Yön uutiset

Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit

Julkaistu:

Giuliani CNN:lle: Muellerin tiimi ei nosta rikossyytteitä Trumpia vastaan

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin asianajaja Rudolph Giuliani on antanut ymmärtää, ettei istuvaa presidenttiä vastaan tulla nostamaan rikossyytteitä Venäjä-tutkinnassa.

Giulianin mukaan tutkintaa johtavan erikoissyyttäjä Robert Muellerin tiimi on informoinut Trumpin lakimiehiä siitä, etteivät he voi nostaa rikossyytteitä Trumpia vastaan. Mueller ei ole vahvistanut Giulianin väitettä, ja Muellerin tiedottaja on kieltäytynyt kommentoimasta asiaa.

Asiasta kertovan uutiskanava CNN:n mukaan kyse ei todennäköisesti ole kuitenkaan siitä, että Muellerin tutkinnassa oltaisiin välttämättä tultu tulokseen, jonka mukaan Trumpilla olisi puhtaat paperit Venäjä-tutkinnassa. Lue lisää täältä.

Trump kuvaili osaa siirtolaisista eläimiksi

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on jälleen kohahduttanut sanavalinnoillaan. Tällä kertaa Trump on kuvaillut joitain Yhdysvaltoihin tulevia siirtolaisia eläimiksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Trump antoi kommenttinsa Valkoisessa talossa keskiviikkona, kun keskustelussa oli Yhdysvaltain ja Meksikon rajamuuri ja lainvalvonta.

Trump sanoi, että jotkut maahan tulevat ihmiset ovat pahoja ja että he eivät ole ihmisiä, vaan eläimiä. Trumpin mukaan heidät viedään pois Yhdysvalloista.

Muun muassa demokraatit tuomitsivat Trumpin sanomiset pian kommentin lausumisen jälkeen. Lue lisää täältä.

Sähköalan työkiistan osapuolet hyväksyivät sovintoesityksen - lakot peruuntuvat

Sähköalan työkiistan osapuolet ovat hyväksyneet virkaa tekevän valtakunnansovittelijan Jukka Ahtelan sovintoesityksen. Asiasta Twitterissä kertoneen Ahtelan mukaan lakkouhat peruuntuvat.

Sähköliitto oli aiemmin ilmoittanut työnseisauksista, jotka olisivat alkaneet tänään sähköistys- ja sähköasennusalalla Paltan ja Sähköteknisten työnantajien jäsenyrityksissä. Lue lisää täältä.

HS-gallup: SDP säilyttänyt paikkansa suosituimpana puolueena

Suurin oppositiopuolue SDP on pitänyt kärkipaikkansa Helsingin Sanomien tuoreimmassa gallupissa. Jos eduskuntavaalit pidettäisiin nyt, saisi SDP 21,2 prosenttia äänistä. Toiseksi eniten ääniä saisi kokoomus, jota äänestäisi 20,5 prosenttia.

Kolmanneksi suosituin puolue on edelleen keskusta 15,7 prosentin kannatuksella. Neljättä sijaa pitää hallussaan vihreät 14,2 prosentin kannatuksella.

SDP kiri kokoomuksen ohi HS:n edellisessä gallupissa. Vielä maaliskuun gallupissa kärkipaikkaa piti kokoomus. Lue lisää täältä.