Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit

25.6.2018 5:12

Turkin vaalilautakunta: Erdogan on voittanut presidentinvaalit ensimmäisellä kierroksella

Turkin vaalilautakunnan johtajan Sadi Guvenin mukaan istuva presidentti Recep Tayyip Erdogan on voittanut presidentinvaalit ensimmäisellä kierroksella. Uutistoimisto AFP:n mukaan asiasta toimittajille Ankarassa kertoneen Guvenin mukaan Erdogan sai absoluuttisen enemmistön äänistä. Guven ei kuitenkaan kertonut tarkempia lukuja.

Turkin valtiollisen uutistoimisto Anadolun julkaisemien lukujen mukaan Erdogan oli saanut 52,5 prosenttia äänistä ja opposition pääehdokas Muharrem Ince 31,7 prosenttia, kun äänistä oli laskettu 99 prosenttia. Anadolun julkaisemat luvut perustuvat vaalilautakunnan dataan, AFP kertoo.

Erdogan julistautui presidentinvaalien voittajaksi jo eilisen puolella. Lue lisää täältä.

Italian Salvini käski hyväntekeväisyysjärjestöjä lopettamaan siirtolaisten pelastamisen Libyan rannikolla

Italian sisäministeri Matteo Salvini on käskenyt ulkomaalaisia hyväntekeväisyysjärjestöjä lopettamaan siirtolaisten pelastamisen Libyan edustalta. Salvinin mukaan järjestöjen pitäisi antaa Libyan viranomaisten tehdä työnsä eli hoitaa pelastusoperaatiot ja sitten palauttaa siirtolaiset takaisin Libyaan.

Sunnuntaina asiaa kommentoinut Salvini myös kutsui järjestöjä ahneiksi ja sanoi, että Libyan viranomaisten pitäisi antaa tehdä työnsä ilman, että järjestöt häiritsevät viranomaisia. Lue lisää täältä.

Nigerialaiskylistä löydettiin surmattuna yli 80 ihmistä

Nigerian keskiosassa on löydetty surmattuna yli 80 ihmistä, paikallinen poliisi kertoi sunnuntaina. Kaikkiaan 86 ihmistä löydettiin kuolleena berom-heimon kylistä sen jälkeen, kun alueella oli syntynyt yhteenottoja.

Poliisin mukaan tuoreimmat yhteenotot saivat ilmeisesti alkunsa, kun maanviljelyä harjoittavat berom-heimon jäsenet hyökkäsivät fulani-paimentolaisheimoa vastaan.

Veriset selkkaukset etnisten ryhmien välillä Keski-Nigeriassa ovat jatkuneen jo pitkään. Lue lisää täältä.

Meksikossa otettiin kiinni kylän kaikki poliisit sisäisen tutkinnan ajaksi

Meksikossa on otettu kiinni Ocampo-nimisen kylän kaikki poliisit sisäisen tutkinnan ajaksi. Asiasta sunnuntaina kertonut osavaltion turvallisuusviranomainen ei kertonut, kuinka monta kiinniotettuja poliiseja on.

Poliisit otettiin kiinni sen jälkeen, kun kampanjatapahtumaan valmistautumassa ollut pormestariehdokas Fernando Angeles ammuttiin. Turvallisuusviranomainen ei kuitenkaan kertonut, onko poliisien kiinniotto yhteydessä Angelesin surmaan. Lue lisää täältä.

Helsingin lähijunaliikenne menee tänään poikkeustilaan ratatöiden takia

Helsingin ratapihan ratatyöt aiheuttavat poikkeuksia Helsingin lähijunaliikenteeseen ja lentokenttäjunien kulkuun tästä päivästä alkaen. Ratapihan remontin takia kaikilla junilla ei pääse Helsinki-Vantaan lentokentältä Helsingin keskustaan, koska osa junista ei kulje Helsingin ja Pasilan väliä päiväsaikaan. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?