Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit

Julkaistu:

Kiina ja Yhdysvallat välttävät kauppasodan

Kiina ja Yhdysvallat ovat sopineet, etteivät toteuta uhkauksiaan toisiinsa kohdistuvista tuontitulleista, sanoo Kiinan korkein talousviranomainen Liu He Kiinan valtion uutistoimiston Xinhuan mukaan. Tarkoituksena on välttää maita uhkaava kauppasota.

Maat neuvottelivat kauppasuhteistaan perjantaina ja lauantaina Washingtonissa korkean tason poliitikkojen kesken. Liu edusti Kiinaa neuvotteluissa.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump lupasi vaalikampanjassaan tasapainottaa maiden välistä kauppaa. Lue lisää täältä.

Washington Post: Texasin epäilty kouluampuja vaikuttaa ihannoineen Columbinen ampujia

Texasissa Yhdysvalloissa kymmenen ihmisen tappamisesta syytetty lukiolainen vaikuttaa ihannoineen Columbinen kouluampujia, kertoo Washington Post.

Lehden haastattelema kriminologian professori sanoo, että vaikka monet myöhemmät kouluampujat ovat myöntäneet pitäneensä Columbinen ampujia esikuvinaan, Texasin epäilty ampuja erottuu joukosta, sillä hän kopioi tekoonsa todella monia elementtejä Columbinen ampujilta.

Santa Fen lukiossa tapahtuneessa ammuskelussa kuoli kymmenen ihmistä, joukossaan koulussa opiskellut vaihto-oppilas. Lue lisää täältä.

Kuuban lento-onnettomuuden kuolonuhrien määrä tarkentuu - yhteensä 110 kuollutta

Tiedot Kuuban lento-onnettomuuden kuolonuhrien määrästä ovat tarkentuneet. Maan liikenneministeri Adel Yzquierdo sanoo, että uusimpien tietojen mukaan onnettomuudessa kuoli 110 ihmistä ja kolme sai vammoja.

Ministerin mukaan kuolonuhreista 99 oli kuubalaisia. Kuolleiden joukossa oli myös kuusi meksikolaista miehistönjäsentä, yksi meksikolainen turisti, kaksi matkustajaa läntisestä Saharasta ja yksi pariskunta Argentiinasta.

Turma sattui perjantaina lähellä pääkaupunki Havannaa, kun matkustajakone syöksyi maahan pian noustuaan Jose Martin -lentokentältä. Lue lisää täältä.

Uusi katsastussääntely astuu voimaan

Katsastusuudistus astuu voimaan tänään. Uusi sääntely harventaa autojen katsastusvälejä.

Uudistuksen jälkeen auto täytyy katsastaa ensimmäisen kerran nelivuotiaana. Sen jälkeen auto pitää viedä katsastukseen joka toinen vuosi 10 vuoden ikään saakka. Yli 10-vuotias auto pitää katsastaa joka vuosi. Lue lisää täältä.