Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit

Venäjän kuuluisimpiin toimittajiin kuuluva Arkadi Babtshenko on surmattu Kiovassa.

Venäjän kuuluisimpiin toimittajiin kuuluva Arkadi Babtshenko on surmattu Kiovassa.

Julkaistu: 30.5.2018 5:49

Toimittaja löytyi murhattuna Meksikossa – katosi kaksi päivää aiemmin

Meksikossa löydettiin tiistaina kuolleena toimittaja, joka syyttäjien mukaan oli hakattu kuoliaaksi. Syyttäjänlaitoksen tiedotteen mukaan toimittaja Hector Gonzalez Antonio löydettiin kuolleena kadulta maan pohjoisosassa sijaitsevassa Tamaulipasin osavaltiossa.

Uutistoimisto AFP:n kirjeenvaihtajan mukaan muun muassa politiikasta kirjoittanut Gonzales oli kadonnut kaksi päivää aiemmin. Lue lisää täältä.

Asiantuntija ISTV:n Pohjois-Korea-studiossa: Tällä tavoin sulkeutunut maa voisi vähitellen avautua

ISTV:n toimittaja Lauri Silvanderin haastattelema Ulkopoliittisen instituutin globaalin turvallisuuden ohjelman vanhempi tutkija Elina Sinkkonen ei pidä mahdottomana sitä, että Korean niemimaalle saataisiin vielä jonakin päivänä rauha. Hän kuitenkin muistuttaa, että mitä kauemmaksi mennään 1950-luvun jaetun Korean tilanteesta ilman varsinaiseen rauhansopimukseen pääsyä, niin sitä hankalammaksi ajatus Koreoiden yhdistymisestä muuttuu.

– Yhdistyminen vaatisi sen, että Pohjois-Korean sisäpoliittinen tilanne muuttuisi jotenkin. Että haluttaisiin enemmän lähteä talousuudistusten tielle. Lue lisää täältä.

Tätä miestä etsitään venäläistoimittajan murhasta – Babtshenko palasi kaupasta, murhaaja odotti rappukäytävässä

Ukrainan sisäministeriö on julkaissut piirroskuvan, jonka avulla se etsii venäläistoimittaja Arkadi Babtshenkon murhaajaa.

Kuvassa näkyy lippalakkipäinen ja partasuinen mies, jonka iäksi oletetaan noin 40–45 vuotta. Miehen kerrotaan olevan vartaloltaan normaali ja pituudeltaan noin 175–180 senttimetriä. Lue lisää täältä.

Juttua päivitetty ja otsikkoa muutettu 31.5.2018 klo 13.05: Arkadi Babtshenko ei ole kuollut. Ukrainan turvallisuuspalvelu kertoi reilu vuorokausi kuolinuutisen jälkeen, että surma oli lavastettu. Uutistoimistojen Reutersin ja AFP:n mukaan Babtshenko oli paikalla turvallisuuspalvelun tiedotustilaisuudessa.

Sää ei kylmenekään viikonlopuksi – tiedossa jopa +27 asteen helteet

Kesäkuumat ovat saamassa jatkoaikaa. Toukokuu on menossa maaliin kaikkien aikojen helteisimpänä, ja myös kesäkuun puolelle mennään sittenkin hellelukemissa ainakin etelässä ja lännessä.

Keskiviikko on Etelä-, Keski- ja Länsi-Suomessa vielä todella lämmin. Torstaina ja perjantaina on hieman viileämpää, mutta viikonloppuna lämpö on jälleen ulottumassa uusiin korkeuksiin. Lue lisää täältä.

Yhdysvallat uhittelee Kiinaa 25 prosentin tullimaksuilla

Valkoinen talo kertoo iskevänsä kiinalaisille tuotteille uusia 25 prosentin tuontitulleja. Tullimaksut olisivat arvoltaan 50 miljardia dollaria. The Guardianin mukaan tullimaksut koskisivat kiinalaisia tuotteita, jotka sisältävät "teollisesti merkittävää teknologiaa".

CNN kertoo, että Yhdysvallat aikoo lisäksi rajoittaa kiinalaisia investointeja yhdysvaltalaisiin korkean teknologian yrityksiin. Lue lisää täältä.

Saudi-Arabia aikoo kieltää seksuaalisen häirinnän lailla – ”Täyttää suuren lainsäädännöllisen aukon”

Saudi-Arabia aikoo kieltää seksuaalisen häirinnän lailla, kertoo uutistoimisto AFP.

Maan hallitusta ohjeistava neuvosto Consultative Assembly of Saudi Arabia (Shura) hyväksyi maanantaina lakiehdotuksen, joka mahdollistaisi häirinnästä langetettavaksi jopa viiden vuoden vankeusrangaistuksen ja 300 000 rialin eli noin 69 000 euron sakot. Lue lisää täältä.

