Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit

23.6.2018 5:19

Juhannuspäivän aamuna noin 7000 kotitaloutta on ilman sähköä

Voimakkaan tuulen takia sähköt ovat edelleen poikki monesta kotitaloudesta. Juhannuspäivänä puoli viiden aikaan aamulla sähköt olivat poikki noin 7 000 kotitaloudelta, ilmenee Energiateollisuuden sähkökatkokartasta.

Sähköjä oli poikki reilulla 50 paikkakunnalla.

Ilmatieteen laitos on antanut tuulivaroituksen Etelä-Karjalaan, Etelä-Savoon, Pohjois-Savoon, Pohjois-Karjalaan ja Kainuuseen. Lue lisää täältä.

Juhannuspäivän vastaisena yönä pelastuslaitos on hälytetty monella paikkakunnalla sammuttamaan erilaisia tulipaloja, mutta henkilövahinkoja ei ole tiettävästi paloissa tullut. Ihmisiä on lisäksi pelastettu vedenvarasta. Tällä hetkellä kuitenkin vain yhden ihmisen epäillään hukkuneen Rantasalmella Etelä-Savossa veneen upottua eilen alkuillasta. Lue lisää täältä.

Belgiasta Japaniin matkannut lentokone teki ylimääräisen laskun Helsinki-Vantaalle - syynä säröt tuulilasissa

Belgian Brysselistä Japanin Tokioon matkannut Air Japan -yhtiön Boeing 787 -lentokone on tehnyt ylimääräisen laskun Helsinki–Vantaan-lentokentälle, kertoo pelastuslaitos. Syynä laskulle olivat lentokoneen tuulilasiin tulleet säröt. Lasku sujui pelastuslaitoksen mukaan normaalisti.

Lentokoneessa oli yhteensä 162 ihmistä miehistö mukaan lukien.

Pelastuslaitos sai ilmoituksen asiasta perjantain ja lauantain välisenä yönä noin kello 1.45 ja lentokone laskeutui 2.30. Pelastuslaitokselta valmiudessa oli 17 pelastusyksikköä ja viisi ensihoitoyksikköä. Lue lisää täältä.

Montreal nappasi Jesperi Kotkaniemen kolmosvarauksella

Montreal Canadiens on valinnut keskushyökkääjä Jesperi Kotkaniemen jääkiekon NHL-varaustilaisuuden kolmannella vuorolla.

Ensi kuussa 18 vuotta täyttävä Kotkaniemi pelasi päättyneellä kaudella Liigassa Ässien riveissä ja teki 57 ottelussa tehot 10+19=29. Hän kuului alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa Pikkuleijonien kultajoukkueen avainpelaajiin.

Ykkösvaraukseksi Dallasissa pidettävässä varaustilaisuudessa nousi odotetusti ruotsalaispuolustaja Rasmus Dahlin, jonka nappasi Buffalo Sabres. Toisena pääsi varaamaan Carolina Hurricanes, joka otti venäläisen Andrei Svetshnikovin.

Kärppien Rasmus Kuparin varasi Los Angeles Kings varausnumerolla 20. Lue lisää täältä.

Yhdysvallat ja Etelä-Korea peruvat jälleen sotaharjoituksia toistensa kanssa

Yhdysvallat ja Etelä-Korea ovat peruneet kaksi suunnittelemaansa sotaharjoitusta. Yhdysvaltojen puolustusministeriön Pentagonin mukaan maat päättivät yhteisymmärryksessä perua toistaiseksi harjoitukset tukeakseen neuvotteluita Pohjois-Korean kanssa.

Kaksi peruttua meriharjoitusta oli tarkoitus pitää seuraavan kolmen kuukauden aikana. Aiemmin tällä viikolla Etelä-Korea ja Yhdysvallat ilmoittivat peruvansa Freedom Guardian -harjoituksen, joka oli tarkoitus järjestää elokuussa.

Puolustusministeri James Mattisin tiedottajan mukaan muut päätökset riippuvat neuvotteluista Pohjois-Korean kanssa. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?