Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit

19.5.2018 5:30

CNN: Trumpin hallinto harkitsee tekevänsä Texasin epäillystä kouluampujasta varoittavan esimerkin

Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin hallinto harkitsee CNN:n mukaan tekevänsä Texasin epäillystä kouluampujasta varoittavan esimerkin nostamalla häntä vastaan syytteen liittovaltiotason rikoksesta.

Koska ampuja on alaikäinen, liittovaltion syytteen nostamiseen tarvittaisiin erikoislupa oikeusministeriltä. Lue lisää täältä.

Texasin epäillyssä kouluampujassa ei näkynyt ulkoisia varoitusmerkkejä

Texasin kuvernöörin mukaan Santa Fen epäillyssä kouluampujassa ei näkynyt ulkoisia varoitusmerkkejä. Viranomaiset ovat kertoneet, että kiinni otettu epäilty on nimeltään Dimitrios Pagourtzis.

Kuvernöörin mukaan tutkijat ovat tietoisia ”Born to Kill” -paidasta, joka 17-vuotiaalla epäillyllä on päällään Facebook-kuvassa. Lue lisää täältä.

Kuuban lentoturmassa yli sata uhria

Havannassa Kuubassa yli 100 ihmistä on kuollut matkustajakoneen syöksyttyä maahan myöhään perjantaina Suomen aikaa.

Kuuban valtion Grandma-lehden mukaan Kuuban valtiollisen lentoyhtiön Boeing 737 putosi taivaalta pian nousun jälkeen. Lentoyhtiön mukaan koneessa oli 104 matkustajaa ja kuusihenkinen meksikolainen miehistö. Lue lisää täältä.

11 kuollut rajussa vankilamellakassa Venezuelassa

Yhdeksän vankia ja kaksi vanginvartijaa on kuollut rajun vankilamellakan yhteydessä Venezuelassa.

Mellakka tapahtui Laran osavaltiossa maan länsiosassa. Vankilaministeri Iris Varelan mukaan tilanne Fenixin vankilassa on nyt hallinnassa ja syyttäjänvirasto tutkii tapausta. Lue lisää täältä.

Saudi-Arabia otti kiinni naisasia-aktivisteja – naisten ajokielto päättymässä pian

Sukupuolten välisestä epätasa-arvosta tunnetussa Saudi-Arabiassa viranomaiset ovat ottaneet kiinni seitsemän tunnettua naisasia-aktivistia, sanoo ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch.

Saudinaiset ovat kesäkuun lopulla saamassa viimein oikeuden ajaa autoa. Lue lisää täältä.

Shiialaisen uskonoppineen liittouma vei voiton Irakin parlamenttivaaleissa

Irakin parlamenttivaaleissa voiton vie shiialaisen uskonoppineen Moqtada al-Sadrin liittouma, ilmenee varhain lauantaina aamulla julkaistusta lopullisesta äänestystuloksesta.

Toiseksi tulee äärijärjestö Isisin vastaista taistelua johtaneen Hadi al-Amirin liittouma. Kolmannella sijalla on pääministeri Haider al-Abadin johtama liittouma. Lue lisää täältä.

Trump ja YK:n pääsihteeri keskustelivat Koreasta

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja YK:n pääsihteeri Antonio Guterres ovat keskustelleet Valkoisessa talossa muun muassa Korean niemimaan tilanteesta, Myanmarista ja kansainvälisen terrorismin vastaisesta taistelusta.

Asiasta kertoo YK. Lue lisää täältä.

Saksalaisministeri haluaa karkottaa Osama bin Ladenin henkivartijana toimineen miehen

Saksan sisäministeri Horst Seehofer on saksalaismedian mukaan määrännyt maan maahanmuuttoviranomaiset nopeuttamaan menettelyä, jonka avulla Osama bin Ladenin henkivartijana aikanaan toiminut epäilty radikaali-islamisti saataisiin karkotettua.

41-vuotiaan tunisialaismiehen tapaus aiheutti viime kuussa kohun, kun media kertoi hänen saaneen sosiaalietuuksia, vaikka tiedustelupalvelut ovat luokitelleet hänet mahdollisesti vaaralliseksi. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?