Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit

Sadat siirtolaislapset ovat yhä ilman vanhempiaan Yhdysvalloissa, vaikka hallitukselle asetettu aikaraja perheiden yhdistämiseksi meni umpeen torstaina. Maria Marroquin Perdomo pääsi jälleen yhteen poikansa kanssa 14. heinäkuuta.­

27.7.2018 5:58

Mystisesti kadonneesta malesialaiskoneesta tulossa uusi raportti – tähän mennessä vain muutama osa löytynyt

Kuala Lumpurista Pekingiin matkalla ollut Malaysian Airlinesin matkustajakone katosi maaliskuussa 2014, kun se oli kääntynyt pois reitiltään. Koneen oletetaan olleen keskellä Intian valtamerta, kun koneesta saatiin viimeinen signaali.

Koneen etsinnöissä on käyty läpi yli 200 000 neliökilometriä merenpohjaa, mutta turhaan. Vuosien varrella rannoilta on löytynyt vain muutamia osia, jotka varmuudella kuuluvat koneeseen.

Koneessa oli 239 ihmistä: eniten kiinalaisia, mutta myös malesialaisia ja useiden muiden maiden kansalaisia.

Mysteeriin toivotaan edes jotain lisävalaistusta, kun Malesian odotetaan maanantaina julkistavan kansainvälisen ryhmän tutkimusten tulokset. Lue lisää täältä.

Harvinaiset kuvat tehtaalta: Trumpin vuoden 2020 vaalimainoksia valmistetaan jo Kiinassa

Keep America Great – Pidetään Amerikka mahtavana!

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on päivittänyt vuoden 2016 presidentinvaalilauseensa Make America Great Again (Tehdään Amerikasta jälleen mahtava) seuraaviin vaaleihin jo nyt, vaikka hänen virkakautensa ei ole edes puolessavälissä. Tulevien vaalien slogan on jo nyt myös painettu Yhdysvaltain lipun väreissä kylpeviin vaalimainoslakanoihin.

Vaikka Trumpin vaaliteemoihin kuului työllisyyden kasvattaminen Yhdysvalloissa, on vaaleihin tarkoitetut lakanat valmistettu Jiahaon lipputehtaassa, joka sijaitsee Anhuin maakunnassa Itä-Kiinassa, kertoo uutistoimisto Reuters. Tähän mennessä kankaita on ommeltu 90 000 ja niiden tehtailu alkoi maaliskuussa. Lue lisää täältä.

Halla-aho HS:lle: Europarlamenttiin valmistellaan suurta kansallismielistä oikeistoryhmää

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoo, että Euroopan eri maiden kansallismieliset puolueet saavat ensi eurovaalien jälkeen yhdistettyä voimansa ja luotua europarlamenttiin ison kansallismielisen, euroskeptisen ryhmän, kertoo Helsingin Sanomat.

Hänen mukaansa valmistelut ovat jo pitkällä.

– Tiedän jo melko tarkkaan, mitä eurovaalien jälkeen tapahtuu, mutta en voi kertoa siitä tarkemmin vielä tässä vaiheessa, hän sanoo. Lue lisää täältä.

Yli 700 siirtolaislasta yhä erossa vanhemmistaan Yhdysvalloissa – ”Lapsia on kadonnut mustiin aukkoihin”

Yhdysvaltain hallitus kertoo yhdistäneensä 1 442 vanhemmistaan Meksikon rajalla erotettua lasta jälleen perheisiinsä. Näiden lasten vanhemmat ovat olleet Yhdysvaltain maahanmuutto- ja tulliviraston (ICE) hallussa. Asiasta kertoo muun muassa uutistoimisto AFP.

Lisäksi 378 lasta on joko yhdistetty vanhempansa kanssa jo aiemmin, yhdistetty vanhemman kanssa joka on saanut luvan oleskella Yhdysvalloissa, yhdistetty sijaisvanhemman kanssa tai saavuttanut täysi-ikäisyyden, kertoo hallituksen julkaisema raportti. Lue lisää täältä.

