Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit

Kuvituskuva
Julkaistu: 1.9.2018 5:19

Lontoolaismies sai elinkautisen Theresa Mayn murhasuunnitelmasta

Britanniassa nuori lontoolaismies tuomittiin heinäkuussa elinkautiseen vankeusrangaistukseen terroritekojen valmistelusta, kirjoittaa BBC. Käytännössä mies kärsii tuomiostaan vähintään 30 vuotta vankeudessa.

21-vuotias oli suunnitellut räjäyttävänsä pommin Britannian pääministerin virka-asunnon ovella, jonka jälkeen hän olisi tappanut pääministeri Theresa Mayn veitsellä tai ampuma-aseella.

Mies saatiin kiinni salaisen operaation avulla. Mies luuli olleensa sosiaalisen median kautta yhteydessä Isis-värvääjiin, jotka tosiasiassa olivat FBI:stä. Mies otettiin kiinni hetki sen jälkeen kun hän oli hakenut salaiselta agentilta laukun ja takin, joiden hän kuvitteli sisältävän räjähteitä. Lue lisää täältä.

Saudi-Arabia vihjaa, että Qatarista saatetaan tehdä saari

Saudi-Arabia suunnittelee kaivavansa kanaalin, joka muuttaisi Qatarin niemimaan saareksi, saudiviranomainen vihjasi perjantaina Twitterissä.

Kanaali erottaisi Qatarin niemimaan fyysisesti Saudi-Arabian yhteydestä. Suunnitelma on viimeisin kipupiste 14 kuukautta kestäneessä kiistassa valtioiden välillä. Lue lisää täältä.

Katolinen kirkko kehottaa Kuubaa hylkäämään homoavioliiton

Kuubassa katolinen kirkko on vedonnut julkisesti sen puolesta, että suunnitelma laillistaa samaa sukupuolta olevien välinen avioliitto hylättäisiin uudessa perustuslaissa. Kirkko kuvaili homoavioliittoa rikkaiden maiden tyrkyttämäksi "ideologiseksi kolonialismiksi". Lue lisää täältä.

SAK:n Eloranta Lännen Medialle: Suomeen kaksi valtakunnansovittelijaa

SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta ehdottaa, että Suomeen perustettaisiin kahden valtakunnansovittelijan malli nykyisen yhden sovittelijan sijaan, uutisoi Lännen Media. Samalla voitaisiin laajentaa sovittelijan toimenkuvaa ja luopua viran määräaikaisuudesta. Lue lisää täältä.

Tuoreimmat osastosta