Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit

Valtavasta mustasta sarkofagista paljastui Egyptissä kolme luurankoa.­

20.7.2018 5:45

Egyptistä löytynyt valtava muinainen sarkofagi avattiin – sisältä paljastui kolme salaperäistä muumiota

Aleksandrian rannikkokaupungista Egyptistä löytynyt sarkofagi on nyt avattu, kertoo BBC.

Sarkofagin sisältä on löytynyt kolme ihmisluurankoa ja punaruskeaa jätevettä, joka eritti niin sietämätöntä löyhkää, että koko kaivausalue jouduttiin eristämään. Reliikki löytyi sattumalta viiden metrin syvyydestä rutiinikaivausten yhteydessä.

– Löysimme kolmen ihmisen luut. [...] Ikävä kyllä muumiot eivät olleet parhaassa mahdollisessa kunnossa, joten jäljellä on pelkästään luita, sanoi muinaisviraston johtaja Mostafa Waziri BBC:n mukaan. Lue lisää täältä.

Ranskassa kohu Macronin avustajasta: kävi käsiksi mielenosoittajaan – tapaus tallentui videolle

Ranskassa on noussut kohu presidentti Emmanuel Macronin turvallisuudesta vastaavan avustajan toiminnasta. Le Monde -lehti on julkaissut videon, jossa näkyy, kuinka Macronin avustaja Alexandre Benalla käy käsiksi nuoreen mielenosoittajaan Pariisissa työväen juhlapäivänä, kertoo uutistoimisto AFP. Avustajalla oli päällään poliisin suojakypärä ja visiiri. Lue lisää täältä.

Parikymppinen mies loukkaantui vakavasti ulosajossa Raumalla

Parikymppinen mies on loukkaantunut vakavasti liikenneonnettomuudessa Raumalla valtatie 12:lla. Pelastuslaitokselta kerrotaan, että miehen kuljettama henkilöauto suistui penkkaan oikealle puolelle tietä. Auton nopeus oli onnettomuuden sattuessa niin kova, että useita puita vaurioitui. Lue lisää täältä.

Lehti: Yhdysvaltain oikeusministeriö alkaa valistaa kansalaisia kyberhyökkäyksistä

Yhdysvaltojen oikeusministeriö on päättänyt alkaa valistaa kansalaisia siitä, että ulkovaltojen edustajat kohdistavat heihin verhottuja hyökkäyksiä vaikuttaakseen vaaleihin ja poliittiseen päätöksentekoon. Washington Post kertoo apulaisoikeusministeri Rod Rosensteinin puhuneen valistussuunnitelmista Aspenin turvallisuuskonferenssissa. Lue lisää täältä.

Trumpin hallinto haluaa heikentää uhanalaisten lajien suojelua – ympäristöjärjestöt vastustavat voimakkaasti

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpin hallinto haluaa heikentää uhanalaisten lajien suojelua. Sisäministeriö ja kauppaministeriö ehdottavat yhdessä merkittäviä muutoksia uhanalaisten lajien suojeluasetukseen, joka on ollut voimassa nykymuodossaan jo 45 vuotta.

Suojeluasetuksen katsotaan pelastaneen kymmeniä lajeja sukupuutolta. Muun muassa valkopäämerikotkan, manaatin, ryhävalaan ja mississippinalligaattorin uskotaan pelastuneen asetuksen ansiosta. Lue lisää täältä.

Kuuluisa plastiikkakirurgi pidätetty Brasiliassa – epäillään aiheuttaneen potilaan kuoleman takapuolioperaatiossa

Dr. Bumbum -nimellä tunnettu maankuulu plastiikkakirurgi, tohtori Denis Furtado on saatu kiinni Brasiliassa. Poliisi etsi Furtadoa, 45, kuolemantuottamuksesta epäiltynä. Tohtori karkasi teille tietymättömille viime viikon lauantaina sen jälkeen, kun hänen potilaansa oli kuollut vain muutama tunti kauneusoperaation jälkeen. Lue lisää täältä.

Kuningatar Elisabet palkitsee Turun terrori-iskun sankariauttajan Hassan Zubierin urhoollisuusmitalilla

Kuningatar Elisabet II on myöntänyt Turun terrori-iskun uhria auttaneelle Hassan Zubierille urhoollisuusmitali, kertoo BBC. Asia käy ilmi myös listalta, johon on listattu urhoollisia siviilejä.

Britannian Kentissä syntynyt ja nykyisin Ruotsissa asuva Zubier saa kuningas Yrjön mukaan nimetyn mitalin, joita myönnetään siviileille rohkeista uroteoista. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?