Kreikassa kuoli kymmeniä ihmisiä metsäpalossa – viranomaiset epäilevät rikosta

Kreikka epäilee "rikollisten tekojen" aiheuttaneen yhden metsäpaloista, joissa kuoli kymmeniä ihmisiä. Kansalaisten turvallisuudesta vastaava apulaisministeri Nikos Toskaskertoo, että Penteli-vuorelta alkaneen metsäpalon syy tutkitaan, koska on painava syy epäillä rikosta.

Toskasin mukaan epäily perustuu satelliittikuviin ja poliisin sekä pelastusviranomaisten suorittamiin maastotutkimuksiin, kertoo CNN. Lue lisää täältä.

Lupaava brittiurheilija kuoli 18-vuotispäivänään – isältä koskettava kirjoitus tyttärensä muistolle: ”Lepää rauhassa, pieni mestari”

Isoa-Britanniaa edustanut lumilautailija Ellie Soutter kuoli kotimaassaan 18-vuotissyntymäpäivänään keskiviikkona, kertoo BBC.

Soutter voitti pronssia vuonna 2017 nuorten olympiafestivaaleissa. Häntä pidettiin yhtenä lahjakkaimmista nuorista lumilautailijoista Britanniassa. Lue lisää täältä.

Ruotsi hyväksyi Suomen avuntarjouksen: Suomi auttamaan metsäpalojen sammuttamisessa

Ruotsi on hyväksynyt Suomen tarjouksen rientää apuun metsäpalojen sammuttamisessa. Asiasta tiedotti myöhään torstai-iltana sisäministeri Kai Mykkänen (kok) Twitter-tilillään.

Ruotsi pyysi Suomelta sammutusapua jo viime viikolla. Tuolloin Suomen sammutusjoukot olivat kuitenkin täystyöllistettyjä maan omissa metsäpaloissa. Nyt Suomi on valmis lähettämään Ruotsiin noin 35 sammuttajaa kalustoineen, sisäministeriö kertoo tiedotteessaan. Lue lisää täältä.

Facebookin arvo romahti 110 miljardia päivässä –  Zuckerbergin omaisuudesta lähti 16 miljardia

Facebookin toisen vuosineljänneksen voitto jäi odotuksia pienemmäksi ja firman osakkeiden arvo romahti torstaina ennätyksellisesti. Facebookin osakearvo laski Nasdaqissa lopulta 19,6 prosenttia, mikä on yhtiölle suurin luku koskaan yhden päivän aikana.

Pörssipäivän aluksi Facebookin osake sukelsi liki 20 prosenttia, mikä vastaa noin 110 miljardia dollaria firman markkina-arvosta. Facebookin perustajan ja toimitusjohtajan Mark Zuckerbergin omaisuudesta suli siis 16 miljardia yhdessä päivässä, laskee The Guardian. Lue lisää täältä.

Auto törmäsi jalankulkijaan Ilomantsissa – jalankulkija kuoli

Ilomantsissa jalankulkija on kuollut suojatiellä, kun häneen törmäsi auto. Itä-Suomen poliisin mukaan uhri oli 69-vuotias mies. Lue lisää täältä.

Poliisin takaa-ajama etsintäkuulutettu uhkaili räjähteillä Ruotsissa

oliisi oli havainnut etsintäkuulutetun miehen ja aloittanut takaa-ajon Länsi-Götanmaalla Ruotsissa torstaina illalla. Kun poliisi sai pysäytettyä miehen, kertoi tämä autossaan olevan räjähteitä.

– Odotamme nyt paikalle pommiryhmää ja olemme sulkeneet tien 186 sekä tyhjentäneet asuintaloja lähistöltä, kerrottiin poliisista Aftonbladetille.

Kello 22:n jälkeen pommiryhmä oli tutkinut auton. Siitä oli otettu mukaan epäillyt vaaralliset esineet. Poliisi ei vielä tiennyt oliko kyseessä räjähteitä, sillä ne täytyy ensin tutkia. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?