Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit

Kaksoset Maria (vas.) ja Consolata Mwakikuti menehtyivät Tansaniassa 21-vuotiaina.

Kaksoset Maria (vas.) ja Consolata Mwakikuti menehtyivät Tansaniassa 21-vuotiaina.

Julkaistu: 4.6.2018 5:58

Hampurin lentoasema avataan seitsemältä aamulla – sähkölaitteet toimivat jälleen

Saksassa Hampurin lentoaseman sähkölaitteet on saatu taas toimimaan. Kentän on määrä aloittaa jälleen toimintansa aamuseitsemältä Suomen aikaa, lentokentän verkkosivuilla kerrotaan. Lue lisää täältä.

Mies raahasi Virosta viinaksia suomalaisten asiakkaiden kotiovelle asti – viranomaisilta rapsahti mojovat syytteet

Viisikymppinen mies on saanut syytteet alkoholirikoksesta ja veropetoksesta.

Syyttäjän näkemyksen mukaan mies toi omalla autollaan Virosta runsaan kolmen ja puolen vuoden aikana myyntiä varten 3 200 litraa olutta ja viinaa 425 litraa.

Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa todistajina kuullut asiakkaat kertoivat, että palvelu toimi hyvin ja viinakauppias toi pullot suoraa kotiovelle vaikka keskellä yötä ja tarvittaessa velaksi.

– Alkoon ei tarvinnut lähteä, kertoi yksi todistajista. Lue lisää täältä.

Siirtolaisvastainen oikeistopuolue voitti vaalit Sloveniassa – muut puolueet kieltäytyvät yhteistyöstä

lovenian entisen pääministerin Janez Jansan oikeistopuolue SDS on voittanut ennenaikaiset parlamenttivaalit. Kun yli 80 prosenttia äänistä oli laskettu myöhään sunnuntai-iltana, SDS oli saamassa noin 25 prosentin äänisaliin.

Entisen koomikon Marjan Sarecin järjestelmän vastaiseksi luonnehdittu LMS-puolue oli nousemassa toiseksi suurimmaksi puolueeksi noin 13 prosentilla äänistä.

Ennenaikaisiin vaaleihin päädyttiin, kun pääministeri Miro Cerar erosi maaliskuussa. Lue lisää täältä.

Trumpin asianajajan lausunnot kuohuttavat Yhdysvalloissa: ”Presidentti voi todennäköisesti armahtaa itsensä”

Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin asianajaja Rudolph Giuliani uskoo, että presidentillä olisi todennäköisesti oikeus armahtaa itsensä, mikäli hänen todettaisiin rikkoneen lakia.

Giuliani korosti ABC:n haastattelussa kuitenkin, että Trumpilla ei ole aikomusta tehdä niin.

Trumpin oikeudesta armahtaa itsensä on keskusteltu Yhdysvalloissa erityisesti sen jälkeen, kun New York Times julkaisi Trumpin asianajajien Venäjä-erikoissyyttäjä Robert Muellerille toimittaman kirjeen. Lue lisää täältä.

Porvoossa 3-vuotiaan lapsensa puukottanut isä oikeuden eteen – epäillään murhasta

Pienen lapsensa marraskuussa puukottanut 39-vuotias mies joutuu tänään maanantaina oikeuden eteen.

Mies puukotti kolmevuotiasta tytärtään Porvoon Lyseon leikkipuistossa. Lapsi vietiin helikopterilla sairaalaan, mutta hän kuoli vammoihinsa. Lue lisää täältä.

BBC: Ainakin kuusi kuollut tulivuorenpurkauksessa Guatemalassa

Guatemalassa Keski-Amerikassa ainakin kuusi ihmistä on kuollut ja ainakin 20 loukkaantunut tulivuorenpurkauksessa, kertoo BBC. Lue lisää täältä.

FBI-agentti esitteli tanssiliikkeitään vapaapäivänä kapakassa – ampui baarin asiakasta vahingossa jalkaan

Yhdysvaltain liittovaltion keskusrikospoliisi FBI:n agentti ampui vahingossa sivullista henkilöä jalkaan lauantaina Denverissä Coloradon osavaltiossa. Asiasta kertovat muun muassa Washington Times ja Buzzfeed.

Erityisen poikkeuksellisen tapauksesta tekee, että agentti oli Mile High Spirits -nimisessä baarissa viettämässä vapaapäivää ja päätä pahkaa tanssin tiimellyksessä. Hän esitteli tanssiliikkeitään kapakan asiakaskunnalle noin varttia vaille yhdeltä aamuyöllä, kun hänen taskustaan tipahti lattialle käsiase, joka laukesi. Lue lisää täältä.

Puolustusvoimain lippujuhlan päivän valtakunnallinen paraati on tänä vuonna Seinäjoella

Valtakunnallinen Puolustusvoimain lippujuhlan päivän paraati järjestetään puoliltapäivin Seinäjoella. Päivän vietto alkaa jo aamuyhdeksältä seppeleenlaskulla ja sitä seuraavalla lipunnostolla. Lue lisää täältä.

Sote-uudistuksen kohtalon jatkopuinti käynnistyy – hyväksyykö kokoomus tiukat reunaehdot?

Sote-uudistuksen jatkopuinti alkaa toden teolla tällä viikolla. Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta aloittaa kokoussarjansa jo heti maanantaiaamuna. Valiokunnan työ sote-lakien parissa saattaa jatkua heinäkuulle, arvioitiin viikonvaihteessa. Lue lisää täältä.

Kuuluisat toisiinsa kiinni kasvaneet kaksoset kuolivat 21-vuotiaina

Kuuluisat kaksoset Maria ja Consolata Mwakikuti ovat kuolleet 21 vuoden iässä, kertoo BBC.

Tansanialaiset kaksoset menehtyivät lauantaina paikallisessa sairaalassa hengityskomplikaatioiden jälkeen. He joutuivat sairaalaan joulukuussa sydänongelmien vuoksi.

Mwakikutit olivat Tansaniassa suosittuja julkisuuden henkilöitä ja heidän menehtymisensä on vastaanotettu maassa surullisissa merkeissä. Lue lisää täältä.

Syyrian Assad aikoo tavata Kim Jong-unin Pohjois-Koreassa: ”Olen varma, että hän saavuttaa lopullisen voiton”

Syyrian presidentti Bashar al-Assad on kertonut suunnittelevansa tapaamista Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin kanssa Pjongjangissa, kertoo uutistoimisto Reuters. Asiasta tiedotti alun perin Pohjois-Korean uutistoimisto KCNA sunnuntaina.

Toteutuessaan tapaaminen olisi tiettävästi ensimmäinen Pjongjangissa tapahtuva kohtaaminen vuonna 2011 valtaan astuneen Kimin ja toisen valtionjohtajan välillä. Lue lisää täältä.

Tuoreimmat osastosta