Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit

9.5.2018 5:30

Suomi euroviisujen finaaliin!

Suomen edustaja Saara Aalto on selviytynyt finaaliin euroviisujen ensimmäisestä semifinaalista Lissabonissa.

Yleisö- ja tuomariäänten perusteella ensi lauantaina käytävään finaaliin valittiin kymmenen kappaletta. Finalistien joukkoon ylsi Aalto ja tämän esittämä Monsters. Lue lisää täältä.

Trumpin Iran-päätös kerää kommentteja – Venäjä, Syyria ja Turkki kritisoivat päätöstä

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin päätös irtaantua Iranin ydinsopimuksesta on kirvoittanut kommentteja sekä puolesta että vastaan. Viimeisimpien joukossa Trumpin tiistaina antamaa ilmoitusta ovat kommentoineet Venäjä, Syyria ja Turkki.

Syyrian valtiollisen uutistoimiston Sanan mukaan Syyria tuomitsee voimakkaasti päätöksen irtautua Iranin ydinsopimuksesta. Lue lisää täältä.

Tokion pörssi avasi laskussa

Tokion pörssi avautui keskiviikkona laskussa sen jälkeen, kun Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ilmoitti Yhdysvaltain irtaantuvan Iranin ydinsopimuksesta.

Pääindeksi Nikkei 225 oli pörssin avautuessa 0,21 prosentin laskussa ja Topix-indeksi 0,10 prosentin laskussa. Lue lisää täältä.

Danielsin asianajaja väittää Trumpin lakimiehen saaneen venäläismiljardööriltä 500 000 dollaria

Aikuisviihdetähti Stormy Danielsin lakimies Michael Avenatti väittää, että Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin pitkäaikainen lakimies Michael Cohen sai venäläismiljardööriltä 500 000 dollaria presidentinvaalien jälkeen.

Avenatti totesi Twitterissä ja tiistaina julkaisemassaan raportissa, että liikemies Viktor Vekselbergin hallitsema yhtiö lähetti maksun Trumpin silloiselle lakimiehelle Cohenille. Vekselbergillä on yhteyksiä Venäjän presidenttiin Vladimir Putiniin. Lue lisää täältä.

Trumpin ja Kimin tapaamista valmisteleva Pompeo saapui Pohjois-Koreaan

Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo on saapunut Pohjois-Koreaan valmistellakseen Yhdysvaltain ja Pohjois-Korean johtajien tulevaa tapaamista.

Pompeon kerrottiin laskeutuneen Pohjois-Koreaan varhain aamuyöllä Suomen aikaa. Lue lisää täältä.

Järjestö: Israel ampui ohjuksia Syyriaan – ainakin yhdeksän hallituksen puolesta taistelevaa kuoli

Syyriassa ainakin yhdeksän hallitusta tukevaa taistelijaa kuoli, kun Israel ampui ohjuksia lähelle Damaskosta myöhään tiistai-iltana Suomen aikaa.

Asiasta kertoo Syyrian sotaa seuraava Syrian Observatory for Human Rights -tarkkailujärjestö. Lue lisää täältä.

CIA:n johtoon ehdolla oleva Haspel vannoo, ettei ottaisi kidutusohjelmaa uudestaan käyttöön

Yhdysvalloissa keskustiedustelupalvelu CIA:n johtoon ehdolla oleva Gina Haspel vannoo, ettei ottaisi virkakaudellaan käyttöön kidutukseen liitettyä kuulusteluohjelmaa.

Yhdysvaltain senaatin tiedustelukomitea kuulee Haspelia keskiviikkona. Lue lisää täältä.

Kouluampujalle elinkautinen vankilatuomio Kanadassa

Kanadan kouluampuja on saanut elinkautisen vankilatuomion, kertoo paikallismedia.

Ampuja todettiin syylliseksi neljään murhaan ja seitsemään murhan yritykseen Meadow Laken oikeusistuimessa tiistaina. Lue lisää täältä.

Geena Davisin mies hakee eroa – 17 vuoden avioliitto ohi

Hollywood-tähti Geena Davisin puoliso Reza Jarrahy hakee avioeroa, uutisoi TMZ-viihdesivusto.

Tiistaina jätetyt oikeusasiakirjat kertovat, että eron syynä ovat ylitsepääsemättömät erimielisyydet parin avioliitossa. Asumusero alkoi viime vuoden marraskuussa. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?