Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit

3.7.2018 5:43

Yli 60 ihmisen pelätään hukkuneen Välimerellä

Jopa 63 ihmisen pelätään hukkuneen, kun siirtolaisia kuljettanut kumivene upposi Välimerellä, kertoo Libyan laivasto. Tiedot perustuvat haaksirikosta selvinneiden silminnäkijöiden kertomuksiin.

Uutistoimisto AFP:lle puhuneen laivaston upseeri Ayoub Kacemin mukaan haaksirikosta pelastettiin 41 pelastusliivejä käyttänyttä siirtolaista. Pelastettujen mukaan kumiveneessä oli yhteensä 104 ihmistä.

Vene upposi lähellä Libyan rannikkoa noin 50 kilometriä itään pääkaupunki Tripolista. Lue lisää täältä.

Thaimaassa luolassa oleville pojille toimitetaan ruokaa kuukausien tarpeisiin

Thaimassa luolassa loukussa oleville pojille ja heidän jalkapallovalmentajalleen toimitetaan luolaan niin paljon ruokaa, että se riittää ainakin neljäksi kuukaudeksi. Lisäksi kaikki 12 poikaa ja heidän valmentajansa opetetaan sukeltamaan.

Asiasta kertoo Thaimaan armeijan edustaja.

Thaimaan pohjoisosassa sijaitsevassa luolassa yhdeksän päivää loukussa olleet pojat ja valmentaja löydettiin elossa maanantaina.

Alueen kuvernöörin Narongsak Osottanakornin mukaan luolassa edelleen olevista huolehditaan siihen asti, kunnes heidät voidaan siirtää sieltä pois. Tehtävä ei ole helppo, koska heidät täytyy kuljettaa useita kilometrejä läpi luolan, joka on yhä paikoitellen veden vallassa. Lue lisää täältä.

Valkoinen talo: USA ei tunnusta Krimin liittämistä Venäjään

Yhdysvallat ei tunnusta Krimin liittämistä Venäjään, sanoo Valkoisen talon tiedottaja Sarah Sanders. Asiaa toimittajille kommentoinut Sanders myös sanoi, että Venäjää vastaan asetetut pakotteet pysyvät voimassa, kunnes Krimin niemimaa on palautettu Ukrainalle.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ei viime viikolla kysyttäessä sulkenut pois mahdollisuutta, että hän voisi tunnustaa Krimin niemimaan liittämisen Venäjään. Trumpilta kysyttiin, suunnitteleeko hän Yhdysvaltain kannan muuttamista asiaan.

Uutissivusto Axios kertoi aiemmin Trumpin sanoneen kesäkuussa johtavien teollisuusmaiden G7-kokouksessa Kanadassa, että Krimin pitäisi todennäköisesti kuulua Venäjälle, koska kaikki siellä puhuvat venäjää. Lue lisää täältä.

Pompeo matkustaa uudestaan Pohjois-Koreaan

Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo matkustaa uudestaan Pohjois-Koreaan. Valkoisen talon tiedottajan Sarah Sandersin mukaan Pompeo lähtee kohti Pohjois-Koreaa kuluvan viikon torstaina.

Pompeon on määrä tavata vierailunsa aikansa muun muassa maan johtaja Kim Jong-un.

Vierailun tarkoituksena on Sandersin mukaan jatkaa työtä Pohjois-Korean ydinaseriisunnan suhteen.

Pompeo vieraili Pohjois-Koreassa jo ennen Kimin ja Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin tapaamista. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?