Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit

Margarita Robles on Espanjan uusi puolustusministeri.

Julkaistu: 7.6.2018 5:36

Presidentti ja piispa tapaavat Nicaraguassa – rauhanneuvottelut yritetään aloittaa uudestaan

Keski-Amerikassa Nicaraguan presidentti Daniel Ortega tapaa torstaina katolisen kirkon piispan neuvotellakseen poliittisen kriisin ratkaisemisesta ja rauhanneuvotteluiden aloittamisesta uudelleen.

Nicaraguassa ainakin 120 ihmistä on kuollut ja 1 300 haavoittunut levottomuuksissa, jotka ovat saaneet alkunsa poliittisista mielenosoituksista. Lue lisää täältä.

Guatemalan tulivuorikatastrofin uhreja yhä enemmän: 99 kuollut, 200 kateissa

Keski-Amerikassa Guatemalassa ainakin 99 ihmistä on kuollut tulivuorenpurkauksessa, viranomaiset kertovat. Tähän mennessä kuolonuhreista vain 28 on tunnistettu. Lue lisää täältä.

Espanjan uudessa hallituksessa selvä naisenemmistö

Espanjan uusi pääministeri Pedro Sanchez on julkistanut maan uuden hallituksen. Ministerien joukossa on 11 naista ja kuusi miestä.

Naiset ottavat haltuunsa useita raskaita salkkuja. Puolustusministeriksi nousee Margarita Robles, oikeusministeriksi Dolores Delgado, opetusministeriksi Isabel Celáa ja talousministeriksi Nadia Calvino. Carmen Calvon salkkuun sisältyvät niin tasa-arvoministerin kuin varapääministerin tehtävät. Lue lisää täältä.

Metsäpaloa epäillään tahallaan sytytetyksi Ruotsissa – yksi pidätetty

Poliisi on pidättänyt naisen epäiltynä murhapoltosta Broddbossa, kirjoittaa ruotsalaislehti Aftonbladet.

Broddbo sijaitsee Salan kunnassa noin sata kilometriä Tukholmasta luoteeseen. Tiistain aikana Broddbossa syttyi kolme metsäpaloa.

Aftonbladetin mukaan poliisi on epäillyt tiistaista asti, että ainakin yksi paloista olisi tahallaan sytytetty. Palon sytytyksestä epäilty nainen otettiin kiinni keskiviikkoaamuna. Lue lisää täältä.

Sotilas varasti panssaroidun vaunun – poliisit saivat kiinni 95 kilometrin pakomatkan jälkeen

Sotilas varasti panssaroidun miehistönkuljetusvaunun Yhdysvaltain kansalliskaartin tukikohdasta Blackstonesta Virginian osavaltiosta tiistaina ja ajeli erikoisella kulkupelillä kaksi tuntia, kertoo uutistoimisto Reuters.

Ajelu päättyi poliisin takaa-ajoon osavaltion pääkaupungissa Richmondissa.

Mies otti kulkuneuvon haltuunsa kello 19.50 paikallista aikaa tiistaina. Poliisin mukaan vaunussa ei ollut aseita. Lue lisää täältä.

Ainakin 46 siirtolaista hukkui Jemenin rannikolla – useita kateissa

Ainakin 46 siirtolaista on hukkunut heidän veneensä kaaduttua Jemenin rannikolla, kertoo Kansainvälinen siirtolaisuusjärjestö IOM. Lisäksi useita ihmisiä on edelleen kateissa. Lue lisää täältä.

Irakin parlamentti määräsi toukokuun vaalien äänten uudelleenlaskennan

Irakin parlamentti määräsi keskiviikkona täyden äänten uudelleenlaskennan 12. toukokuuta järjestetyistä yleisvaaleista. Vaalien yllätysvoittajaksi nousi populistinen shiialainen uskonoppinut Moqtada al-Sadr, joka oli muodostanut liittouman Irakin kommunistipuolueen kanssa. Lue lisää täältä.

Parlamentti erotti komission, joka oli valvonut toukokuun vaaleja. Uudelleenlaskettavia ääniä on noin 11 miljoonaa kappaletta.

Trump armahti elinkautiseen tuomitun 63-vuotiaan huumerikollisen – Kim Kardashian vetosi vangin puolesta

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on armahtanut 63-vuotiaan vangin, joka tuomittiin elinkautiseen väkivallattomista huumerikoksista 1996.

Alice Marie Johnson on istunut vankilassa vuodesta 1997. Hänet tuomittiin Memphisissä Tennesseen osavaltiossa kahdeksan syytteen nojalla kokaiinin salakuljetusoperaatiosta. Yhteensä osallisina vyyhtiin oli toistakymmentä ihmistä, kertoo Harpers Bazaar.

Lehden mukaan Johnson sekaantui huumevälitykseen epätoivoisessa tilanteessa. Hän oli juuri menettänyt työnsä uhkapeliriippuvuuden vuoksi, eronnut aviopuolisostaan ja menettänyt nuorimman poikansa, joka kuoli mootttoripyöräonnettomuudessa. Lue lisää täältä.

Australialaisen hamstraajan talosta löytyneen muumion henkilöllisyys selvisi – 6 vuotta sitten kuolleella miehellä suomalaisia sukujuuria

Shane Snellmanin uskotaan kuolleen kuusi vuotta sitten. Kun muumioitunut ruumis löytyi, perheen kymmenen vuoden epätietoisuudelle tuli loppu. Viitteet siitä, että Shanen sukunimi tulee suomalaiselta Augustus Snellmanilta, ovat vahvat. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?