Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit

Taylor Poindexter loukkaantui Floridan joukkoammuskelussa, jossa ampujan epäilleen ensin ampuneen kuoliaaksi kaksi uhria ja sitten itsensä.

Julkaistu: 27.8.2018 5:32

BBC: Massiivinen dna-seulonta johti pidätykseen 20 vuotta vanhassa katoamistapauksessa Hollannissa

Massiivinen dna-seulonta on johtanut pääepäillyn pidätykseen 20 vuotta vanhassa katoamistapauksessa, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Dna-seulontaa tehtiin 11-vuotiaan pojan katoamisen ja kuoleman selvittämiseksi. Nederlandse Omproep Stichtingin mukaan epäilty on 55-vuotias Jos Brech ja hänet pidätettiin Espanjassa sunnuntaina. Hänet on tarkoitus luovuttaa Hollantiin. Lue lisää täältä.

Floridan joukkoammuskelu käynnisti heti keskustelun aselaeista – Senaattori: ”Meidän on toimittava välittömästi”

Jacksonvillessä Floridassa sunnuntaina paikallista aikaa tapahtunut joukkoammuskelu on heti tuoreeltaan ryydittänyt Yhdysvalloissa käytävää keskustelua aseväkivallasta ja aselaeista.

Sosiaalisessa mediassa aselakien tiukentamista ajetaan tunnuksella #NeverAgain eli Ei koskaan enää.

Presidentti Donald Trumpiin on kohdistunut kasvava paine aselakeihin puuttumiseen. Viime aikoina maassa on ollut muun muassa useita kouluammuskeluja. Jacksonvillessä edellisestä ammuskelusta ehti kulua vain hetki: 11. elokuuta kadulla ammuttiin kuoliaaksi seitsemänvuotias tyttö. Lue lisää täältä.

Floridassa joukkoammuskelu: 3 kuollut, epäilty ampuja oli 24-vuotias pelaaja

Poliisi on antanut uutta tietoa Floridan Jacksonvillessä sunnuntaina tapahtuneesta joukkoammuskelusta.

Poliisin edustaja, sheriffi Mike Williams tiedotti varhain maanantaiaamuyöllä Suomen aikaa, että joukkoammuskelusta epäillään edelleen yhtä ihmistä. Hänen epäillään olleen David Katz, 24-vuotias valkoinen mies, joka oli kotoisin Baltimoresta Marylandista ja oli tullut Jacksonvilleen osallistumaan Madden-videopeliturnaukseen.

Ammuskelija tappoi itsensä ammuskelun päätteeksi. Hän käytti ainakin yhtä puoliautomaattista käsiasetta, Williams kertoi. Lue lisää täältä.

Kristian Vesalainen teki kolmevuotisen sopimuksen Winnipegin Jetsin kanssa

Suomalaiskiekkoilija Kristian Vesalainen on tehnyt sopimuksen NHL-seura Winnipeg Jetsin kanssa. Seuran mukaan 19-vuotias Vesalaisen sopimus on kolmivuotinen tulokassopimus.

Winnipeg Jetsin organisaatiossa pelaavat entuudestaan jo suomalaistähti Patrik Lainesekä Sami Niku. Lue lisää täältä.

Selvitys: Varhennetulle vanhuuseläkkeelle jäävistä kaksi kolmasosaa miehiä

Naisilla on miehiä vähemmän motiiveja hakeutua osittaiselle varhennetulle vanhuuseläkkeelle (OVE) kuin miehillä, kertoo STT:n selvitys.

Niin Eläketurvakeskus ETK kuin työeläkevakuutusyhtiöt Varma ja Ilmarinen kertovat, että OVE:lle jääneistä noin kaksi kolmasosaa on miehiä. Syitä tähän löytyy niin eläkemäärien eroista kuin elinajanodotteista.

– Kun naapureita ja luokkakavereita alkaa kaatua, monelle tulee mieleen, että pitäisikö keventää loppuvuosien työkuormaa. Osa eläkkeestä otetaan käyttöön, jotta siitä päästään nauttimaan, kertoo ETK:n kehityspäällikkö Jari Kannisto. Lue lisää täältä.

Senaattori John McCain haudataan sunnuntaina Marylandissa

Viikonloppuna kuollut yhdysvaltalainen senaattori John McCain (29. elokuuta 1936 – 25. elokuuta 2018) lasketaan hautaan ensi viikon sunnuntaina 2. syyskuuta, kertoo hänen toimistonsa.

81-vuotiaana kuollut McCain haudataan laivastoveteraanien hautausmaalle Marylandin osavaltion pääkaupungissa Annapolisissa. Lue lisää täältä.

Tytär kertoi uusia yksityiskohtia egyptiläishotellissa kuolleen brittiparin viimeisistä hetkistä – ”Huoneessa oli jotakin, joka tappoi heidät”

Egyptissä jatkuu edelleen tutkinta brittituristien Susan Cooperin, 63, ja John Cooperin, 69, kuolemien syyn selvittämiseksi. Hurghadan lomakohteessa sijaitsevassa Steigenberger Aqua Magic -hotellissa asuneet Cooperit kuolivat viime tiistaina muutaman tunnin sisällä toisistaan. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?