Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit

30.7.2018 5:29

Trump otti yhteen New York Timesin kustantajan kanssa – kustantaja: ”Vaarallista kielenkäyttöä”

The New York Times -lehden kustantaja A.G. Sulzberger sanoo varoittaneensa Yhdysvaltain presidenttiä Donald Trumpia tämän hyökkäyksistä mediaa vastaan.

Kaksikko ajautui julkiseen kiistaan sunnuntaina. Sulzbergerin mukaan presidentti esitti vääriä tietoja heidän yksityisestä tapaamisestaan, kun taas Trump syytti The Timesia ja muita sanomalehtiä ihmishenkien vaarantamisesta vastuuttomalla uutisoinnillaan. Lue lisää täältä.

Trump syyttää Venäjä-tutkinnan johtajaa eturistiriidoista – ”Meillä oli erittäin häijy ja riitaisa liikesuhde”

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on syyttänyt Twitterissä Venäjä-tutkintaa johtavaa erikoissyyttäjää Robert Muelleria eturistiriidoista.

Trump muun muassa sanoo, että hänellä oli aiemmin erittäin häijy ja riitaisa liikesuhde Muellerin kanssa. Lue lisää täältä.

Trump uhkaa sulkea liittovaltion hallinnon

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump uhkaa sulkea liittovaltion hallinnon, mikäli demokraatit eivät asetu hänen tukemansa siirtolaislain muutosesityksen taakse.

Hän kirjoitti asiasta sunnuntaina Twitterissä. Lue lisää täältä.

CNN: Erdogan kiistää, että yhdysvaltalaispastori olisi vapautettu USA:n ja Israelin kanssa tehdyn sopimuksen myötä

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan kiistää, että Turkki olisi vapauttanut vangitun yhdysvaltalaispastori Andrew Brunsonin osana Yhdysvaltojen ja Israelin kanssa tehtyä sopimusta, asiasta uutisoi CNN.

CNN uutisoi aiemmin lähteeseensä vedoten, että Erdogan ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trump tekivät sopimuksen, jonka myötä Israel vapauttaa vangitun Turkin kansalaisen Ebru Ozkanin ja vastineeksi Turkki vapauttaa Brunsonin. Lue lisää täältä.

Kreikan palojen kuolonuhriluku nousi jälleen – kuolleita yli 90

Kreikan viranomaiset kertoivat sunnuntaina, että maastopalojen vahvistettu kuolonuhriluku on kasvanut jälleen kolmella.

91 ihmisen on nyt vahvistettu saaneen surmansa paloissa. Lue lisää täältä.

Kalifornian suurin maastopalo jatkanut kasvuaan – palossa kuollut ainakin kuusi ihmistä

Yhdysvaltain Kalifornian maastopaloista suurin, Carr-palo on jatkanut kasvuaan. Viikko sitten maanantaina alkunsa saanut palo on polttanut arviolta jo 36 000 hehtaaria maastoa.

Palossa on kuollut ainakin kuusi ihmistä, kertoo NBC News. Lue lisää täältä.

Poliisi tehostaa rattijuoppojen valvontaa mökkipaikkakunnilla

Poliisi aikoo tehostaa tällä viikolla rattijuopumusvalvontaa koko maassa, mutta erityisesti kesämökkipaikkakunnilla, kertoo Poliisihallitus.

Kesän aikana tapahtuu lähes kolmannes koko vuoden liikennekuolemista. Myös rattijuopumusten ja suurten ylinopeuksien määrät kasvavat kesäisin. Lue lisää täältä.

AFP: Turisteille rajoituksia Pääsiäissaarella

Chile haluaa rajoittaa ihmisten määrää eteläisellä Tyynellämerellä sijaitsevalla Pääsiäissaarella, kertoo uutistoimisto AFP.

Jättimäisistä moai-patsaistaan tunnettu saari on suosittu turistikohde, vaikka se sijaitsee noin 3 500 kilometrin päässä Chilen rannikolta. Turistit ja mantereelta muuttavat siirtolaiset uhkaavat nyt saaren hyvinvointia. Lue lisää täältä.

Zimbabwessa äänestetään – EU:n vaalitarkkailijat palasivat 16 vuoden tauon jälkeen

Zimbabwessa äänestetään tänään presidentin ja parlamentin alahuoneen vaaleissa ensi kertaa Robert Mugaben syrjäyttämisen jälkeen.

Maata loppusyksystä asti johtanut Emmerson Mnangagwa on luvannut vapaita vaaleja. Oppositio on kuitenkin esittänyt jo etukäteen epäilyjä vilpistä ja vaalikomission puolueellisuudesta. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?