Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit

Senaattori John McCain on kuollut 81-vuotiaana.

26.8.2018 5:27

KYS kertoo tänään Kuopion bussiturmassa loukkaantuneiden tilasta

Kuopion yliopistollinen sairaala kertoo tänään sunnuntaina Kuopion linja-autoturmassa loukkaantuneiden tilasta. Sairaala on kertonut tiedottavansa asiasta kello 12.

Lauantai-iltana neljä loukkaantunutta oli yhä tehohoidossa ja viisi hoidossa vuodeosastoilla.

Perjantaisessa onnettomuudessa kuoli neljä ihmistä, kolme naista ja yksi mies. Heistä kaksi oli Ruotsin kansalaisia, yksi Suomen kansalainen ja yksi molempien maiden kansalainen. Lue lisää täältä.

Livertävät kuin linnut ja juttelevat ahkerasti – mystisistä manaatteista paljastui tietoja, jotka löivät tutkijan ällikällä

Kun yhdysvaltalainen eläintutkija Natalija Lace perehtyi manaattien elämään, hän yllättyi moninkertaisesti ja toden teolla.

Lace oli kuvitellut, että manaatit eivät puhu eivätkä pussaa. Hänen alkuperäisen käsityksensä mukaan ne ovat hiljaisia eläimiä, joilla on yksinkertainen viestintäjärjestelmä – jota sitäkin ne käyttävät lähinnä vain siinä vaiheessa, kun emo vielä valmistelee pentua tulevaan elämään.

Tarkemmin vesieläimen elämään perehdyttyään tutkija totesi, että totuus on monin paikoin aivan päinvastainen kuin hänen ennakkoluulonsa. Manaatit osoittautuivat sosiaalisiksi eläimiksi, jotka juttelevat toisilleen monimutkaisen viestijärjestelmän avulla – ja kommunikoivat visertämällä kuin lintu. Lue lisää täältä.

Brittipariskunnan hotellikuolema Egyptissä yhä mysteeri – ilmastoinnista ei löytynyt vikaa, hotelli kiistää sairastumiset

Egyptissä odotetaan edelleen oikeuslääketieteellisen tutkimuksen valmistumista koskien kahden brittituristin kuolemaa Hurghadassa sijaitsevassa hotellissa.

Raportin odotetaan antavan lisävalaistusta siihen, mikä aiheutti Susan, 63, ja John, 69, Cooperin äkilliset kuolemat muutaman tunnin sisällä toisistaan.

Tapauksen vuoksi matkanjärjestäjä Thomas Cook ilmoitti perjantaina siirtävänsä noin 300 asiakastaan hotellista toisaalle. Thomas Cook on kertonut saaneensa ilmoituksia sairastumisten lisääntymisestä hotellissa asuneiden keskuudessa. Lue lisää täältä.

Yhdysvaltalainen senaattori John McCain on kuollut 81-vuotiaana

Yhdysvaltalaissenaattori John McCain on kuollut, kertoo hänen kansliansa. McCain oli kuolleessaan 81-vuotias.

McCain sairasti aggressiivista aivosyöpää, joka diagnosoitiin hänellä vuonna 2017. Hänen perheensä kertoi perjantaina syöpähoitojen lopettamisesta.

McCain oli yksi Yhdysvaltain vaikutusvaltaisimmista ja tunnetuimmista poliitikoista. Hän edusti republikaanista puoluetta. Hän oli presidentinvaalissa 2008 puolueensa ehdokkaana. Lue lisää täältä.

Kodittomalle kerättiin 400 000 dollaria Yhdysvalloissa – kodittoman ja kerääjien välille puhkesi kiista: missä rahat ovat?

Viime marraskuussa maailmalle levisi uutinen Yhdysvaltain Pennsylvaniassa kodittomana elävästä merijalkaväen veteraanista Johnny Bobbitista, 35, joka auttoi yöllä valtatiellä bensan loppumisen vuoksi pulaan joutunutta Kate McClurea.

Miehen pyyteettömästä teosta ilahtunut McClure polkaisi miesystävänsä Mark D’Amiconkanssa pystyyn rahankeruukampanjan joukkorahoitukseen tarkoitetulla GoFundMe-sivustolla. Keräyksen tarkoitus oli auttaa Bobbit takaisin jaloilleen. Tämän elämä oli lähtenyt alamäkeen parisuhteen kariutumisen, huumeidenkäytön ja siitä seuranneiden rahavaikeuksien vuoksi. Lue lisää täältä.

Bulgarian bussiturman uhriluku nousi – 16 ihmistä kuollut

Bulgarian bussiturmassa on kuollut 16 ihmistä, kertoo maan sisäministeri Valentin Radev.

Radevin mukaan 13 kuoli tapahtumapaikalla ja kolme muuta saamiinsa vammoihin myöhemmin.

Turmassa loukkaantui lisäksi 26 ihmistä, joista kolmen vammat ovat vakavia. Lue lisää täältä.

Italia esti siirtolaisten nousun maihin – sisäministerin toimia tutkitaan vallan väärinkäyttämisenä

Syyttäjät ovat aloittaneet Sisiliassa tutkinnan Italian äärioikeistolaisen sisäministeri Matteo Salvinin toimista sen jälkeen, kun Italia kielsi Diciotti-aluksessa olevia siirtolaisia astumasta maihin.

Syyttäjät tutkivat Salvinin osuutta siirtolaisten ahdingossa. Salvinin toimia tutkitaan muun muassa vallan väärinkäyttämisenä. Lue lisää täältä.

Avioehdot yleistyneet vauhdilla – uusperheet tekevät ehdon useammin kuin ensimmäistä kertaa naimisiin menevät

Uusperheissä avioehto rekisteröidään selvästi ensimmäistä avioliittoa useammin, Itä-Suomen maistraatista kerrotaan.

Helsingin yliopiston siviilioikeuden professori Urpo Kankaan mukaan viime vuonna solmittiin 26 542 avioliittoa ja rekisteröitiin 9 794 avioehtoa eli noin 37 prosenttia pariskunnista teki avioehdon.

– Vielä 1990-luvun alussa avioehdot olivat puolet harvinaisempia, Kangas kertoo. Lue lisää täältä.

Paavi Franciscus saapui Irlantiin, puhui stadionilla

Irlantiin kaksipäiväiselle vierailulle saapuneen katolisen kirkon johtajan, paavi Franciscuksen kone on laskeutunut Dublinin lentoasemalle. Koneesta nousseen paavin otti punaisella matolla vastaan Irlannin varapääministeri Simon Coveney perheineen.

Kyseessä on ensimmäinen paavin vierailu Irlantiin sitten Johannes Paavali II:n vuoden 1979 matkan. Franciscuksen odotetaan tapaavan katolisten pappien seksuaalisesti hyväksikäyttämiä uhreja vierailunsa aikana. Lue lisää täältä.

Liverpool passitti Mestarien liigan finaalissa mokailleen maalivahtinsa lainalle Turkin pääsarjaan

Saksalaismaalivahti Loris Karius pelaa loppukauden ja ensi kauden lainasopimuksella Turkin jalkapalloliigan Besiktasissa. Kariuksen seura Liverpool vahvisti maalivahdin siirtymisen Turkkiin tiedotteella lauantaina. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?