Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit

Julkaistu:

Hurrikaani Marian uhriluku Puerto Ricossa olikin 2 975 eikä 64 – kaupunginjohtaja syyttää Trumpia laiminlyönnistä

Noin vuosi sitten Puerto Ricossa riehuneen hurrikaani Marian vaatimasta uhriluvusta on tullut uutta virallista tietoa. Alun perin kuolonuhrien määräksi ilmoitettiin 64, mutta Puerto Ricon viranomaiset vahvistivat tiistaina, että uhreja oli ainakin 2 975, kertovat esimerkiksi CNN, CBS News ja USA Today.

Uhrien määrää on pitkään epäilty moninkertaiseksi alun perin ilmoitettuun nähden ja todellista uhrimäärää on selvitetty jonkin aikaa. Virallinen liki 3 000 hengen uhrimäärä vahvistui George Washingtonin yliopiston riippumattoman selvityksen seurauksena, kertoo CNN. Lue lisää täältä.

Meksikon rannikolta löytyi 300 mätänevää kilpikonnaa – kohtaloksi koitui laiton kalastusverkko

Noin 300 kilpikonnaa on löytynyt kuolleena Meksikon etelärannikolla tiistaina, kertovat esimerkiksi uutistoimisto Reuters ja uutiskanava CNN.

Etelänbastardikilpikonnat kuolivat jäätyään kiinni kalastusverkkoon. Naapuriosavaltio Chiapasista löydettiin aiemmin elokuussa 113 samalla tavalla kuollutta kilpikonnaa.

Kalastajat löysivät kilpikonnat Barra de Colotepecin rannikolta Oaxacan osavaltiossa Meksikon eteläosassa. Lue lisää täältä.

Kauppiaat: Suomalaiset käyvät ruokakaupoissa sunnuntaisin useammin kuin ennen

Kauppiaat kertovat, että sunnuntai on ostospäivänä nousemassa hiljaisimpien arkipäivien rinnalle ruokakaupoissa.

– Ihmiset Suomessa ovat pikku hiljaa oppineet enemmän ja enemmän, että sunnuntai on normaali kauppapäivä, kertoo Helsingin K-Market Manskun kauppias Atte Paronen.

Hänen mukaansa sunnuntain myynti alkaa olla hyvin lähellä normaalin arkipäivän myyntiä. Perjantai ja lauantai ovat edelleen kaikkein vilkkaimmat kauppapäivät. Lue lisää täältä.

Professoria syytetään murhasta Hongkongissa – vaimon ruumis löytyi matkalaukusta professorin työhuoneesta

Hongkongin yliopiston professoria syytetään vaimonsa murhasta. Poliisi löysi vaimon ruumiin matkalaukkuun sullottuna professorin työhuoneesta, kertoivat Hongkongin viranomaiset keskiviikkona.

Asiasta uutisoivat esimerkiksi Australian yleisradio ABC ja yhdysvaltalaislehti New York Times.

Professori oli ilmoittanut poliisille 20. elokuuta, että hän ei ollut nähnyt vaimoaan kolmeen päivään sen jälkeen, kun he olivat riidelleet. Lue lisää täältä.

Argentiina pyytää IMF:ltä pikaista tukilainaa – huoli maan maksukyvystä kasvaa

Talouskriisin koettelema Argentiina pyytää Kansainvälistä valuuttarahastoa IMF:ää nopeuttamaan tukilainan maksua markkinoiden rauhoittamiseksi.

Argentiinassa inflaatio on kiihtynyt ja maan valuutan peson arvo on heikentynyt tämän vuoden alusta yli 40 prosenttia Yhdysvaltain dollariin nähden. Huolet maan maksukyvystä ovat ruokkineet viime aikoina levottomuutta markkinoilla. Lue lisää täältä.

Aung San Suu Kyi saa pitää Nobelin palkinnon

Myanmarin johtajalta Aung San Suu Kyiltä ei oleta pois Nobelin palkintoa. Asiasta ilmoitti Norjan Nobel-komitea keskiviikkona.

Maanantaina Myanmarin ihmisoikeustilannetta selvittänyt YK:n alainen ryhmä vaati maan sotilasjohtoa syytteeseen rohingya-muslimien kansanmurhasta. Myös siviilihallinnon johtaja Aung San Suu Kyi sai arvostelua osakseen. Hän ei ole ryhmän mukaan käyttänyt poliittista asemaansa tai muuta auktoriteettiaan estääkseen tapahtumia.

Komitean mukaan rauhanpalkinnon säännöt eivät salli palkinnon perumista. Lue lisää täältä.

Helsingin Kalasatamassa vaarallisen aineen onnettomuus – ei altistuneita

Kalasataman kaupunginosassa Helsingissä tapahtui myöhään keskiviikkoyönä vaarallisen aineen onnettomuus. Valmisteilla olevan Redi-kauppakeskuksen jäähdytinlaitteesta vuoti hiilidioksidikaasua kellaritiloihin. Onnettomuudessa ei ollut altistuneita tai loukkaantuneita.

