Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit

Julkaistu: 3.5.2018 6:05

Iran uhkaa hylätä ydinsopimuksen, jos Yhdysvallat irtautuu siitä

Iran uhkaa hylätä kansainvälisen ydinsopimuksen, jos Yhdysvallat sanoutuu irti sopimuksesta. Iranin Yhdysvaltain-lähettiläs Hamid Baeidinejad kertoi asiasta uutiskanava CNN:n haastattelussa.

Lähettiläs sanoi haastattelussa, että jos Yhdysvallat jättää sopimuksen, Iran on valmis palaamaan sopimusta edeltäneeseen tilanteeseen. Tämä voisi Baeidinejadin mukaan tarkoittaa esimerkiksi uraanin rikastamista ja maan ja Kansainväliseen atomienergiajärjestö IAEA:n suhteiden uudelleenmäärittelyä.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump harkitsee parhaillaan, pysyykö Yhdysvallat mukana sopimuksessa. Hänen on tehtävä päätös toukokuun 12. päivään mennessä. Lue lisää täältä.

Vanki siirrettiin Guantanamosta Saudi-Arabiaan

Yhdysvaltain sotilasvankilasta Guantanamosta on siirretty yksi vanki Saudi-Arabiaan, kertoo Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagon. Kyseessä on ensimmäinen kerta Donald Trumpin presidenttikaudella, kun vanki pääsee pois Guantanamon sotilasvankilasta. Vankilassa on tällä hetkellä 40 vankia.

Guantanamosta pois siirretty mies joutui vankilaan helmikuussa 2014 myönnettyään avustaneensa iskussa ranskalaiselle MV Limburg -öljytankkerille vuonna 2002.

Oikeudessa mies tuomittiin 13 vuoden vankeusrangaistukseen. Oikeus päätti kuitenkin jo tuolloin, että neljän vuoden jälkeen mies voidaan siirtää Guantanamosta ylelliseen kuntoutuskeskukseen Saudi-Arabian pääkaupunkiin Riadiin. Lue lisää täältä.

Pakistanilaiskaupungissa rikkoutui huhtikuun lämpöennätys

Huhtikuun maailman lämpöennätys rikkoutui maanantaina Pakistanissa, kun elohopea nousi eteläisessä Nawabshahissa yli 50 asteen. Asiasta uutisoi Guardian.

Korventava kuumuus on herättänyt alueella huolta siitä, miten asukkaat selviävät lähestyvästä kesästä. Osa asukkaista kertoo lehdelle suunnittelevansa muuttoa ennen kesähelteiden yleistymistä.

Pakistania pidetään yhtenä ilmaston lämpenemiselle haavoittuvaisimmista maista. Vuonna 2015 helleaalto tappoi Pakistanin Karachissa 1200 ihmistä.

Maanantaina Nawabshahissa mitattiin kuumimmillaan 50,2 astetta. Lue lisää täältä.

Teemapäivä muistuttaa median roolista sananvapauden puolustajana

Tänään vietetään kansainvälistä sananvapauden ja lehdistönvapauden päivää. Sen yhteydessä sanomalehtien maailmanjärjestö WAN-IFRA ja monet muut sananvapautta puolustavat järjestöt kehottavat hallituksia huolehtimaan toimittajien turvallisuudesta ja vapaudesta tehdä työtään, kertoo Sanomalehtien liitto.

Suomessa sanomalehdet korostavat teemapäivänä rooliaan sananvapauden puolustajina ja toteuttajina, mutta myös kansalaisten vaikutuskanavana ja mielipidefoorumina.

YK:n yleiskokous julisti kansainvälisen lehdistönvapauden päivän vuonna 1993. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?