Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit

Kuvituskuva
Julkaistu: 7.7.2018 5:11

BBC: Ranskalaistutkijoiden mukaan vuonna 2016 mereen syöksyneen egyptiläiskoneen ohjaamossa syttyi tulipalo

Vuonna 2016 Välimereen syöksyneen EgyptAirin koneen ohjaamossa syttyi ranskalaistutkijoiden mukaan todennäköisesti tulipalo, uutisoi BBC. Tutkinnan tuloksista perjantaina kertoneen Ranskan ilmailuturvallisuudesta vastaavan viranomaisen BEA:n mukaan todennäköisin selitys tapahtuneelle on, että ohjaamossa syttyi nopeasti levinnyt tulipalo, minkä seurauksena lentäjät menettivät koneen hallinnan.

Ranskalaistutkijoiden löydökset ovat ristiriidassa Egyptin viranomaisten aiempien lausuntojen kanssa. Egyptin viranomaiset ovat kertoneet löytäneensä räjähdejäämiä uhreista.

EgyptAirin lento MS804 oli matkalla Pariisista Kairoon, kun se syöksyi mereen kyydissään 66 ihmistä. Lue lisää täältä.

Ranskassa mustaihoisen nuoren miehen ampunutta poliisia vastaan nostettiin syyte taposta

Ranskassa mustaihoisen nuoren miehen ampunutta poliisia vastaan on nostettu syyte taposta, kertoo poliisin asianajaja. Poliisi ampui 22-vuotiaan miehen myöhään tiistaina Nantesissa. Poliisi sanoi ensin ampuneensa miehen itsepuolustukseksi, mutta myöhemmin hän kertoi viranomaistutkijoille, että hänen aseensa oli lauennut vahingossa.

Ampumisesta on seurannut levottomuuksia. Nuorisojoukot ovat muun muassa ottaneet yhteen poliisien kanssa ja sytyttäneet tulipaloja. Lue lisää täältä.

Kanadassa yli 50 ihmistä kuollut helteen takia

Kanadan itäosaa viikon verran koetellut helleaalto on aiheuttanut 54 ihmisen kuoleman, kertoo uutistoimisto AFP. Yli puolet kuolemista on tapahtunut Montrealin kaupungin alueella.

Lämpötila Kanadan itäosassa on noussut säännöllisesti yli 30 asteeseen viime viikon perjantaista lähtien. Esimerkiksi torstaina korkeimmaksi lämpötilaksi mitattiin 35 astetta, mutta viranomaisten mukaan olosuhteiden takia lämpötila tuntui 45-asteiselta.

Lämpötilan odotetaan laskevan lauantaina.

Vuonna 2010 yli 100 ihmistä kuoli Montrealin alueella helleaallon seurauksena. Lue lisää täältä.

Britannian hallitus sopuun maan brexit-linjauksista

Britannian hallitus on päässyt sopuun maan brexit-linjauksista. Hallituksen tavoitteena on esimerkiksi teollisuus- ja maataloustuotteita koskevan vapaakauppa-alueen luominen.

Nyt sovitussa mallissa Britannia muun muassa pyrkii eroon ihmisten vapaasta liikkuvuudesta, mutta tavoittelee kaikin puolin sujuvia kauppasuhteita EU:n kanssa.

Sopu on voitto pääministeri Theresa Maylle, sillä brittimediat ennakoivat neuvottelujen alla jopa innokkaimmin brexitiä kannattavien ministerien mahdollisia eroamisia. Lue lisää täältä.

Tuoreimmat osastosta