Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit

Korean sodan veteraani saapui Pohjois-Korean rajalle, jotta voisi viettää kolme päivää sodassa erotettujen perheenjäseniensä kanssa.

Korean sodan veteraani saapui Pohjois-Korean rajalle, jotta voisi viettää kolme päivää sodassa erotettujen perheenjäseniensä kanssa.

Julkaistu: 20.8.2018 5:42

Korean sodan hajottamat perheet pääsevät tapaamaan toisiaan Pohjois-Koreassa: ”En tiennyt, että tämä päivä koskaan tulisi”

Korean sodassa vuosina 1950–1953 rikki revittyjen perheiden jäsenet pääsevät tapaamaan toisiaan tänään Kumgangvuoren lomakeskuksessa Pohjois-Koreassa. Kolme päivää kestäviin tapaamisiin odotetaan saapuvaksi kymmenittäin iäkkäitä eteläkorealaisia, jotka pääsevät tapaamaan Pohjois-Koreassa asuvia sukulaisiaan.

Korean sota ja niemimaan jakautuminen 1950-luvulla rikkoivat miljoonien ihmisten perheet. Rajan eri puolille jäi sisaria, aviopareja sekä vanhempia ja lapsia. Edellisen kerran vielä elossa olevat perheenjäsenet saivat tavata toisiaan vuonna 2015. Lue lisää täältä.

Miesopiskelija syyttää naisprofessoria seksuaalisesta häirinnästä Yhdysvalloista – käynnisti keskustelun naisiin kohdistuvista ahdistelusyytöksistä

#Me too -kampanjan käynnistämä keskustelu seksuaalisesta häirinnästä on saanut Yhdysvalloissa uuden lisäjuonteen: kuinka suhtautua syytöksiin, joiden kohteena on nainen ja vielä tunnettu feministi?

Asian ovat tuoneet tapetille maineikasta yliopiston professoria vastaan kohdistuvat syytökset. New Yorkin yliopiston kirjallisuustieteen professori Avital Ronell, 66, on akateemisen maailman supertähti. Nyt Ronellin entinen oppilas Nimrod Reitman, 34, syyttää häntä vuosia jatkuneesta seksuaalisesta häirinnästä. Lue lisää täältä.

Lännen Media: MTK: EU ei myönnä kriisiapua Suomen kuivuudesta kärsivälle maataloudelle

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliiton MTK:n mukaan kuivuudesta kärsivä maatalous ei ole saamassa tukea Euroopan unionilta, uutisoi Lännen Media.

Suomi lähetti EU-komissiolle yhdessä Ruotsin, Tanskan ja Baltian maiden kanssa kirjeen, jossa pyydettiin kriisiapua. Lue lisää täältä.

Postinkantajaa odotti järkyttävä yllätys Kansasissa – olisitko itse hälyttänyt apua?

Eräältä Yhdysvaltain Kansasissa asuvalta ihmiseltä jäi perjantaina posti saamatta, kun postinkantajaa odotti postilaatikolla yllätys.

Postinkantaja joutui hälyttämään paikalle apua, kun postilaatikkoon ja sen vieressä olevaan kaiteeseen oli kietoutunut muhkea, kaksi ja puoli metriä pitkä käärme. Lue lisää täältä.

Maanjäristykset koettelivat jälleen Indonesiaa – ainakin viisi kuollut

Indonesian Lombokin saarta ja lähialueita sunnuntaina ravistelleissa maanjäristyksissä on kuollut ainakin viisi ihmistä. Saareen iski sunnuntain aikana kaksi maanjäristystä, jotka olivat voimakkuudeltaan 6,3 ja 6,9. Niitä seurasi myös jälkijäristyksiä.

Paikallisten mittausten mukaan jälkimmäisen järistyksen voimakkuus oli 7,0, mutta maanjäristyksiä seuraavan Yhdysvaltain geologian tutkimuskeskuksen mukaan voimakkuus oli 6,9. Lue lisää täältä.

