Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit

Japanilainen Nanami Nagura vei Oulussa ilmakitaroinnin MM-kultaa.

25.8.2018 6:13

Veteraanisenaattori John McCainin syöpähoidot lopetetaan – ”Hän on kansallisaarre”

Yhdysvaltalaisen republikaanipoliitikon John McCainin syöpähoidot lopetetaan. McCainin lähipiiri vahvisti asian perjantaina, kertovat kansainväliset tiedotusvälineet.

McCainillä, 81, todettiin aivokasvain heinäkuussa 2017. Tähän asti hänelle on tehty syöpähoitoja Arizonan osavaltiossa, josta McCain on kotoisin. Perheensä mukaan McCain päätti itse hoitojen lopettamisesta.

– Hän on jo nyt ylittänyt odotukset selviämisensä suhteen, hänen perheensä tiedottiesimerkiksi BBC:n mukaan.

Yhdysvallat perui yli 200 miljoonan dollarin avun palestiinalaisille

Yhdysvallat on perunut yli 200 miljoonan dollarin avun palestiinalaisille. Summa oli korvamerkitty palestiinalaisille Gazan kaistaleella ja Länsirannalla. Presidentti Donald Trumpin hallinto sanoo ohjaavansa summan muualle.

Korkean viranomaislähteen mukaan päätös tehtiin presidentin käskystä sen jälkeen kun palestiinalaisalueiden avustusohjelmia oli arvioitu. Lue lisää täältä.

Junarata on raivattu Kuopiossa – osa junista korvataan busseilla

Junarata on saatu raivattua linja-autoturman jäljiltä Kuopiossa, kertoo Liikenneviraston Rataliikennekeskus. Osa aamun henkilöjunista kuitenkin korvataan linja-autoilla Kuopion ja Suonenjoen välillä.

VR kehottaa verkkosivuillaan matkustajia varautumaan viivästyksiin matka-ajoissa.

Itä-Suomen poliisi kertoi, että turmabussi nostettiin raiteilta ja kuljetettiin sisätiloihin tarkempia tutkimuksia varten. Lue lisää täältä.

Omenasato jopa kuukauden etuajassa – sekajätteeseen heitetyt hedelmät aiheuttavat ongelmia jätehuollossa

Kuuma kesä on aikaistanut omenasatojen kypsymistä, mikä näkyy jo paikoin jätteisiin päätyvien omenoiden määrässä. Helsingin seudun ympäristöpalveluista (HSY) kerrotaan jätehuollon omenavyöryn aikaistuneen tänä vuonna jopa kuukaudella tavanomaisesta.

– Se on alkanut aika paljon aikaisemmin kuin muina vuosina: meillä on jo pari kolme viikkoa omenoita tullut. Ei me olla niitä punnittu, mutta kyllä niitä tulee päivittäin ja paljon, kertoo HSY:n käyttöpäällikkö Marjut Mäntynen. Lue lisää täältä.

Muistiliitto: Työikäisen muistisairaus diagnosoidaan usein uupumukseksi tai masennukseksi

Vaikka työelämä paljastaa muistiongelmat usein varhaisessa vaiheessa, työikäisillä etenevää muistisairautta ei osata aina epäillä. Muistisairaus saatetaan virheellisesti diagnosoida esimerkiksi työuupumukseksi tai masennukseksi, Muistiliiton asiantuntija Mari Luonsinen kertoo.

– Myös se, että työikäisten muistisairauksissa muisti ei välttämättä oireile ensimmäisenä, voi hidastaa sairauden diagnosointia, Luonsinen huomauttaa. Lue lisää täältä.

Upeat kuvat: Ilmakitaransoiton MM-kisa huipentui Oulussa finaaliin – voittaja lumosi tuomariston täysin

Ilmakitaransoiton sähäkkä ja haastava laji sai uuden maailmanmestarin perjantai-iltana Oulussa.

Uudeksi MM-ilmakitaristiksi kruunattiin japanilainen Nanami Nagura, joka käyttää taiteilijanimeä Seven Seas eli Seitsemän merta.

Tapahtuman julkaiseman tiedotteen mukaan tuomaristo piti Naguran Tuhkimo-teemaista esitystä energisenä ja yllättävänä. Tuomaristo oli esityksestä läpeensä lumoutunut, kertoo tiedote. Lue lisää täältä.

Nuori mies putosi 10 metriä kerrostalon parvekkeelta Vantaalla – loukkaantui vakavasti

Alle 30-vuotias mies on pudonnut Vantaalla kerrostalon neljännestä kerroksesta, kertoo poliisi. Poliisin mukaan kyseessä vaikuttaa olevan jonkinlainen tapaturma. Rikosta ei tässä vaiheessa epäillä.

Poliisin mukaan alkoholilla on saattanut olla osuutta asiaan. Lue lisää täältä.

Trump perui ulkoministerinsä matkan Pohjois-Koreaan

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ilmoitti perjantaina peruneensa ulkoministeri Mike Pompeon ensi viikoksi suunnitellun matkan Pohjois-Koreaan. Trumpin mielestä Korean niemimaan ydinaseriisunnassa ei ole edetty riittävästi. Trump ilmoitti asiasta Twitterissä.

Samassa yhteydessä Trump sanoi, ettei usko Kiinan auttavan Pohjois-Korean ydinaseriisunnassa sen jälkeen, kun Yhdysvallat on lisännyt painetta kaupankäyntiin Kiinan kanssa. Lue lisää täältä.

