Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit

Omarosa Manigold Newmanin paljastuskirja Donald Trumpista on julkaistu Yhdysvalloissa.

15.8.2018 5:33

CNN: Enemmistö amerikkalaisista haluaa, että Venäjä-tutkinta loppuu ennen välivaaleja

Kaksi kolmasosaa yhdysvaltalaisista haluaisi, että erikoissyyttäjä Robert Mueller pyrkisi saamaan Venäjä-tutkinnan päätökseen ennen välivaaleja. Asia käy ilmi uutiskanava CNN:n teettämästä kyselystä.

Kyselyyn vastanneista 30 prosenttia sanoo tutkinnan vaikuttavan erittäin merkittävästi siihen, kuinka he äänestävät marraskuussa järjestettävissä välivaaleissa. CNN:n mukaan luku on noussut edellisestä, toukokuussa tehdystä kyselystä. Lue lisää täältä.

Järkyttävä raportti Pennsylvaniasta: Yli 300 pappia käytti hyväksi yli tuhatta lasta – toiminta salattiin vuosikymmeniä

Pennsylvanian osavaltiossa Yhdysvalloissa on löydetty uuden raportin mukaan vakuuttavia todisteita siitä, että yli 300 katolisen kirkon pappia olisi hyväksikäyttänyt yli tuhatta lasta vuosikymmenien aikana. Raportin on laatinut suuri valamiehistö Pennsylvaniassa ja se julkaistiin tiistaina.

– Katolisen kirkon sisällä tapahtuvasta lasten hyväksikäytöstä on ennenkin raportoitu, muttei koskaan näin laajasti, raportissa lukee CNN:n mukaan.

Valamiehistö uskoo uhrimäärän olevan todellisuudessa tuhansia, mutta monien lasten tiedot ovat kadonneet ja useat eivät ole vuosien aikana uskaltaneet kertoa hyväksikäytöstä. Lue lisää täältä.

Ruotsissa sytytettiin jälleen kaksi autoa palamaan

Ruotsissa on sytytetty yön aikana kaksi autoa tuleen Länsi-Götanmaan alueella. Toinen autoista sytytettiin noin puoli kahdeltatoista Mölndalissa Göteborgin lähellä. Muutamaa minuuttia myöhemmin toinen auto syttyi tuleen Boråsissa.

Poliisin mukaan autot oli sytytetty samalla tavalla kuin edellisen yönkin autopalot. Vielä on kuitenkin epäselvää, ovatko tämän yön palot kytköksissä viimeöisiin autojen massapolttoihin. Lue lisää täältä.

Tass: Fedja-sedästä tunnettu rakastettu lastenkirjailija Eduard Uspenski on kuollut

Lastenkirjailija Eduard Uspenski on kuollut tiistaina 14. elokuuta, kertoo hänen tyttärensä venäläiselle uutistoimisto Tassille. Uspenski oli kuollessaan 80-vuotias.

Uspenskin on kerrottu aiemmin sairastaneen syöpää.

Uspenski syntyi Neuvostoliiton Jegorjevskissa 22. joulukuuta 1937. Hänet tunnetaan muun muassa Fedja-setä-teoksistaan (1975–2008) ja esikoisteoksestaan Krokotiili Gena ja hänen ystävänsä (1966). Lue lisää täältä.

Genovassa julistettiin kahden päivän suruaika

Italian Genovassa on julistettu kahden päivän suruaika siltaromahduksen takia, uutisoimuun muassa CNN. Liput liehuvat Genovan kaupungissa puolitangossa tänään ja huomenna. Italialaisen uutistoimisto Ansan mukaan tiistaina tapahtuneessa siltaromahduksessa on kuollut 35 ihmistä. Uutistoimiston mukaan vakavassa tilassa sairaalassa on viisi ihmistä. Lue lisää täältä.

