Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit

11.6.2018 5:31

KCNA: Pohjois-Korean ja USA:n historiallisessa tapaamisessa keskustellaan kestävästä rauhasta

Pohjois-Korean mukaan Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un keskustelevat tapaamisessaan ydinaseriisunnasta ja kestävästä rauhasta Korean niemimaalla. CNN:n mukaan asiasta kertoo Pohjois-Korean hallinnon äänitorvena toimiva KCNA-uutistoimisto.

KCNA:n mukaan Kim on lisäksi sanonut, että tapaamisessa keskustellaan muistakin molempia maita huolestuttavista asioista.

Sekä Kim että Trump ovat saapuneet Singaporeen, jossa heidän on määrä tavata 12. kesäkuuta.

Trump on suhtautunut myönteisesti historialliseen tapaamiseen, mutta hän on puhunut vain ympäripyöreästi siitä, mitä kokouksessa voidaan saavuttaa. Lue lisää täältä.

Ukrainan rauhanneuvottelut käynnistyvät uudelleen Berliinissä

Saksan, Ranskan, Ukrainan ja Venäjän ulkoministerit tapaavat tänään Berliinissä ja pyrkivät käynnistämään uudelleen Ukrainan keskeytyneen rauhanprosessin. Ukrainan rauhanneuvottelut ovat olleet jäissä 16 kuukauden ajan.

Saksalainen uutistoimisto DPA kertoi kesäkuun alussa, että Berliinissä pääteemana olisi mahdollinen YK:n rauhanturvaoperaatio Itä-Ukrainassa. Toistaiseksi Ukraina ja Venäjä eivät ole päässeet operaatiosta yhteisymmärrykseen.

Yli 10 000 ihmistä on saanut surmansa neljä vuotta jatkuneissa taisteluissa Itä-Ukrainassa. Lue lisää täältä.

Merkel: Trumpin päätös vetää USA pois G7-lausunnon takaa "vakavoittava ja masentava"

Saksan liittokansleri Angela Merkel sanoo, että Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin päätös vetää maansa pois G7-ryhmän yhteislausunnon takaa on "vakavoittava ja masentava".

Merkelin mukaan tämä ei silti ole G7-ryhmän loppu.

Liittokansleri kommentoi johtavien teollisuusmaiden G7-ryhmän Kanadan-kokouksen lopputulosta Saksan yleisradion ARD:n tv-haastattelussa illalla. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?