Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit

10.5.2018 5:30

Israelin armeija: Iranin joukot laukaisivat ohjuksia kohti Israelin armeijan kohteita Golanissa

Syyrian valtion uutistoimisto Sana kertoo armeijalähdettään lainaten, että Syyria on torjunut Israelin laukaisemia ohjuksia varhain torstaina.

Israelin armeijan mukaan ohjukset laukaistiin vastauksena Iranin Syyriassa olevien joukkojen ampumiin raketteihin ja ohjuksiin. Israelin armeija sanoi aiemmin, että Iranin joukot Syyriassa ampuivat noin 20 rakettia ja ohjusta kohti Israelin armeijan kohteita Golanin kukkuloilla. Lue lisää täältä.

Lähteet CNN:lle: USA:n viranomaiset valmistelevat Trumpin ja Kimin tapaamista Singaporeen

Uutiskanava CNN:n lähteiden mukaan Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un tapaavat mahdollisesti Singaporessa.

Yhdysvaltain hallinnon viranomaisia on ohjeistettu etenemään sen mukaisesti, että johtajat tapaisivat Singaporessa, kaksi asiaa lähellä olevaa lähdettä kertoo. Lue lisää täältä.

Kim Jong-un hehkuttaa tulevaa tapaamista Trumpin kanssa: Mahdollisuus rakentaa hyvää tulevaisuutta

Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin mukaan tapaaminen Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kanssa auttaa parantamaan tilannetta Korean niemimaalla ja rakentamaan hyvää tulevaisuutta. Asiasta kertoo Pohjois-Korean valtion äänitorvena toimiva uutistoimisto KCNA.

Kim sanoo KCNA:n mukaan myös, että tapaaminen Trumpin kanssa on historiallinen mahdollisuus ja loistava ensimmäinen askel. Lue lisää täältä.

Pohjois-Korean vapauttamat amerikkalaiset kiittävät Trumpia

Pohjois-Korean vapauttamat kolme amerikkalaisvankia kiittävät vapautumisestaan Yhdysvaltain hallitusta, presidentti Donald Trumpia ja ulkoministeri Mike Pompeota.

– Haluamme ilmaista syvän kiitoksemme Yhdysvaltain hallitukselle, presidentti Trumpille, ministeri Pompeolle ja Yhdysvaltain kansalle siitä, että tuotte meidät kotiin, he toteavat ulkoministeriön julkaisemassa tiedotteessa. Lue lisää täältä.

Malesiassa historiallinen vaalivoitto – Mahathirista maailman vanhin pääministeri

Malesiassa opposition liittouman 92-vuotias johtaja Mahathir Mohamad on voittanut maassa keskiviikkona pidetyt vaalit.

Mahathirin puolue voitti liittolaisensa kanssa 115 paikkaa 222-paikkaisesta parlamentista. Malesian nykyisen pääministerin Najib Razakin johtama puolue sai vain 79 paikkaa. Lue lisää täältä.

Viron puolustusministeri HS:lle: Venäjä yrittänyt hiillostaa Natoa pois Itämereltä

Viron puolustusministeri Jüri Luikin mukaan venäläiset sota-alukset ovat ilmiselvästi yrittäneet hiillostaa Natoa pois Itämereltä.

Asiaa Helsingin Sanomien haastattelussa kommentoineen ministerin mukaan tämä näkyy Nato-valtioiden alusten ahdisteluna, kuten matalina ylilentoina, varjostamisena ja läheltä ajamisena. Lue lisää täältä.

Helsingissä kateissa ollut 11-vuotias poika löytynyt

Helsingissä kadonneeksi keskiviikkoiltana ilmoitettu 11-vuotias poika on löytynyt.

Helsingin poliisilaitos kertoo tiedotteessaan, että poika löytyi kaverinsa luota yökylästä. Hän oli unohtanut kertoa asiasta. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?