Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit

Elokuvanäyttelijä Fan Bingbingin katoaminen julkisuudesta aiheuttaa hämmennystä.­

4.8.2018 5:58

Yhdysvalloissa paljastui uusi hyväksikäyttöskandaali – huippuyliopiston hirviölääkärin uhrina yli sata poikaa

Yhdysvalloissa on viime aikoina käsitelty laajasti maan voimistelujoukkueen lääkärin Larry Nassarin tapausta.

Nassar käytti seksuaalisesti hyväkseen satoja alaikäisiä naisia. Joukossa oli muun muassa olympiavoittajia. Nassar sai 60 vuoden vankeustuomion, jota hän istuu tällä hetkellä.

Kesällä paljastui uusi hyväksikäyttövyyhti Yhdysvalloissa. Uhreina oli yli sata nuorta urheilijaa pääosin Ohio Staten yliopiston painijoukkueessa. Lue lisää täältä.

Tuomari esti jälleen ”unelmoijien” suojeluohjelman lakkauttamisen Yhdysvalloissa

Yhdysvalloissa liittovaltion tuomari ei ole kelpuuttanut maan hallinnon perusteluja sille, miksi unelmoijien eli lapsena laittomasti maahan tuotujen suojeluohjelma pitäisi lakkauttaa. Asiasta kertovat esimerkiksi Washington Post ja New York Times.

Presidentti Donald Trumpin hallinto haluaa lakkauttaa edeltäjänsä Barack Obaman Daca-ohjelman, joka antaa lapsena laittomasti maahan tuoduille kahdeksi vuodeksi kerrallaan suojan karkotukselta ja antaa näille mahdollisuuden opiskella ja tehdä töitä laillisesti. Sisäisen turvallisuuden ministeri Kirstjen Nielsen perustelee lakkauttamista sanomalla, että kongressin tulisi säätää Dacan tilalle pysyvämpi ratkaisu. Lue lisää täältä.

Yksi maailman parhaiten tienaavista elokuvatähdistä katosi julkisuudesta – ihailijat huolestuivat: ”Hän voi olla pahassa vaarassa”

Missä on Fan Bingbing?

Kysymys askarruttaa kuuluisan kiinalaisnäyttelijän ihailijoita, sillä Fanista ei ole kuulunut julkisuudessa pihaustakaan aikoihin.

Onko hän vaarassa tai peräti kuollut? Vai haluaako veronkiertoskandaalin keskelle ajautunut näyttelijä yksinkertaisesti pitää taukoa julkisuudesta, kunnes pöly on laskeutunut?

Fanin, 36, edellinen ja toistaiseksi viimeinen esiintyminen julkisuudessa tapahtui 1. heinäkuuta, jolloin hän vieraili lastensairaalassa Shanghaissa. Myös sosiaalisessa mediassa Fan näyttäisi vaienneen tyystin. Lue lisää täältä.

Törkeä salakuvaaminen leviää Etelä-Koreassa – naiset päätyvät vessareissuillaan pornosivustoille

Eteläkorealaisilla naisilla on yksi sääntö vessareissujen varalle: tarkista, ettei kopissa ole kameraa.

Maata piinaa salakameraepidemia, joka ei ulotu pelkästään julkisiin vessoihin. Kameroita piilotetaan vessojen lisäksi myös pukukoppeihin, uima-altaille, rantojen läheisyyteen – siis kaikkialle, missä naiset riisuvat vaatekappaleitaan.

Ilmiö on niin räikeä, että jopa Pohjois-Korea on sitä hämmästellyt.

– Mikä eteläkorealaisia miehiä vaivaa? kysyi pohjoiskorealainen viranomainenkin maassa vierailleilta toimittajilta Washington Postin mukaan. Lue lisää täältä.

