Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit

5.6.2018 5:20

Trump perui jalkapallosankareiden kutsun Valkoiseen taloon

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trump on perunut amerikkalaisen jalkapallon mestaruuden tänä vuonna voittaneen Philadelphia Eagelsin kutsun Valkoiseen taloon alle vuorokautta ennen, kun joukkueen oli määrä juhlia presidentin kanssa mestaruuttaan perinteiseen tapaan. Asiasta kertoo muun muassa Washington Post.

Trump ilmoitti perumisen syyksi erimielisyydet kansallislaulun aikana polvistumisesta. Joukko amerikkalaisurheilijoita on ottanut tavaksi polvistua kansallislaulun soidessa protestoidakseen rasismia vastaan, ja Trump ja hänen kannattajansa pitävät protestia epäisänmaallisena. Lue lisää täältä.

Putin uuden virkakauden ensimmäisellä EU-vierailulla Wienissä

Venäjän presidentti Vladimir Putin vierailee tänään Itävallassa. Kyseessä on Putinin ensimmäinen vierailu EU:n alueella kevään uuden virkakauden alkamisen jälkeen.

Vierailukutsun syynä on Itävallan ja silloisen Neuvostoliiton 50 vuotta sitten solmima sopimus maakaasun toimituksista Venäjältä Itävaltaan.

Itävalta on suhtautunut Venäjään monia muita EU-maita ymmärtävämmin eikä se esimerkiksi yhtynyt venäläisdiplomaattien karkotuksiin aiemmin keväällä. Lue lisää täältä.

Myös Meksiko valittaa WTO:hon Yhdysvaltojen tullimaksuista

Meksiko valittaa Maailman kauppajärjestö WTO:hon Yhdysvaltain asettamista teräksen ja alumiinin tuontitulleista.

Jo aiemmin Euroopan unioni ja Kanada ilmoittivat valittavansa WTO:hon tullimaksuista, jotka astuivat voimaan viime perjantaina. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on perustellut 10 prosentin ja 25 prosentin maksuja muun muassa turvallisuussyillä.

Kun Trumpin asettamat korotukset tulivat voimaan, Meksiko iski takaisin. Maa asetti tullimaksuja muun muassa yhdysvaltalaiselle teräksellä, omenoille, juustolle ja sianlihalle. Lue lisää täältä.

Noin 9000 kotia vailla sähköä eri puolilla Suomea

Noin 9000 kotia oli vailla sähköä hieman ennen kello neljää aamulla eri puolilla Suomea, kertoo Energiateollisuus. Sähköjä on poikki erityisesti itäisessä ja keskisessä Suomessa.

Puuskainen tuuli on maanantaista alkaen katkonut puita ja pudotellut oksia sähkölinjoille. Vikoja on korjattu yön aikana, mutta koska tuuli ei ole tyyntynyt, sähköjä on voinut samaan aikaan katketa uusilta alueilta.

Ilmatieteen laitos varoittaa kovasta tuulesta kaikkialla Etelä- ja Keski-Suomessa. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?