Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit

Opiskelijat joutuivat poliisiväkivallan kohteeksi Bangladeshissa.­

5.8.2018 6:04

Donald Trump solvasi NBA-supertähti LeBron Jamesia – Melania Trump asettui puolustamaan urheilijaa

Koripallon supertähti LeBron James ei pidä Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin politiikasta. Trump taas ei pidä Jamesista – ainakaan nyt, kun James on arvostellut presidenttiä julkisesti.

Sen sijaan presidentin puoliso Melania Trump on asettunut miehensä ja koripalloilijan välisessä kitkatilanteessa jälkimmäisen puolelle.

Kitka käynnistyi, kun James sanoi tiistaina CNN:n haastattelussa seuraavasti:

– Viime kuukausien aikana olemme saaneet nähdä, että hän [Trump] käyttää urheilua syventääkseen ihmisryhmien välistä kuilua. En voi ymmärtää sitä. Juuri urheilun kautta tutustuin itse ensimmäistä kertaa valkoiseen ihmiseen. Meistä tuli hyvät ystävät. Urheilu on aina ollut asia, jonka tulisi yhdistää ihmisiä eikä erottaa heitä toisistaan. Lue lisää täältä.

Sunnuntaisuomalainen: Irakilaisten turvapaikanhakijoiden ja suomalaisten lumeavioliitot yleistyneet

Irakilaisten ja suomalaisten väliset lumeavioliitot ovat yleistyneet, maahanmuuttovirasto Migri kertoo Sunnuntaisuomalaisen mukaan.

Lumeavioliitoksi epäillään avioliittoa, jonka osapuolet käyttävät parisuhdetta keinona saada toiselle oleskelulupa, vaikka heillä ei Migrin tulkinnan mukaan ole todellista aikomusta viettää yhteistä elämää. Avioituminen on laillinen peruste oleskeluoikeuteen, jos suhde voidaan todistaa aidoksi. Lue lisää täältä.

Venezuelan presidenttiä vastaan hyökättiin lennokeilla kesken puheen – selvisi vahingoittumattomana

Venezuelan presidentti Nicolas Maduro selvisi vahingoittumattomana hyökkäyksestä, joka keskeytti hänen puheensa sotilasseremoniassa lauantaina, Venezuelan hallitus ilmoittaa. Asiasta kertoo muun muassa uutistoimisto AFP.

Kysymyksessä oli usean drone-laitteen eli kauko-ohjattavan lennokin voimin tehty hyökkäys. Räjähteitä kantavat drone-laitteet pamahtivat lähellä presidenttiä. Maan hallituksen mukaan seitsemän sotilasta loukkaantui räjähteiden vuoksi. Lue lisää täältä.

Poliisi hajotti äärioikeiston mielenosoituksen ja vastamielenosoituksen Yhdysvalloissa

Poliisi hajotti äärioikeiston mielenosoituksen ja sitä vastustavan mielenosoituksen Portlandissa Yhdysvalloissa lauantaina. Poliisin mukaan protestoijat heittivät virkavaltaa kivillä ja pulloilla.

Äärioikeistoryhmät Patriot Prayer ja Proud Boys marssivat Patriot Prayerin perustajan Joey Gibsonin tueksi. Gibson pyrkii senaatin edustajaksi republikaanien listalta. Ryhmiä on yhdistetty väkivaltaisuuksiin aikaisemmissa mielenilmauksissa Portlandissa. Lue lisää täältä.

Nuorten mielenosoitus sai väkivaltaisen käänteen Bangladeshissa – ainakin 115 opiskelijaa loukkaantui

Yli sata ihmistä loukkaantui Bangladeshissa lauantaina, kun poliisi iski opiskelijamielenosoittajia vastaan Bangladeshin pääkaupungissa Dhakassa, kertoo uutistoimisto AFP.

Jigatalan kaupunginosassa poliisi ampui kumiluoteja ja kyynelkaasua mielenosoittajien päälle. Ilmeisesti myös hallitusta puolustavat aktivistit hyökkäsivät teini-ikäisiä opiskelijoita vastaan. Lue lisää täältä.

