Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit

6.6.2018 5:28

McCainin sairaudesta vitsaillut avustaja lähtee Valkoisesta talosta

Yhdysvalloissa republikaanisenaattori John McCainin vakavasta sairaudesta vitsaillut Valkoisen talon avustaja Kelly Sadler jättää tehtävänsä.

Julkisuuteen vuotaneiden tietojen mukaan Sadler sanoi Valkoisen talon sisäisessä kokouksessa, ettei aivosyövästä kärsivän McCainin mielipiteillä ole merkitystä, "koska hän on joka tapauksessa kuolemassa". Kukaan Valkoisesta talosta ei ole pyytänyt anteeksi kommenttia, joka raivostutti monia. Lue lisää täältä.

Ainakin 120 kuollut Nicaraguan levottomuuksissa

Nicaraguassa Keski-Amerikassa ainakin 120 ihmistä on kuollut levottomuuksissa, jotka ovat saaneet alkunsa poliittisista mielenosoituksista. Asiasta kertoo paikallinen ihmisoikeusjärjestö.

Nicaraguassa on järjestetty mielenosoituksia huhtikuun puolivälistä lähtien. Protestit alkoivat vastalauseena kiistellylle eläkeuudistukselle ja levisivät sen jälkeen eri puolille maata ja kasvoivat laajemmaksi protestiliikkeeksi presidentti Daniel Ortegaa ja hänen hallitustaan vastaan. Lue lisää täältä.

USA puolustaa Saksan-suurlähettilästään, jonka eroa useat saksalaispoliitikot vaativat

Yhdysvallat puolustaa Saksan-suurlähettilästään, jonka puheet ovat kirvoittaneet useat saksalaispoliitikot vaatimaan tämän eroa. Yhdysvaltojen ulkoministeriön mukaan suurlähettiläillä on sananvapaus ja oikeus ilmaista mielipiteitään.

Vajaan kuukauden Saksassa ollut suurlähettiläs antoi viikonloppuna yhdysvaltalaiselle äärioikeistolaiselle Breitbart-sivustolle haastattelun, jossa hän ilmoitti pyrkivänsä "voimaannuttamaan" konservatiivisia johtajia kautta Euroopan. Hänen eroaan vaativat katsovat hänen sekaantuvan Saksan sisäpolitiikkaan diplomaatille sopimattomalla tavalla. Lue lisää täältä.

Poliisi tehovalvoo rattijuoppoja

Poliisi valvoo tehostetusti rattijuopumuksia tänään liikenneraittiuden päivänä sekä tulevana viikonloppuna. Valvonta on osa Euroopan liikennepoliisiverkoston päihdevalvontajaksoa, ja siihen osallistuvat kaikki poliisilaitokset.

Viime vuonna Suomessa jäi kiinni yli 17000 rattijuoppoa. Huumaavien aineiden osuus rattijuopumuksissa on lisääntynyt etenkin nuorten kohdalla. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?