Trumpin asianajajan lausunnosta nousi kohu – perusteli, miksei Trump ole todistanut Venäjä-tutkinnassa: "Totuus ei ole totuus"

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin asianajaja, New Yorkin entinen pormestari Rudy Giuliani puolusteli sunnuntaina televisiokanava NBC:n Meet the Press -ohjelman haastattelussa sitä, ettei Trump ole vielä suostunut erikoissyyttäjä Robert Muellerinhaastateltavaksi Venäjä-tutkinnassa.

Kun ohjelman ankkuri Chuck Todd kysyi Trumpin ja liittovaltion poliisin entisen johtajan James Comeyn ristiriitaisista lausunnoista, Giuliani näytti kiistävän tosiasioiden olemassaolon. Lue lisää täältä.

Hovioikeus käsittelee HS:n toimittajan kotiin tehtyä etsintää – toimittajan mukaan kotietsintä ja takavarikot vaaransivat lähdesuojan

Puolustusvoimien Viestikoekeskuksesta uutisoineen Helsingin Sanomien toimittajan kotiin tehdyn kotietsinnän laillisuutta aletaan käsitellä tänään hovioikeudessa.

Keskusrikospoliisi KRP teki etsinnän joulukuussa sen jälkeen, kun Viestikoekeskus-uutisoinnista aloitettiin rikostutkinta. Toimittajaa ja hänen kollegaansa epäillään turvallisuussalaisuuden paljastamisesta.

Toimittaja oli vasaroinut hallussaan olevan tietokoneen kovalevyä tuhotakseen lopullisesti sen sisältämät tiedot. Kovalevyn rikkomisesta aiheutui savua, ja hän kutsui itse palokunnan paikalle.

Hän kertoi puhelussa olevansa toinen Viestikoekeskus-uutisen tekijöistä. Lue lisää täältä.

Äitinsä ja toisen naisen murhasta syytetty käräjille Raahessa – miestä epäillään myös raiskauksen yrityksistä

Ylivieska-Raahen käräjäoikeus alkaa tänään käsitellä nelikymppisen raahelaismiehen murhasyytteitä. Miestä syytetään kahden naisen murhasta viime syksynä Raahessa.

Toinen henkirikoksen uhreista oli syyttäjän aiemman kertoman mukaan 25-vuotias nainen. Poliisin mukaan toinen surmatuista on syytetyn miehen 65-vuotias äiti.

Poliisi on aiemmin kertonut, että henkirikoksia on tutkittu murhina niiden raakuuden ja suunnitelmallisuuden takia. Poliisin mukaan henkirikosten tekotapa oli "yhteneväinen" ja uhrit surmattiin teräaseella. Lue lisää täältä.

Trump hyökkäsi New York Timesia vastaan – väittää Venäjä-tutkintaa koskevaa juttua valeuutiseksi

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin kärhämöinti lehdistön kanssa jatkui viikonloppuna.

New York Times oli julkaissut lauantaina artikkelin Valkoisen talon asianajaja Don McGahnin yhteistyöstä erikoissyyttäjä Robert Muellerin Venäjä-tutkinnan kanssa. Presidentti väittää juttua valeuutiseksi.

Lehden mukaan McGahn on antanut osana tutkintaa kolme vapaaehtoista haastattelua, joiden kesto on yhteensä yli 30 tuntia. McGahnin kerrotaan avustaneen tutkintaa jo yhdeksän kuukauden ajan. Lue lisää täältä.

Rakennus roihusi Pariisissa – 7 loukkaantunut vakavasti, joukossa 5 lasta

Ranskassa Pariisin esikaupunkialueella paloi sunnuntaina asuintalo. Seitsemän ihmistä sai vakavia vammoja. Loukkaantuneiden joukossa on viisi lasta.

Paikallisen pelastustyöntekijät luonnehtivat loukkaantuneiden vammoja hengenvaarallisiksi. Lievemmin loukkaantuneiden joukossa on kymmenkunta poliisia.

Palon sammuttamiseen osallistui noin sata palopelastajaa. Tulipalon syttymissyytä ei toistaiseksi tiedetä. Lue lisää täältä.

Tuoreimmat osastosta