Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit

Julkaistu: 12.7.2018 5:28

Nato-maiden illallinen sujui Niinistön mukaan kauhukuvia rauhallisemmin

Presidentti Sauli Niinistön mukaan Nato-johtajien illallinen sujui paljon etukäteen esitettyjä kauhukuvia rauhallisemmin. Nato-johtajat sekä kumppanimaat Suomi ja Ruotsi illastivat keskiviikkona Naton huippukokouksessa.

Illallispöydän ääressä ei Niinistön mukaan kuultu mitään Natoa hajottavaa, päinvastoin.

Niinistön mukaan Yhdysvaltain presidentti Donald Trump puhui aika paljon Pohjois-Korean tilanteesta, ja muutoin seurasi tarkkaan keskustelua. Venäjää Trump ei hänen mukaansa käsitellyt millään tavalla. Lue lisää täältä.

Saksa tavoittelee turvapaikanhakijasopua Italian kanssa kuun loppuun mennessä

Saksan sisäministeri Horst Seehofer sanoo Saksan ja Italian pyrkivän sopimaan turvapaikanhakijoiden palauttamisen pelisäännöistä kuun loppuun mennessä.

Saksan riitaisa koalitiohallitus pääsi viime viikolla sopuun maahanmuuttouudistuksesta, jonka toteuttaminen vaatii kuitenkin neuvotteluja muiden EU-maiden kanssa. Saksa ei halua vastaisuudessa ottaa vastaan turvapaikanhakijoita, jotka ovat jo hakeneet turvapaikkaa toisesta EU-maasta. Sen sijaan se haluaa voida palauttaa nämä ihmiset siihen EU-maahan, johon he ensiksi saapuivat.

Saksan neuvotteluista Italian maahanmuuttovastaisen oikeistohallituksen kanssa on ennustettu vaikeita. Lue lisää täältä.

USA:ssa tehtiin toinen pidätys räppärin ampumiseen liittyen

Yhdysvalloissa on pidätetty toinen mies räppäri XXXTentacionin ampumisen takia, viranomaiset kertoivat keskiviikkona. 22-vuotias mies otettiin kiinni jo viime viikolla epäiltynä huumerikoksesta, joka ei viranomaisten mukaan millään tavoin liity 20-vuotiaan räppärin surmaan. Nyt miestä epäillään myös murhasta.

Viranomaiset pidättivät viime kuussa jo yhden miehen epäiltynä ampumisesta. Niin ikään 22-vuotiasta miestä vastaan on nostettu syyte murhasta. Lue lisää täältä.

Englannin Kane ei peitellyt epätoivoaan joukkueensa tappiosta

Englannin kapteeni Harry Kane ei peitellyt epätoivoaan joukkueensa tappiosta jalkapallon MM-kisojen välierässä. Hän sanoi joukkueen olevan äärimmäisen pettynyt ja toteaa, että häviö ei heti lakkaa kirvelemästä.

Hän korosti kuitenkin, että joukkue voi olla ylpeä kokonaissuorituksestaan MM-kisoissa. Hän sanoi joukkueen edenneen turnauksessa pidemmälle kuin kukaan muu uskoi sen etenevän.

Englanti kohtaa pronssipelissä Belgian. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?