Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit

Rashida Tlaibista tulee ensimmäinen nainen Yhdysvaltain kongressissa.

Rashida Tlaibista tulee ensimmäinen nainen Yhdysvaltain kongressissa.

Julkaistu: 9.8.2018 5:37

Musliminainen nousemassa ensi kertaa Yhdysvaltain kongressiin – teki historiaa jo 10 vuotta sitten

Yhdysvaltojen kongressiin valitaan ensi syksynä ensimmäistä kertaa musliminainen. Demokraattipuolueen esivaaleissa ehdokkuuden saaneella palestiinalaistaustaisella Rashida Tlaibilla ei ole syksyn vaaleissa vastaehdokkaita, joten hänen paikkansa edustajainhuoneessa on käytännössä varma.

Tlaib voitti demokraattien ehdokkuuden Michiganissa. Hänen kautensa kongressissa alkaa tammikuussa.

– Haluan ihmisten kaikkialla maassa tietävän, ettei sinun tarvitse myydä arvojasi tai muuttua toiseksi ihmiseksi pyrkiäksesi poliittiseen virkaan. Ja juuri siitä tässä maassa on kysymys, Tlaib sanoi New York Timesin mukaan. Lue lisää täältä.

Miehen hallusta pelastettiin 11 lasta USA:ssa – epäillään kouluttaneen lapsia kouluampujiksi

Lasten kaltoinkohtelusta syytetyn miehen epäillään kouluttaneen lapsia kouluampujiksi Yhdysvalloissa. Siraj Ibn Wahhajin hallusta pelastettiin 11 lasta, jotka elivät nälkäisinä ja ryysyissä ladattujen aseiden, lasinsirujen ja muiden vaarojen keskellä. Viranomaiset löysivät myös yhden lapsen ruumiin.

Oikeuden asiakirjoista käy ilmi, että syyttäjät kertovat yhden lapsen uusien sijaisvanhempien kertoneen, että mies oli kouluttanut lasta käyttämään rynnäkkökivääriä valmistellakseen tätä tekemään kouluampumisia. Lue lisää täältä.

Gili-saarella asuva Jaana, 30, jätti kotinsa ja ravintolansa – järkyttyi täystuhosta: ”Ei sähköä, vettä, ruokaa tai suojaa”

Suomalainen Jaana Tigonen, 30, on asunut Indonesian Gili Trawanganin saarella nelisen vuotta. Vuosien aikana hän on ehtinyt perustamaan saarelle kaksi ravintolaa paikallisen miehensä kanssa.

Sunnuntaina Lombokin saarelle iskenyt 6,9 voimakkuuden maanjäristys sai Tigosen kuitenkin jättämään ravintolansa ja kotinsa – ainakin hetkellisesti. Gili Trawangan sijaitsee aivan Lombokin kyljessä, ja Gilin saarilta evakuoitiin maanantaina jopa 3000 ihmistä. Lue lisää täältä.

Kiina vastasi Yhdysvaltojen tullimaksukorotuksiin samalla mitalla: 25 prosentin tullit autoille ja energiatuotteille

Kiina on vastannut Yhdysvaltojen tullimaksukorotuksiin iskemällä lisää tulleja yhdysvaltalaistuotteille. Kiina kurittaa 25 prosentin tullimaksuilla muun muassa autoja ja energiatuotteita, kertoo muun muassa Washington Post.

CNBC:n mukaan tullimaksut koskevat kaikkiaan 333 tuotetta. Tullimaksut koskevat tuotteita, joita tuodaan Yhdysvalloista 16 miljardin dollarin edestä. Lue lisää täältä.

Tanskalaisella Danielilla on 52 muumimukia –”Tyttöystäväni sanoi, että muistutan Haisulia”

Tanskalainen Daniel Gottlieb on innokas Muumi-keräilijä. Gottlieb kertoo, että hänellä on kotonaan 52 muumimukia. Hänen suosikkinsa ovat harmaa Haisuli-muki ja vaaleanpunainen muki, jossa on merihirviö. Kyseinen muki on nimeltään Pidä vedet puhtaina.

– Kävin tyttöystäväni kanssa muumikaupassa. Valitsimme mukit, joiden hahmot muistuttavat meitä. Tyttöystäväni sanoi, että muistutan Haisulia. Sanoin, että hän näyttää Pikku Myyltä: hänellä on vakava ilme, Gottlieb nauraa.

Gottlieb seurueineen saapui jonottamaan harvinaista Muumin päivä -mukia kauppakeskus Forumiin Helsinkiin jo kello 15 aikaan. Ensimmäinen jonottaja tuli paikalle kello 13. Lue lisää täältä.

USA asetti Venäjälle uudet pakotteet hermomyrkkyiskusta – maiden välinen kauppa saattaa loppua lähes täysin

Yhdysvallat on asettanut uusia Venäjän-vastaisia pakotteita vastauksena maaliskuiseen hermomyrkkyiskuun, jonka vuoksi Britanniassa asuva entinen kaksoisagentti Sergei Skripal ja hänen tyttärensä Julija Skripal sairastuivat hengenvaarallisesti. Yhdysvaltojen ulkoministeriö kertoo asiasta tiedotteessa.

Ulkoministeriö toteaa tiedotteessaan Yhdysvaltojen saaneen selville, että Venäjän hallinto on käyttänyt kansainvälisten sopimusten vastaisesti kemiallisia tai biologisia aseita omia kansalaisiaan vastaan. Britannia on alusta alkaen syyttänyt myrkkyiskusta Venäjää, joka kiistää syyllisyytensä. Lue lisää täältä.

Kolumbia tunnusti Palestiinan itsenäiseksi valtioksi

Kolumbia on tunnustanut Palestiinan itsenäiseksi valtioksi, kertoo Kolumbian ulkoministeriö kirjeessä uutistoimisto AFP:n mukaan.

Kirjeen mukaan edellinen presidentti Juan Manuel Santos tunnusti Palestiinan valtioksi juuri ennen virkakautensa päättymistä.

Uusi presidentti Ivan Duque astui virkaan eilen. Ulkoministeriön kirje tuli julkisuuteen tänään. Lue lisää täältä.

Ihmiset jonottivat keskiyöllä harvinaista muumimukia – hän oli jonon ensimmäinen: ”Todellakin kannatti”

Kun kello löi 24 ja vuorokausi vaihtui torstaiksi, tuli kirjailija-kuvataiteilija Tove Janssonin syntymäpäivästä kuluneeksi 104 vuotta. Samalla ensimmäiset harvinaiset muumimukit tulivat myyntiin Forumin kauppakeskuksessa Helsingin keskustassa.

Muotoiluyhtiö Arabia on valmistanut Janssonin juhlapäivän kunniaksi rajoitetun erän Muumin päivä -nimisiä muumimukeja, jotka ovat myynnissä vain torstaina. Myynti alkoi heti vuorokauden vaihduttua Iittalan, Moomin Shopien ja Arabian myymälöissä sekä Muumien verkkokaupassa – ja valituissa pop up -pisteissä, joista yksi sijaitsee Forumin nollakerroksessa. Lue lisää täältä.

Tuoreimmat osastosta