Saksalaisturistia ammuttiin päähän maantiellä Kanadassa – näyttää selviävän hengissä

Maantiellä päähän Kanadassa ammuttu saksalaisturisti näyttää selviävän ampumisesta hengissä, mutta hänen vammojensa vakavuudesta ei ole vielä tietoa. Poliisi epäilee hänen joutuneen äärimmäisen rattiraivon uhriksi.

60-vuotias saksalaismies oli maantiellä auton ratissa, kun häntä ammuttiin päähän ilmeisesti ohiajavasta autosta. Epäiltyä ampujaa ei ole vielä saatu kiinni. Lue lisää täältä.

Huivikielto astui voimaan Tanskassa – poliisi sakotti kasvot hunnulla peittänyttä naista

Poliisi on ensimmäistä kertaa sakottanut naista kasvot peittävän huivin käytöstä Tanskassa.

Poliisi kutsuttiin paikalle ostoskeskukseen, koska kahden naisen välille oli puhjennut kärhämä. Toinen naisista oli pukeutunut niqabiin, ja toinen oli yrittänyt kiskoa huivin hänen päältään pois.

Poliisi käski niqabiin pukeutuneen 28-vuotiaan naisen joko riisumaan huivin tai poistumaan julkiselta paikalta ja ilmoitti, että hänelle lähetettäisiin postissa tuhannen Tanskan kruunun (134 euron) sakko. Hän poistui paikalta. Lue lisää täältä.

Vain murto-osa työsyrjinnästä päätyy poliisille tai tuomioistuimeen

Tuomioistuimiin ja poliisille päätyvät työsyrjintärikokset ovat vain jäävuoren huippu työpaikoilla koetusta syrjinnästä. Esimerkiksi Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT ja Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehy kertovat saavansa syrjintää kokeneilta työntekijöiltä useita yhteydenottoja viikossa. Tapauksia ei tilastoida, mutta Tehyn mukaan se saa vuodessa useita satoja yhteydenottoja.

Poliisille asti työsyrjintä eteni viime vuonna Tilastokeskuksen mukaan 56 kertaa. Toissa vuonna poliisin tietoon tuli 60 epäiltyä työsyrjintärikosta ja vuonna 2015 yhteensä 71. Lue lisää täältä.

Las Vegasin joukkosurman poliisitutkinta päättyi – motiivi ei selvinnyt vieläkään

Las Vegasissa viime syksynä tehdyn joukkosurman motiivi ei ole selvinnyt, vaikka rikoksen poliisitutkinta on saatu päätökseen. Ampuja Stephen Paddock ei jättänyt jälkeensä minkäänlaista viestiä, joka olisi avannut teon syitä.

Poliisi ei löytänyt merkkejä siitä, että Paddock olisi ollut radikalisoitunut tai kuulunut mihinkään kotimaiseen tai ulkomaiseen terroristijärjestöön. Hän ei myöskään vaikuta kuuluneen mihinkään viharikoksia tekevään ryhmittymään tai toimineen osana laajempaa salaliittoa. Lue lisää täältä.

Pelastuslaitos etsi ihmistä vedestä Helsingissä – olikin mennyt kotiinsa

Pelastuslaitos ja poliisi etsivät reilun puolen tunnin ajan kadonneeksi ilmoitettua ihmistä Merisatamanrannassa Helsingin Kaivopuistossa perjantain ja lauantain välisenä alkuyönä.

– Seurueen jäsenet havaitsivat, että heidän ystävänsä oli yllättäen poistunut seurueesta. Etsintää suoritettiin mantereelta ja varmuuden vuoksi suoritettiin pelastussukellusetsintä, kertoo päivystävä palomestari Janne Taskinen Helsingin pelastuslaitokselta.

Paikalla oli kuusi pelastusyksikköä, merivartioston partiovene ja poliisin yksikkö. Noin 30–40 minuuttia kestäneiden etsintöjen jälkeen selvisikin, että etsitty henkilö olikin mennyt kotiinsa. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?