Pilvet valtaavat keskiviikkona Suomen – sadekuurot mahdollisia maan keskiosissa ja Lapissa

Suuressa osassa maata on yöllä ja aamulla poutaa, mutta päivän aikana paikoittaiset sadekuurot ovat mahdollisia. Ilmatieteen laitoksen mukaan maan etelä- ja keskiosissa sää muuttuu päivällä pilviseksi tai puolipilviseksi. Sadekuuroja esiintyy lähinnä maan keskiosassa. Myös maan pohjoisosassa sää on pilvinen tai puolipilvinen, ja sadekuurot ovat mahdollisia lähinnä Lapissa. Lue lisää täältä.

Pohjois-Irlannin tuhoisasta pommi-iskusta 20 vuotta – Ketään ei vieläkään ole tuomittu syyllisenä

Pohjois-Irlannissa muistetaan keskiviikkona 20 vuotta sitten Omagh'n pikkukaupungissa tehtyä pommi-iskua. Irlannin tasavaltalaisarmeijasta IRA:sta irronneen ryhmän räjäyttämä pommi surmasi 29 ihmistä ja haavoitti satoja. Yksi kuolonuhreista oli kaksosia odottanut raskaana ollut nainen.

Pommi-iskuun syyllisenä ei ole lopullisesti tuomittu ketään. Surmansa saaneiden omaiset vaativat yhä uuden tutkinnan järjestämistä tapahtuneesta. Lue lisää täältä.

Syyttäjät: New Mexicon autiomaa­leiriin haudattu 3-vuotias kuoli rituaalissa – pojan uskottiin ”palaavan Jeesuksena”

Yhdysvaltain New Mexicossa reilu viikko sitten aavikolta löydetyn hökkelikylän tapahtumista paljastui maanantaina uusia yksityiskohtia, kun leirissä pidettyjen 11 lapsen kaltoinkohtelusta syytetyt viisi aikuista astuivat oikeuden eteen.

Reuters kertoo, että alueelta haudattuna löytynyt 3-vuotias poika kuoli syyttäjien mukaan uskonnollisen rituaalin yhteydessä. Rituaalin tarkoituksena oli ”ajaa pois demoniset henget”. Leirissä eläneet kuitenkin uskoivat, että poika tulisi ”palaamaan Jeesuksena” osoittamaan ryhmälle ”korruptoituneet” kohteet, joihin sen tulisi hyökätä. Lue lisää täältä.

Entinen kunnantalo paloi Äänekoskella – yksi loukkaantui vakavasti

Kaksikerroksinen asuinrakennus paloi Äänekosken Hujakkolammentiellä Keski-Suomessa tiistai-iltana. Tulipalossa tuhoutui täysin yksi asuinhuoneisto ja yksi henkilö on loukkaantunut vakavasti, kertoo pelastuslaitos.

Rakennus on entinen Äänekosken kunnantalo, kertoo päivystävä palomestari Riku Lehtinen. Lue lisää täältä.

Makethemark kiri Jubileumspokalenin ykköseksi

Ikäluokkansa kärkinimiin jo varsasta asti lukeutunut Makethemark ei ollut erinäisistä syistä onnistunut naaraamaan voittoa kovimmissa lähdöissä, mutta keskiviikkoiltana oli Petri Salmelan oriin vuoro olla keskipisteenä.

Jubileumspokalenin ensi metreillä Makethemark ei ollut odotetusti nopein, mutta Ulf Ohlsson löysi sille kuitenkin hyvän paikan parijonosta. Lopulta 4. ulkona matkannut ori sai kirissä vielä vetoapua ja loppusuoralla se latoi hallitusti ohi kaikista.

–  Vaikea löytää sanoja, hevonen on tämän voiton arvoinen. Urani suurin voitto, liikuttunut Petri Salmela totesi tv-haastattelussa voiton jälkeen. Lue lisää täältä.

Euroopan mestaruus jäi Ruotsiin – Ranch Kelly nousi hopealle

Ulkoradalta alussa takajoukkoihin pakitellut Ranch Kelly nousi 5. ulkoa kolmannelle reilu kierros ennen maalia, mutta Hannu Torvisen ajokki tuli hetkeä myöhemmin Pietro Gubellinin häiritsemäksi kun tämä nousi liian myöhään parijonosta kolmannelle Shadow Garilla. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?