-Anhaltin osavaltiossa. Hän oli tiettävästi löytänyt kumppaninsa seuranhakusivuston kautta. Lue lisää täältä.

Trump kiistää paljastuskirjan väitteet: "Petollista kansalaisten huijaamista"

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on vastannut häntä koskevan paljastuskirjan väitteisiin. Trump julkaisi Twitterissä lukuisia kirjan väitteitä oikaisevia viestejä.

Trumpin kansliapäällikkö John Kelly kirjoittaa Trumpin julkaisemassa lausunnossa, että kirjan väittämät ovat täyttä kukkua, jolla yritetään häiritä työtä Valkoisessa talossa. Journalisti Bob Woodwardin kirja väittää esimerkiksi Kellyn nimittäneen Trumpia idiootiksi. Lue lisää täältä.

Paljastuskirja: Trump pyysi tappamaan Syyrian presidentin – puolustusministeri ei noudattanut käskyä

Kun Syyrian presidentti Bashar al-Assad teki kemiallisen iskun huhtikuussa 2017, Yhdysvaltain presidentti Donald Trump soitti puolustusministeri James Mattisille ja käski tämän masinoida Syyriaan massiivisen tappo-operaation, väittää tuore paljastuskirja.

– Jumalauta, tapetaan hänet! Mennään sinne ja tapetaan jumalauta ne kaikki, presidentti sanoi kirjan mukaan. Lue lisää täältä.

Kuka on Pori Jazzin uusi toimitusjohtaja? Festivaali julkistaa nimen tänään

Pori Jazz -festivaali kertoo tänään keskiviikkona, kenet on valittu tapahtuman uudeksi toimitusjohtajaksi.

Pori Jazzin toimitusjohtajaksi nimitetyn Aki Ruotsalan työsuhde purettiin kesäkuun alussa, kun julkisuuteen levisivät hänen homovastaisiksi tulkitut kommenttinsa.

Ruotsala sanoi Satakunnan Kansan haastattelussa muun muassa, että on olemassa vain homoutta eikä homoja. Haastattelu liittyi Nuotta median vuoden 2011 Älä alistu -kampanjaan, jonka pääviestin mukaan homoudesta voi eheytyen "parantua". Lue lisää täältä.

Jäitkö keväällä vaille opiskelupaikkaa? Syksyn yhteishaku alkaa nyt

Korkeakoulujen syksyn yhteishaku alkaa tänään keskiviikkona. Syksyn haussa koulutuksia on tarjolla huomattavasti vähemmän kuin kevään haussa.

Opetushallituksen mukaan haussa on tarjolla noin 6 600 opiskelupaikkaa. Valittavana on yli 200 koulutusohjelmaa, joista 20 on yliopistokoulutuksia. Lue lisää täältä.

Maatalouden kannattavuudesta tänään väliaikaraportti

OP-ryhmän entinen pääjohtaja, vuorineuvos Reijo Karhinen esittelee tänään keskiviikkona väliaikaraporttia maatalouden kannattavuudesta. Karhinen selvittää asiaa pääministeri Juha Sipilän (kesk) ja maatalousministeri Jari Lepän (kesk) toimeksiannosta. Lue lisää täältä.

Kanadan Trudeau: Kanada ei allekirjoita Naftaa ilman riitojensovittelumekanismia

Kanada ei allekirjoita Pohjois-Amerikan vapaakauppasopimusta Naftaa ilman, että se sisältää riitojensovittelumekanismin, Kanadan pääministeri Justin Trudeau sanoi tiistaina paikallista aikaa.

Yhdysvallat on ilmaissut haluavansa päästä irti elimestä, joka käsittelee vapaakauppasopimuksen riita-asioita. Trudeaun mukaan sopimus ilman riitojensovittelumekanismia on huono kanadalaisille.

– Olemme alusta alkaen sanoneet, että tarvitsemme (Nafta-sopimuksen) luvun 19 kaltaisen riitojensovittelumekanismin ja aiomme pitää siitä tiukasti kiinni, Trudeau sanoi. Lue lisää täältä.

Judy Garlandin legendaariset rubiininpunaiset kengät katosivat 13 vuodeksi – FBI löysi varastetut jalkineet

Yksi maailman kuuluisimmista kenkäpareista on löytynyt 13 vuoden kateissaolon jälkeen, kertoo uutistoimisto Reuters.

Legendaariset rubiininpunaiset kengät, joita näyttelijä Judy Garland (1922–1969) käytti Dorothyn roolissa klassikoksi muodostuneessa musikaalielokuvassa Ihmemaa Oz (The Wizard of Oz 1939), löytyivät kesällä Minneapolisin kaupungista Minnesotan osavaltiosta. Lue lisää täältä.

Pahamaineisten sarjamurhaajien tytär: 16-vuotias sisko katosi, poliisi teki silmittömän kauhean löydön takapihalta

1990-luvulla rikoksistaan kiinni jääneet Fred ja Rosemary West kuuluvat Britannian pahamaineisimpiin sarjamurhaajiin. Pariskunta kidutti ja surmasi yhdessä ja yksinään ainakin 12 ihmistä. Uhreista suurin osa oli nuoria tyttöjä ja naisia, joita he etsivät muun muassa bussipysäkeiltä. Perheen pihalle haudattujen uhrien joukossa oli myös pariskunnan oma tytär. Lue lisää täältä.

Oletko nähnyt 25-vuotiasta Joelia? Katosi Espoossa, poliisi pyytää havaintoja

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos kertoo Facebook-sivuilla kateissa olevasta miehestä.

– Espoon Myllykylästä on kateissa 25-vuotias Joel Kleemola.

Viimeinen varma havainto hänestä on klo 18.00 aikoihin.

Kateissa olevan Joelin tuntomerkit ovat: Hän on 180 senttimetriä ja normaalivartaloinen. Hänellä on tummat hiukset. Hän on pukeutunut tummansiniseen tikkitakkiin ja vihreisiin remmisandaaleihin.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos pyytää kertomaan kaikista havainnoista ilmoituksella hätäkeskukseen eli numeroon 112.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?