Ranska antoi Burundille kehitysapuna aaseja – Burundin hallitus suuttui: ”Loukkaus kansakunnalle”

Ranska on kantanut kortensa kekoon Burundin auttamiseksi. Ranskan suurlähetystö lahjoitti hiljattain paikallisen kansalaisjärjestön kautta kymmenen Tansaniasta hankittua aasia Gitegan maakuntaan, kertoo uutistoimisto AFP. Aasit oli tarkoitettu avuksi maataloustuotteita, vettä ja polttopuuta kuljettaville naisille ja lapsille.

Lahja-aasit suututtivat virallisen Burundin. Hallitusta lähellä oleva lähde kutsui aaseja ”loukkaukseksi kansakunnalle” ja huomautti, että sana aasi kuvaa ranskankielessä ”tietämättömyyttä ja tyhmyyttä”. Lue lisää täältä.

Tulipalo tuhosi 300 neliön navettarakennuksen Iissä

Navettarakennus tuhoutui täysin tulipalossa Iissä Pohjois-Pohjanmaalla tiistain ja keskiviikon välisenä aamuyönä.

Rakennus oli jo ilmiliekeissä, kun navetan omistava perhe havahtui tilanteeseen samassa pihassa sijaitsevassa kotitalossaan ja soitti hätäkeskukseen, kertoo päivystävä palomestari Arssi Heiskanen. Lue lisää täältä.

Tutkijat selvittivät hurrikaani Marian kuolonuhrien määrää Puerto Ricossa: Virallinen lukema paisui 70-kertaiseksi

Hurrikaani Maria surmasi Puerto Ricossa saaren hallinnon antaman virallisen luvun mukaan 64 ihmistä. Tiistaina julkaistun Harvardin yliopiston tutkijaryhmän selvityksen mukaan todellinen kuolonuhrien lukumäärä Puerto Ricossa oli kuitenkin jopa 70-kertainen eli 4 645 ihmistä. Lue lisää täältä.

17-vuotias nainen kuoli liikenneonnettomuudessa Aulangolla

Nuori nainen kuoli liikenneonnettomuudessa Aulangolla tiistai-iltana.

Poliisi sai tiistaina kello 21.31 hälytyksen liikenneonnettomuuspaikalle osoitteeseen Aulangon puistometsä, jossa henkilöauto oli ajautunut päin puuta. Lue lisää täältä.

Pahoinpidelty mies löytyi jalkakäytävältä Helsingissä – poliisi selvittää asiaa useiden partioiden voimin

Pahoinpidelty mies löytyi makaamassa maasta Helsingissä myöhään tiistai-iltana. Ohikulkija soitti hätäkeskukseen noin kello 22.30 havaittuaan jalkakäytävällä vammoja saaneen miehen, minkä jälkeen viranomaiset saapuivat paikalle ja totesivat miehen tarvitsevan välitöntä sairaalahoitoa.

Mies löytyi Maatullinaukiolta Tapulikaupungin kaupunginosasta, joka sijaitsee Pohjois-Helsingissä. Hän makasi maassa yksin. Ennen keskiyötä poliisilla ei vielä ollut tietoa, mikä mahdolliseen pahoinpitelyyn johti tai ketä tilanteeseen oli osallisena. Lue lisää täältä.

IS tapasi kotiinsa tapetun Babtshenkon maaliskuussa – esitti synkän arvion Putinista: ”Hän on valmis mihin tahansa”

Venäläinen toimittaja ja sotakirjeenvaihtaja Arkadi Babtshenko ammuttiin tiistaina kuoliaaksi kotonaan Kiovassa, kertovat Ukrainan viranomaiset. Venäjän presidentti Vladimir Putinin äänekkäisiin arvostelijoihin kuulunut Babtshenko oli saamiensa uhkausten vuoksi joutunut muuttamaan pois kotimaastaan ja asettunut vaimoineen asumaan Ukrainaan.

Maaliskuussa Babtshenko osallistui New Yorkissa Yhdysvalloissa järjestettyyn Putincon-konferenssiin, joka keräsi yhteen Putinin kriitikoita Venäjän presidentinvaalien alla. Ilta-Sanomat haastatteli tapahtuman yhteydessä Babtshenkoa, joka esitti tuolloin todella synkän arvion Putinin johtaman Venäjän tulevaisuudesta. Lue lisää täältä.

Kuuluisa venäläistoimittaja ja Putin-kriitikko Arkadi Babtshenko surmattiin – murhaaja ampui selkään

Venäjän kuuluisimpiin toimittajiin kuuluva Arkadi Babtshenko on surmattu Kiovassa.

Useat ukrainalaiset ja venäläiset tiedotusvälineet kertovat, että Babtshenkoa ammuttiin selkään ja hän kuoli tiistaina ennen kuin hänet ehdittiin kuljettaa sairaalaan.

Esimerkiksi radio Eho Moskvy kertoo saaneensa vahvistuksen tapahtuneelle Ukrainan sisäministerin neuvonantajalta Anton Gerashtshenkolta. Lue lisää täältä.

Tuoreimmat osastosta