Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit

19.6.2018 5:56

Ruotsissa Malmön ampumisessa kuollut ainakin kaksi ihmistä

Ruotsissa Malmössä ainakin kaksi ihmistä on kuollut eilisiltaisessa ampumavälikohtauksessa, kertoo Malmön poliisi verkkosivuillaan. 18-vuotias mies ja 29-vuotias mies kuolivat sairaalassa.

Ampumisessa on lisäksi haavoittunut useita. Poliisin mukaan sairaalaan on saapunut yhteensä kuusi ihmistä ampumisen takia.

Muun muassa Ruotsin yleisradioyhtiö SVT uutisoi aiemmin poliisin kertoneen, että osa haavoittuneista kuljetettiin sairaalaan ambulansseilla ja osa saapui sinne yksityisautoilla.

Poliisi saapui tapahtumapaikalle kaupungin keskustaan noin kello kahdeksalta illalla paikallista aikaa. Tapahtumapaikka sijaitsee Drottningsgatanilla lähellä oikeus- ja poliisitaloja. Lue lisää täältä.

Trump haluaa iskeä Kiinaa uusilla tullimaksuilla

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump haluaa iskeä Kiinaa uusilla tullimaksuilla. Trump ilmoitti maanantaina harkitsevansa 10 prosentin tuontitullien asettamista kiinalaisille tuotteille. Tullien kohteena olevan tuonnin arvo olisi 200 miljardia dollaria.

Trump sanoi tiedotteessa, että uusia askelia on otettava, jotta Kiina muuttaa epäreilua toimintaansa. Trumpin mukaan Kiinan pitää avata markkinoitaan Yhdysvalloille ja hyväksyä tasapainoisempi kauppasuhde Yhdysvaltojen kanssa.

Trumpin mukaan lisää tullimaksuja voi olla luvassa, jos Kiina jälleen lisää omia tariffejaan. Lue lisää täältä.

USA ja Etelä-Korea lykkäävät elokuulle suunniteltua sotaharjoitustaan

Yhdysvallat ja Etelä-Korea ovat lykänneet yhteistä sotaharjoitustaan, joka oli määrä järjestää elokuussa. Sekä Etelä-Korean että Yhdysvaltain puolustusministeriön mukaan osapuolet aikovat keskustella jatkotoimista. Molemmista ministeriöistä myös sanotaan, ettei muiden tulevien sotaharjoitusten suhteen ole tehty mitään päätöksiä.

Ilmoitus lykkäämisestä tuli noin viikko sen jälkeen, kun Yhdysvaltain presidentti Donald Trump tapasi Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin Singaporessa. Tapaamisen jälkeen Trump yllättäen ilmoitti, että Yhdysvallat lopettaa sotaharjoitukset Etelä-Korean kanssa. Päätös tuli ilmeisesti yllätyksenä molempien maiden asevoimille. Lue lisää täältä.

Kuopiossa parikymppinen mies hyppäsi veteen 10 metristä - painui pinnan alle 20 minuutiksi

Kuopiossa noin 20-vuotias mies on viety sairaalaan hänen hypättyään 10 metrin korkeudesta veteen. Pelastuslaitoksen mukaan hypyn jälkeen mies oli painunut pinnan 20 minuutiksi, ennen kuin pelastuslaitoksen sukeltajat nostivat hänet pintaan.

Pelastuslaitos sai hälytyksen asiasta noin kello puoli kahden aikaan yöllä.

Miehen seurassa olleet kaksi muuta miestä olivat ennen pelastuslaitoksen tuloa paikalle yrittäneet saada kaveriaan takaisin pintaan, mutta eivät onnistuneet. Mies oli uponnut noin neljän metrin syvyyteen. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?