Pyhäjoen tontinomistajat haluttomia rakentamaan ennen ydinvoimalan rakentamislupaa

Pyhäjoella monet tontinomistajat ovat haluttomia aloittamaan asuintalojen rakentamista ennen kuin Hanhikiven ydinvoimalalle saadaan rakentamislupa, kunnalta kerrotaan STT:lle. Kunnanjohtaja Matti Sorosen mukaan useat tontin hankkineet ovat hakeneet jatkolupaa, jolla rakentamisen aloittamista voidaan viivyttää.

– Asumisen suhteen meillä on kaksi tällaista aluetta. Aatosvainion alueella on 55 tonttia lähinnä omakotitaloja ja rivitaloja varten. Saaren alueella on rakentamisoikeutta noin sadalle asunnolle, Soronen listaa. Lue lisää täältä.

Gay Games -urheilutapahtuma alkoi Pariisissa – lukuisia osallistujia maista, joissa homoseksuaalisuus on rikos

Urheilijoista ja kannattajista koostuva värikäs paraati avasi kymmenennen Gay Games-tapahtuman lauantaina Pariisin stadionilla.

Gay Games on maailman suurin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille tarkoitettu kansainvälinen urheilutapahtuma. Yli 10 000 ihmistä 90:stä eri maasta osallistuu tapahtumaan. Osa osallistujista tulee maista, joissa seksuaali- tai sukupuolivähemmistöön kuuluminen luokitellaan rikokseksi, kuten Egyptistä ja Saudi-Arabiasta sekä Venäjältä, josta on mukana 58 urheilijaa, kertoo uutistoimisto Reuters. Lue lisää täältä.

Poliisi otti kiinni 25 sateenkaariaktivistia Pietarissa – osoittivat mieltään kiellosta huolimatta

Venäjän poliisi otti kiinni ainakin 25 seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia ajavaa aktivistia mielenosoituksessa Pietarissa lauantaina, kertoo BBC. Britannian yleisradioyhtiön mukaan noin 60 aktiivia oli kokoontunut osoittamaan mieltä kaupungin keskustassa kiellosta huolimatta.

Vuonna 2013 Venäjä kielsi "homopropagandaksi" kutsumansa materiaalin levittämisen.

Lauantaisen protestin järjestäjät sanoivat BBC:lle, että jokainen osallistuja osoitti mieltään yksin, jotta protestia ei laskettaisi kokoontumiseksi. Lue lisää täältä.

CS-finaali oli varsinainen jännitysnäytelmä – ENCE on uusi Suomen mestari!

Assembly-tietokonefestivaalin ykkösnumero oli tänä vuonna Counter-Striken SM-kisat, jotka pelattiin neljän joukkueen voimin. Mestaruudesta kisasivat hallitseva mestari HAVU Gaming sekä karsintojen kautta kisapaikkansa varmistaneet ENCE, SuperJymy ja NYYRIKKI Esports.

Ensimmäisen finaalipaikan varmisti ENCE voitoilla SuperJymystä ja HAVUsta. Kotimatkalle lähti perjantain päätteeksi NYYRIKKI Esports.

Toisen finaalipaikan lunasti lauantai-iltapäivällä HAVU 2–1-voitolla SuperJymystä. Sotkamolaisjoukkue kuittasi kolmannesta sijasta 1500 euroa. Lue lisää täältä.

Asunnossa ammuttiin Turussa – poliisi otti kiinni kaksi miestä

Poliisilla oli käynnissä suuri operaatio myöhään lauantai-iltana Turun keskustassa linja-autoaseman lähistöllä.

Poliisi oli saanut useita ilmoituksia laukausten äänistä Ketarantiellä ennen iltakymmentä.

Paikalla sivullisten kertoman perusteella selvisi, että yksityisasunnossa oli ammuttu muutama laukaus. Lue lisää täältä.

IS paikalla: Kauppias tarjosi viilennystä helleöihin – 100 ihmistä viettää yönsä kaupan lattialla

Helsingin Pohjois-Haagassa sijaitseva K-supermarket tarjosi lauantain ratoksi viilennystä niille, jotka ovat tuskastuneet nukkumaan kesän kuumentamissa kodeissa.

Kauppa avasi ovensa sadalla halukkaalle, jotka pääsivät levittämään makuupussinsa ja peittonsa kaupan viileille käytäville.

Kauppias Marika Lindfors kertoo, että ajatus tempaukseen syntyi asiakkaan vitsistä.

– Hän kysyi, että voisiko tuoda sängyn tänne, kun on niin hirvittävän kuuma, Lindfors sanoo. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?