Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit

3.9.2018 5:25

Museo tuhoutui tulipalossa Brasiliassa

Brasilian Rio de Janeirossa sijaitseva kansallismuseo on kärsinyt pahoja vaurioita sunnuntaina syttyneessä tulipalossa. Maan merkittvävimpiin kuuluvassa museossa säilytettiin monia maan kansallisaarteita.

Presidentti Michel Temer kuvaili tapahtumaa traagiseksi päiväksi Brasilialle. Palon syttymissyy on vielä epäselvä. Lue lisää täältä.

Senaattori John McCain laskettiin hautaan ystävänsä ja koulutoverinsa viereen

Yhdysvalloissa edesmennyt amerikkalaissenaattori John McCain haudattiin sunnuntaina Annapolisin merisotakoulun hautausmaalle Marylandissa. Hautajaissaattue kulki pitkin merisotakoululle johtavia katuja, joiden jalkakäytävät olivat täpösen täynnä Yhdysvaltain lippuja ja kylttejä heiluttavia ihmisiä.

McCain valmistui merisotakoulusta vuonna 1958. Hän valitsi itse hautapaikkansa, joka sijaitsee hänen vanhan ystävänsä ja koulutoverinsa, amiraali Chuck Larsonin vieressä.

McCain menehtyi aivosyöpään runsas viikko sitten 81-vuotiaana. Hän kuului Yhdysvaltain viime vuosikymmenien merkittävimpiin poliitikkoihin. Lue lisää täältä.

Wikileaksin tietoturva-asiantuntija kadonnut Norjassa

Norjan poliisi tutkii tietovuotosivusto Wikileaksin tietoturva-asiantuntijan katoamista. Wikileaksin Twitter-päivityksen mukaan hollantilainen Arjen Kamphuis on nähty viimeksi lähes kaksi viikkoa sitten Bodössä, Pohjois-Norjassa, josta hänen oli tarkoitus matkustaa Trondheimiin. Lue lisää täältä.

Avoimia työpaikkoja aiempaa enemmän työtöntä kohden

Avoimien työpaikkojen määrä suhteessa työttömien määrään on noussut niin ripeästi, että kahden vuoden takainen koko maan keskiarvo on mennyt rikki lähes kaikissa maakunnissa.

Työ- ja elinkeinoministeriön STT:lle kokoamasta tilastosta ilmenee, että toissa vuoden heinäkuussa avointen työpaikkojen määrä työtöntä kohti oli keskimäärin 0,17. Tämän vuoden heinäkuussa keskiarvo oli lähes kaksinkertaistunut 0,3 työpaikkaan. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?