Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit

Japania koettelee helleaalto.­

22.7.2018 6:28

Poliisin takaa-ajama asemies linnoittautui ruokakauppaan Los Angelesissa – yksi kuoli panttivankitilanteessa

Poliisi on ottanut ampuma-aserikoksesta etsintäkuulutetun epäillyn kiinni Los Angelesissa Yhdysvalloissa. Etsintäkuulutettu pakeni poliisia ruokakauppaan, jossa hänen epäiltiin ottaneen panttivankeja.

Aseistettu myöhäisteini-ikäinen mies linnoittautui Trader Joe’s -ruokakauppaan lauantai-iltapäivänä paikallista aikaa, jolloin poliisit piirittivät alueen, kertoo CNN. Lue lisää täältä.

Eläkkeelle jääminen voi viedä pirulliseen velkakierteeseen – velkaa otetaan velan päälle: ”Lumipalloefekti lähtee liikkeelle”

Velkaantumiskierre alkaa usein eläkkeelle jäämisestä, kerrotaan Helsingin talous- ja velkaneuvonnasta. Eläkkeellä saatetaan ostaa samalla tavalla kuin ennenkin, vaikka tulotaso pienenee.

Toinen tyypillinen velkaantumisen laukaiseva tilanne on työttömäksi jääminen.

Talous- ja velkaneuvontaan hakeudutaan usein vasta liian myöhään, kertoo johtava talous- ja velkaneuvoja Erkki Leistén Helsingin talous- ja velkaneuvonnasta. Lue lisää täältä.

3d-tulostettavien aseiden mallit laillisiksi Yhdysvalloissa – ”Kaikkien pitäisi olla tästä kauhuissaan”

3d-tulostimella printattavien aseiden mallien julkaiseminen internetissä on tulossa Yhdysvalloissa laillisiksi elokuusta lähtien.

Se tarkoittaa, että ihminen voi valmistaa oman tuliaseen, kunhan hänellä on tietokone, nettiyhteys ja 3d-printteri, kirjoittaa Idaho Statesman.

Taustalla on sopimus, jonka aseaktivistien kansalaisjärjestö Defence Distributed ja maan hallitus ovat tehneet. Sopimus sallii 3d-aseiden mallien julkaisemisen 1. elokuuta alkaen, kertoo CNN.

Ranskan pahoinpitelyskandaali tihenee – Macronilta vaaditaan kannanottoa, sisäministeri kuulusteltavaksi

Puoluejohtajat ja kansanedustajat vaativat Ranskassa, että presidentti Emmanuel Macron ottaa kantaa turvallisuushenkilöstöönsä kuuluneen Alexandre Benallan toimintaan.

Julkisuuteen levisi torstaina video, jossa Benalla, 26, osallistuu mielenosoituksen hajottamiseen ja pahoinpitelee mielenosoittajia. Macron ei toistaiseksi ole kommentoinut asiaa, vaikka onkin erottanut Benallan tehtävästään.

Muun muassa äärioikeistolaisen Kansallisen liittouman johtaja Marine Le Pen ja Tasavaltalaiset-puolueen johtaja Laurent Wauquiez ovat vaatineet Macronia olemaan avoin ranskalaisille. Lue lisää täältä.

Karmea helleaalto koettelee Japania – lähes 30 kuollut, tuhansia joutunut sairaalaan

Noin kolmekymmentä ihmistä on kuollut ja tuhansia joutunut sairaalaan Japania koettelevan helleaallon seurauksena. Asiasta uutisoivat muun muassa BBC ja Japan Times.

Tukalat lämpötilat ovat jatkuneet Japanissa jo noin kahden viikon ajan. Esimerkiksi Kiotossa lämpötila on ensimmäistä kertaa maan mittaushistoriassa pysytellyt noin 38 asteessa kokonaisen viikon. Keski-Japanissa lämpömittari näytti alkuviikosta yli 40 astetta, mikä on BBC:n mukaan maan lämpöennätys viiteen vuoteen. Lue lisää täältä.

YK:n pääsihteeri huolissaan Gazan väkivaltaisuuksista – vaatii välttämään tilanteen kärjistymistä

YK:n pääsihteeri Antonio Guterres on vaatinut israelilaisia ja palestiinalaisia välttämään "toista tuhoisaa konfliktia" Gazan palestiinalaisalueilla. Guterres otti kantaa asiaan sen jälkeen, kun alueella leimahtaneissa väkivaltaisuuksissa kuoli perjantaina viisi ihmistä.

Guterres sanoo olevansa syvästi huolissaan kärjistyneestä väkivallasta Gazassa ja eteläisessä Israelissa. Lue lisää täältä.

Lehti: Trumpin ex-strategi Steve Bannon aikoo perustaa Euroopan äärioikeistoa tukevan säätiön Brysseliin

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin entinen päästrategi Steve Bannon suunnittelee säätiötä, joka tukisi Euroopan äärioikeistoa, kertoo Daily Beast -lehti.

Bannon toivoo, että The Movement -niminen säätiö johtaisi "oikeiston kapinaa" ensi kevään EU-vaaleista alkaen. Monilta oikeistoliikkeiltä uupuvat varat ja ammattimainen poliittinen organisaatio, ja tähän kysyntään Bannon aikoo iskeä tarjoamalla apua esimerkiksi viestintäasioissa. Lue lisää täältä.

Matkailuauto ja henkilöauto kolaroivat Mäntsälässä – Yksi kuollut ja viisi loukkaantunut

Mäntsälässä yksi ihminen on kuollut ja viisi loukkaantunut nokkakolarissa, kertoo Itä-Uudenmaan poliisi.

Poliisin mukaan kolarissa sai surmansa henkilöauton kuljettaja. Matkailuautossa ollut viisihenkinen perhe kuljetettiin sairaalahoitoon. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?