Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit

1.6.2018 5:37

Macron Trumpille: EU:lle asetetut tuontitullit ovat laittomia

Ranskan presidentti Emmanuel Macron on keskustellut Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kanssa puhelimessa tänään voimaan astuvista tuontitulleista. Asiasta kertoneen Ranskan presidentin kanslian mukaan Macron sanoi virkaveljelleen, että EU:lle asetetut tuontitullit ovat laittomia ja että EU vastaa niihin tiukasti ja sopivassa määrin suhteessa Yhdysvaltojen toimiin.

Yhdysvaltojen ja Euroopan unionin kauppasuhteet vajosivat eilen tähänastiseen aallonpohjaansa sen jälkeen, kun Yhdysvallat ilmoitti korotettujen tuontitullien astuvan voimaan tänään perjantaina. Korostusten astuttua voimaa teräksestä peritään Yhdysvalloissa 25 prosentin ja alumiinista 10 prosentin tulli.

Ranska ei suostu kauppaneuvotteluihin Yhdysvaltojen kanssa niin kauan kuin alumiini- ja terästullit ovat voimassa, sanoo Ranskan valtiovarainministeri Bruno Le Maire. Hänen mukaansa Ranska ei suostu neuvottelemaan paineen alla.

Le Maire kommentoi asiaa matkalla Kanadaan, jossa järjestetään G7-maiden valtiovarainministerien kokous.

Yhdysvallat on ilmoittanut, että EU:n, Kanadan ja Meksikon tuontitullut astuvat voimaan tänään perjantaina Suomen aikaa kello seitsemän aamulla. Lue lisää täältä.

USA:n ulkoministeri: Neuvotteluissa Pohjois-Korean kanssa suurta edistystä

Yhdysvaltojen ulkoministerin Mike Pompeon mukaan Yhdysvaltojen ja Pohjois-Korean välisissä neuvotteluissa on tapahtunut suurta edistystä. Pompeo kommentoi asiaa toimittajille neuvoteltuaan pohjoiskorealaisen kenraalin kanssa New Yorkissa.

Ulkoministeriön tiedotteen mukaan Pompeo myös sanoi, että mikäli Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin ja Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin kesäkuinen tapaaminen toteutuu, heillä on hyvät edellytykset viedä asioita eteenpäin.

Pohjois-Korean Kim vakuuttaa sitoutumistaan ydinaseriisuntaan

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un vakuuttaa olevansa sitoutunut riisumaan maansa ydinaseista. Kimin lausunnon välitti Pohjois-Korean valtion äänitorvena toimiva uutistoimisto KCNA. Lue lisää täältä.

Uutissuomalainen: Palolentoihin on kulunut jo nyt enemmän rahaa kuin koko viime kesänä yhteensä

Maastopalojen tähystyslentoihin kului toukokuun aikana enemmän rahaa kuin koko viime kesänä yhteensä, kertoo Uutissuomalainen. Lentoja hallinnoivalle Pohjois-Suomen aluehallintovirastolle (avi) myönnetään vuosittain 500000 euron määräraha lentoja varten. Nyt määräraha on käytetty ja toinen 500000 euron suuruinen määräraha myönnetty.

Tähystyslentoihin kuluu tällä hetkellä lähes 50000 euroa päivässä, joten lisämääräraha riittää pahimmassa tapauksessa vain noin kymmeneksi päiväksi.

Sisäministeriön mukaan myös ministeriön budjetit ylittyvät, jos jo myönnetty miljoona euroakaan ei riitä loppukesäksi. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?