Festivaali tehosti turvatoimia Sastamalassa – syynä Jari Sillanpään keikka

Sastamalalaisen Joku paikallinen festari -tapahtuman turvatoimia kiristettiin perjantain pääesiintyjän Jari Sillanpään turvallisuuden varmistamiseksi, Vammalan Seurahuoneen toimitusjohtaja Mikko Mäkelä kertoo.

Yleisön laukut käytiin perjantaina tavallista tarkemmin läpi portilla.

Sillanpään keikan alkaessa lavan ympärille lisättiin järjestyksenvalvojia. Iskelmätähden keikka alkoi myöhään perjantai-iltana. Lue lisää täältä.

Jari Sillanpää astui yleisön eteen ensi kertaa laite-etsinnästä syntyneen kohun jälkeen: "Kyllä mua vähän pelotti tulla tänne"

Jari Sillanpää asteli lavalle Sastamalassa myöhään perjantai-iltana. Vammalan Seurahuoneen ulkopuolelle pystytetty teltta oli puolillaan väkeä.

Laulaja ei sanonut aluksi mitään, vaan aloitti keikkansa hittikappaleella Bum bum bum.

– Hyvää iltaa! hän tervehti yleisöä ensimmäisen kappaleen jälkeen, saatuaan ihmiset jo mukaan lauluun.

– Hei hei, kaikki! Onko kaikki hyvin? Minullakin rupeaa myös pikku hiljaa olemaan. Kyllä minua vähän pelotti tulla tänne tänään, mutta ei enää, Sillanpää sanoi toisen kappaleen jälkeen. Lue lisää täältä.

Kuopion onnettomuus nousi uutiseksi Euroopassa

Kuopion traaginen bussionnettomuus on herättänyt huomiota Suomen lisäksi ainakin Ruotsissa, Virossa, Belgiassa ja Puolassa.

Neljän ihmisen kuolemaan johtanut bussin syöksyminen 7–10 metriä rampilta junaraiteille herätti ruotsalaisten huomion, kun selvisi, että onnettomuuden osalliset asuvat Ruotsissa. Lue lisää täältä.

Kuvat: Näin Kuopion pahoin vaurioitunut turmabussi nousi junaradalta

Onnettomuusbussi on nostettu junaradalta, kertoo Ilta-Sanomien paikalla oleva toimittaja Pekka Moliis.

Kuopiossa sattui perjantaina iltapäivällä onnettomuus, jossa tilausliikenteen linja-auto suistui sillalta alas junaradalle. Itä-Suomen poliisin mukaan Kuopion onnettomuusbussissa oli kaikkiaan 20 matkustajaa, joista tämänhetkisen tiedon mukaan neljä ihmistä on kuollut ja neljä on loukkaantunut vakavasti. Lue lisää täältä.

Sikailua, paha vamma ja videotuomioita – Bayern München voitti dramaattisen sarja-avauksen

Saksan hallitseva jalkapallomestari Bayern München aloitti uuden bundesliigakauden perjantaina 3–1-kotivoitolla Hoffenheimista.

Thomas Müller puski avausmaalin ensimmäisen puoliajan puolivälissä Joshua Kimmichin antamasta kulmapotkusta. Lue lisää täältä.

Christo saapui Kuopion turmapaikalle ensimmäisten joukossa – ”Tarkistin, tuntuiko ihmisillä pulsseja”

Kuopiossa tapahtui tänään kello kolmen aikaan iltapäivällä onnettomuus, jossa bussi syöksyi kaiteen läpi sillalta junaradalle. Onnettomuus tapahtui Kolmisopentiellä Leväsen liittymän 67 alueella kun linja-auto oli poistumassa moottoritieltä.

Turmassa kuoli neljä ihmistä. Vakavasti loukkaantuneita on neljä.

Pitkään Suomessa asunut virolainen Christo Neemre kertaa iltapäivän tapahtumia läheisen kylmäaseman pihalla. Hän oli ensimmäisiä paikalle saapuneita ulkopuolisia. Neemre ei aikaillut hädän hetkellä, vaan riensi auttamaan ihmisiä.

– Näin ensin tässä tiellä neljä-viisi autoa, ja ajattelin niiden kolaroineen. Pysäytin autoni ja menin katsomaan, mikä tilanne siellä oli. Silloin näin alhaalta tulevan savua ja alhaalla olevan bussin. Siellä oli jo kaksi miestä, jotka olivat auttamassa. He huusivat sieltä, että tule auttamaan, perheenisä kertaa tapahtumia. Lue lisää täältä.

Suurin osa turmabussista olleista yöpyy sairaalassa – ”Onhan tämä poikkeuksellista”

Sairaala sai tiedon Kuopiossa Leväsen liittymässä tapahtuneesta bussionnettomuudesta kello 14.47 iltapäivällä. Kello kolmelta sairaalassa tehtiin suuronnettomuushälytys.

Onnettomuuspaikalle hälytettiin seitsemän pelastusyksikköä. Ensihoidon yksiköitä kohteessa oli 12 sekä yksi lääkärihelikopteri.

Moni Kuopion yliopistollisen sairaalan työntekijä teki kotimatkallaan u-käännöksen ja palasi takaisin sairaalaan hoitamaan turmassa loukkaantuneita potilaita. Vuoronvaihdon vuoksi sairaalassa oli kuitenkin jo valmiiksi hyvässä valmiudessa potilaiden hoitamiseksi. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?