Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit

Julkaistu: 10.6.2018 5:21

Trump moittii Trudeauta epärehelliseksi ja heikoksi - USA ei hyväksykään G7-lausuntoa

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin mukaan Yhdysvallat ei hyväksy G7-maiden yhteislausuntoa. Kanadan pääministeri Justin Trudeau kertoi aiemmin, että G7-maat olivat sopineet yhteislausunnosta. Trudeau kertoi asiasta lehdistötilaisuudessa, jossa hän myös muun muassa kritisoi Yhdysvaltain asettamia tuontitulleja.

Trump syyttää Twitterissä Trudeauta valheellisista väitteistä tiedotustilaisuudessaan. Trump moittii Trudeauta "hyvin epärehelliseksi ja heikoksi".

Trump myös toisti uhkauksensa asettaa tullimaksuja Yhdysvaltoihin tuotaville autoille. Lue lisää täältä.

Trudeaun toimisto: Pääministeri ei sanonut lehdistötilaisuudessa mitään, mitä hän ei olisi sanonut jo aiemmin Trumpille

Kanadan pääministeri Justin Trudeau ei sanonut lehdistötilaisuudessa mitään, mitä hän ei olisi sanonut jo aiemmin sekä julkisesti että yksityisesti Trumpille, kerrotaan Trudeaun toimistosta.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump veti pois Yhdysvaltojen hyväksynnän G7-maiden yhteiselle lausunnolle syyttäen Trudeauta valheellisista väitteistä tiedotustilaisuudessaan. Trudeau muun muassa kritisoi Yhdysvaltain asettamia tuontitulleja. Lue lisää täältä.

Nicaraguan levottomuuksissa kuollut jo lähes 140 ihmistä

Keski-Amerikassa Nicaraguassa jo lähes 140 ihmistä on saanut surmansa huhtikuussa alkaneissa levottomuuksissa. Ihmisoikeusaktivistien mukaan levottomuuksissa on tuoreimpien tietojen mukaan kuollut nyt 137 ihmistä.

Huhtikuussa maassa alkaneet mielenosoitukset alkoivat vastalauseena kiistellylle eläkeuudistukselle. Protestit levisivät eri puolille maata ja kasvoivat laajemmaksi protestiliikkeeksi presidentti Daniel Ortegaa ja hänen hallitustaan vastaan.

Yhteenotoissa on mielenosoittajien lisäksi ollut tiettävästi osallisena myös hallitukselle uskollisia puolisotilaallisia joukkoja ja mellakkapoliisin joukkoja. Lue lisää täältä.

Erdogan kritisoi Itävallan imaameja ja moskeijoita koskevaa päätöstä

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan on kritisoinut Istanbulissa pitämässään puheessa Itävallan päätöstä imaamien karkottamisesta ja moskeijoiden sulkemisesta. Itävalta ilmoitti perjantaina karkottavansa jopa 60 Turkin rahoittamaa imaamia perheineen ja sulkevansa useita moskeijoita osana "poliittisen islamin" vastaista kampanjaa.

Lauantaina Turkin suurkaupungissa puhunut Erdogan sanoi pelkäävänsä, että Itävallan toimet voivat johtaa "ristin ja puolikuun väliseen sotaan".

Erdoganin edustaja syytti jo perjantaina Itävaltaa rasismista ja islaminvastaisuudesta. Lue lisää täältä.

Venezuelassa todettu ensimmäinen poliotartunta vuosikymmeniin

Venezuelassa on raportoitu poliotartunnasta. Lääkärin ja maan entisen terveysministerin Jose Felix Olettan mukaan kyseessä on ensimmäinen todettu poliotapaus maassa sitten vuoden 1989.

Amerikan terveysjärjestön PAHO:n mukaan polion saanut lapsi ei tiettävästi ole saanut elämänsä aikana yhtäkään rokotusta ja elää erittäin köyhissä oloissa maan itäosassa sijaitsevassa Delta Amacuron osavaltiossa. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?