Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit

15.6.2018 6:14

Trumpin sotilastervehdys puhuttaa

Yhdysvalloissa on herättänyt keskustelua Pohjois-Korean julkaisema video, jolla presidentti Donald Trump tekee sotilastervehdyksen pohjoiskorealaiselle kenraalille. On äärimmäisen epätavallista, että Yhdysvaltojen presidentti tekee kunniaa vihamielisen valtion sotilasjohdolle.

Trump ja Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un tapasivat aiemmin tällä viikolla Singaporessa. Pohjois-Korean media julkaisi myöhemmin videon, jolla tilanne näkyy. Valkoisen talon mukaan kyse oli tavallisesta kohteliaisuudesta. Lue lisää täältä.

McCain: Trumpin päätös lopettaa sotaharjoitukset Etelä-Korean kanssa on virhe

Yhdysvaltain republikaanisenaattori ja entinen presidenttiehdokas John McCain on arvostellut presidentti Donald Trumpia päätöksestä lopettaa yhteisten sotaharjoitusten pitäminen Etelä-Korean kanssa.

McCainin mukaan tarpeettomien ja vastikkeettomien myönnytysten tekeminen Pohjois-Korealle on Yhdysvaltain edun vastaista ja kehno neuvottelutaktiikka. Hänen mukaansa Trumpin hallinto "toistaa papukaijan lailla" Pohjois-Korean ja Kiinan propagandaa kutsumalla sotaharjoituksia provokaatioksi. Lue lisää täältä.

Turun puukkoiskusta tänään tuomio

Varsinais-Suomen käräjäoikeus antaa tänään tuomionsa viime vuoden elokuussa Turun keskustassa tehdystä puukkoiskusta. Syyttäjä vaatii puukottajalle rangaistusta kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhan yrityksestä.

Oikeuden täytyy ottaa kantaa siihen, täyttääkö elokuinen veriteko laissa tarkoitetun terrorismirikoksen tunnusmerkistön ja onko kyse murhista vai tapoista ja niiden yrityksistä. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?