Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit

23.8.2018 6:01

Valkoinen talo: Presidentti ei tehnyt mitään väärää

Valkoisen talon mukaan Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ei ole tehnyt mitään väärää liittyen maksuihin, joilla kaksi naista maksettiin hiljaiseksi vuoden 2016 presidentinvaalikampanjan aikana. Asiasta kertoo muun muassa uutiskanava CNN.

Trumpin entinen asianajaja Michael Cohen myönsi äskettäin syyllistyneensä kampanjarahoituksen väärinkäyttöön. Hän maksoi hiljaiseksi kaksi naista, jotka väittivät, että heillä oli ollut suhde Trumpin kanssa. Cohen sanoi tehneensä näin Trumpin pyynnöstä. Lausunnot ovat asettaneet Trumpin kiusalliseen tilanteeseen, sillä myös hänet on liitetty mahdolliseen rikokseen. Lue lisää aiheesta täältä.

Havaiji varautuu harvinaiseen ja hengenvaaralliseen hurrikaaniin

Havaijilla varaudutaan voimakkaan ja hengenvaarallisen hurrikaanin rantautumiseen. Saaren asukkaat ovat varastoineet vettä, ruokaa ja ensiaputarvikkeita, kun harvinainen myrsky lähestyy saariosavaltiota.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Lane-hurrikaani on nyt nelosluokan myrsky viisiportaisella asteikolla. Yhdysvaltain kansallisen sääpalvelun mukaan hurrikaanin keskus kulkee torstain ja lauantain välisenä aikana vaarallisen läheltä Havaijin saaria. Viranomaisten mukaan hurrikaanin voimakkuus tekee siitä hengenvaarallisen. Viimeisin iso myrsky iski saarille miltei 30 vuotta sitten. Lue lisää aiheesta täältä.

Amerikkalaiset tiedustelulähteet: Venäjä hukkasi ydinkäyttöisen ohjuksen – etsinnät alkamassa

Venäjän ydinkäyttöinen risteilyohjus katosi, kun koelaukaisu epäonnistui viime vuoden lopulla. Nyt Venäjä valmistelee etsintöjä Barentsinmerellä Venäjän ja Norjan pohjoispuolella, kertoo CNBC, joka perustaa tietonsa yhdysvaltalaisiin tiedustelulähteisiin.

Lähteiden mukaan kadonneen ohjuksen etsintäoperaatioon osallistuu kolme alusta, joista yksi pystyy käsittelemään radioaktiivista materiaalia. Amerikkalaisessa tiedusteluraportissa ei lähteiden mukaan mainita mahdollista säteilyvaaraa. Lue lisää aiheesta täältä.

HS-gallup: SDP:n kannatus laski hieman – siniset ylsi nyt yli prosentin kannatukseen

Sdp pitää edelleen kärkisijaa Helsingin Sanomien kannatusmittauksessa. Paalupaikkaa huhtikuusta lähtien pitäneen oppositiopuolueen kannatus kuitenkin laski hieman edelliseen mittaukseen verrattuna. Puolueen kannatus on nyt 21,7 prosenttia, kun edellisessä mittauksessa se oli 22,1 prosenttia.

Toisena olevan kokoomuksen kannatus puolestaan pysyi 20,2 prosentissa, ja kolmantena olevan pääministeripuolue keskustan kannatus nousi hieman 15,5 prosenttiin. Sinisiä kannatti HS-gallupissa nyt 1,2 prosenttia, kun Ylen mittauksessa vastaava osuus vajosi jopa alle prosentin. Tulosten virhemarginaali on suurimpien puolueiden kohdalla noin kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa. Lue lisää aiheesta täältä.

20 vuotta vanha murhamysteeri ratkeamassa Hollanissa – mutta pääepäilty katosi

Hollantia järkyttäneessä 20 vuotta vanhassa murhamysteerissä on tapahtunut läpimurto, kertoo poliisi. 11-vuotias Nicky Verstappen katosi kesäleiriltä elokuussa vuonna 1998. Hänen ruumiinsa löytyi leirintäalueen läheisestä metsästä seuraavana päivänä.

Poliisi kertoi BBC:n mukaan keskiviikkona, että epäilty on nyt tiedossa. Hän on 55-vuotias Jos Brech, joka asui taannoin lähellä kesäleiripaikkaa. Hänet ilmoitettiin viime maaliskuussa kadonneeksi. Poliisi tutki tuolloin hänen kotinsa ja löysi dna:ta, joka vastaa 100 prosentin varmuudella dna:ta, jota löytyi Nickyn vaatteista 20 vuotta sitten. Lue lisää aiheesta täältä.

Sadealue kulkee Suomen yli tänään – lämpötila nousee etelässä kesäisiin lukemiin

Suomen ylittää tänään sadealue, ja päivän aikana sadetta on luvassa maan keski- ja pohjoisosiin. Sateet väistyvät suurilta osin iltapäivällä, ja ilta on poutainen maan etelä- ja pohjoisosissa.

Lämpötilat voivat nousta tänään etelässä reiluun 20 asteeseen, kun pohjoisessa jäädään noin kymmenen asteen tuntumaan. Ilmatieteen laitos varoittaa myös navakasta tuulesta niin merialueilla kuin maan eteläosissa ja Ahvenanmaallakin. Lue lisää aiheesta täältä.

Rillit huurussa -sarjan tuleva kausi jää viimeiseksi

Yhdysvaltalaisen komediasarjan Rillit huurussa eli The Big Bang Theoryn 12. kausi jää sarjan viimeiseksi kaudeksi. Asiasta ilmoitti sarjaa tuottava CBS-televisioyhtiö keskiviikkona.

Jim Parsonsin, Johnny Galeckin, Kunal Nayyarin, Simon Helbergin ja Kaley Cuocon tähdittämän sarjan ensimmäinen kausi julkaistiin vuonna 2007. Viimeinen kausi julkaistaan puolestaan ensi vuonna. Lue lisää aiheesta täältä.

Teemu Pukki ratkaisi voiton Norwichille

Teemu Pukki teki keskiviikkoiltana Norwichin voittomaalin Englannin mestaruussarjan eli Championshipin ottelussa Prestonia vastaan.

Avauskokoonpanossa pelannut Pukki osui ottelun 80. minuutilla. Norwich voitti kotiottelunsa 2–0, kun myöhemmin myös Alexander Tettey sai pallon Prestonin verkkoon lähes 25 000 katsojan edessä. Lue lisää aiheesta täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?