Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit

8.5.2018 5:48

Melania Trump julkisti ohjelmansa: Tahtoo kitkeä nettikiusaamista

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trumpin vaimo Melania Trump on julkistanut lasten hyvinvointiin tähtäävän ohjelman, jota hän ajaa maansa ensimmäisenä naisena.

Ohjelma kantaa nimeä "Be Best" eli "Ole paras". Trumpin mukaan ohjelma keskittyy lasten fyysisen ja henkisen hyvinvoinnin kohentamiseen sekä nettikiusaamisen ja huumeriippuvuuden ehkäisyyn.

Melania Trump on puhunut myös aikaisemmin halustaan suojella lapsia nettikiusaamiselta ja sosiaalisen median muilta haittapuolilta.

Brittilehti Guardian nosti heti esiin ohjelmaan kuuluvan ohjekirjasen, jonka havaittiin olevan lähes identtinen Barack Obaman kaudella julkaistun vihkosen kanssa. Havainto toi mieleen vuoden 2016 tapauksen, jolloin Melania Trumpin huomattiin lainanneen useita kohtia Michelle Obaman puheesta. Lue lisää täältä.

Valtaosa puolustusvaliokunnasta poistaisi Jehovan todistajien vapautuksen asepalveluksesta

Valtaosa eduskunnan puolustusvaliokunnan jäsenistä poistaisi erillislain, jolla Jehovan todistajat on vapautettu ase- ja siviilipalveluksesta, kertoo Uutissuomalainen.

Uutissuomalainen tavoitti valiokunnan 16 jäsenestä 14. Heistä kymmenen on varmasti tai ainakin periaatteessa sitä mieltä, että yhdenvertaisuusongelma tulisi ratkaista poistamalla erityisoikeus. Yksi jäsen laajentaisi mahdollisuuden aseistakieltäytymiseen myös muihin pasifistisiin vakaumuksiin.

Puolustusministeriön työryhmä pohtii parhaillaan Jehovan todistajien vapauttamista koskevan lainsäädännön muuttamista. Taustalla on Helsingin hovioikeuden päätös vapauttaa aseistakieltäytyjä vankeusrangaistuksesta. Lue lisää täältä.

Lännen Media: Uudelle valtakunnansovittelijalle pohditaan karenssisopimusta

Uudelle valtakunnansovittelijalle saatetaan tehdä karenssisopimus, uutisoi Lännen Media. Sopimuksella rajoitettaisiin virkatehtävässä saadun tiedon hyödyntämistä uudessa palvelussuhteessa.

Työ- ja elinkeinoministeriön henkilöstö- ja hallintojohtaja Heidi Nummela sanoo, että ministeriö tutkii, onko karenssisopimukselle tarvetta ja juridiset edellytykset uuden valtakunnansovittelijan nimityksen yhteydessä.

Sovittelijana vuonna 2015 aloittaneelle Minna Helteelle sopimusta ei tehty, sillä karenssisopimusta koskeva sääntely ei ollut tuolloin vielä nykymuotoisena voimassa.

Helteen siirtyminen sovittelijan pestistä työnantajien puolelle herätti viikonloppuna kovaa kritiikkiä. Lue lisää täältä.

Saksassa ainakin kaksi ihmistä kuollut junien törmäyksessä

Saksassa ainakin kaksi ihmistä on kuollut ja useita loukkaantunut lähijunan ja tavarajunan törmäyksessä, kertoo valtiollinen rautatieyhtiö. Törmäys tapahtui myöhään maanantaina eteläisen Baijerin alueella Ingolstadtin ja Augsburgin välillä.

Junayhtiön tiedottaja kertoo saksalaiselle uutistoimisto DPA:lle, että osa loukkaantuneista on saanut vakavia vammoja ja osa lieviä. Poliisin mukaan vammoja on saanut 14 ihmistä.

Yhtiö ei ole vielä kertonut törmäyksen yksityiskohtia tai mahdollisia syitä. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?