– Tilat tuuletettiin ja työmaainsinöörille ilmoitettiin, että laitteistot on otettava pois käytöstä, kertoo päivystävä palomestari Toni Fohlin. Lue lisää täältä.

Toimittaja Salla Paajanen huomasi Jenni Haukion kaulassa tutun korun – ei saanut hopeakäätyä irti kaulastaan Linnan jatkoilla

Ylen toimittaja Salla Paajanen otti yhteyttä IS:ään ja kertoi tehneensä havainnon: hänellä itsellään oli muutama vuosi sitten yllään sama koru kuin rouva Jenni Haukiollatiistaina, kun hän emännöi illallista Suomessa vierailevalle Ranskan presidenttiparille.

Koru oli osa Paajasen asukokonaisuutta Linnan juhlien jatkoilla, jotka Paajanen juonsi. Hänellä oli yllään punainen leninki, Winter Pearl -kaulakoru ja vyön kohdalla samaan sarjaan kuuluvasta rannekorusta tehty somiste, joka oli nokkelan puvustajan idea. Lue lisää täältä.

Huima nousu! Salzburg hukkasi kotona kahden maalin johdon ja putosi Mestarien liigasta

Kahden maalin johtoasema kotona ei riittänyt FC Salzburgille seurahistorian ensimmäiseen paikkaan Mestarien liigan lohkovaiheessa. Energiajuomajätti Red Bullin rahoittama itävaltalaisseura joutuu jälleen kerran tyytymään Euroopan liigaan, sillä Crvena Zvezda nousi toisen jakson pikaosumilla tasoihin ja jatkoon.

Israelilaishyökkääjä Munas Dabbur oli pitkään kiinni sankarin viitassa. Hän iski ottelun avausosuman aivan ensijakson lopussa ja teki toisen pian tauon jälkeen rangaistuspotkusta. Lue lisää täältä.

Kirjailija: Vaarana on, että huononnetut ihmiset käyttävät paranneltuja koneita väärin

Tunne itsesi tai jäät manipuloijien saaliiksi. Tämä on yksi ydinajatus israelilaistutkija Yuval Noah Hararin uutuuskirjassa 21 oppituntia maailman tilasta.

Kirjassa pohditaan yksilöiden mahdollisuuksia selvitä maailmassa, jossa tutut työpaikat katoavat, tekoäly ohjaa yhä useampia valintoja ja suuret ideologiat ovat joko kuolleet tai tekevät kuolemaa.

Hararin mukaan olemme ensi kertaa historiassa tilanteessa, jossa hallituksilla ja yrityksillä on tarpeeksi tehokkaat koneet ja tietoa oppia tuntemaan meidät paremmin kuin me itse. Olemme antaneet paljon valtaa algoritmeille, joiden avulla meitä voidaan manipuloida. Lue lisää täältä.

Kuvat kulissien takaa julki – presidentinkanslia julkaisi hienoja otoksia Ranskan presidenttiparin vierailusta

Lue lisää täältä.

Kerrostalon saunaosasto paloi Kuusamossa, koko rakennus evakuoitiin

Päivystävän palomestarin mukaan ainakin kolme ihmistä on viety terveyskeskukseen tarkastettavaksi mahdollisen savulle altistumisen takia.

Paikalla on meneillään jälkisammutustyöt. Selvityksessä on, pääsevätkö evakuoidut yöksi koteihinsa vai onko asukkaille järjestettävä tilapäismajoitus. Lue lisää täältä.

Pelastuslaitos: Nuori mies tipahti Aurajokeen – ”Taistellaan elämästä”

Varsinais-Suomen pelastuslaitos sai keskiviikkoiltana kello kymmenen aikaan hälytyksen Aurajokeen tippuneesta miehestä.

– Nuori, noin parikymppinen mies oli ollut viettämässä iltaa tuttaviensa kanssa jokirannan puistonpenkillä. Hän oli tipahtanut tasanteelle pää edellä, jonka jälkeen hän tipahti veteen ja suoraan pinnan alle, päivystävä palomestari Marko Rosted kertoo.

Pelastuslaitos saapui paikalle parissa minuutissa ja pelastussukeltajat saivat miehen nostettua vedestä. Lue lisää täältä.

Vavahduttavat kuvat: Senaattori John McCainin läheiset jättivät tunteikkaat hyvästit sotasankarille muistotilaisuudessa

Arizonalaiset osoittivat keskiviikkona kunnioitustaan viime viikonloppuna kuolleelle pitkäaikaiselle senaattorilleen John McCainille.

Senaattorin Yhdysvaltain lippuun kiedottu arkku oli tuotu osavaltion pääkaupungissa Phoenixissä parlamenttiin viimeisiä jäähyväisiä varten. Paikalla olivat McCainin leski Cindy McCain ja hänen lapsensa. Lue lisää täältä.