Yön uutiset: Lue mitä tapahtui, kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Lue mitä tapahtui, kun nukuit

Kuvituskuva
Julkaistu: 25.4.2018 5:21

Toronton epäilty yliajaja jakoi Facebookissa naisvihamielistä materiaalia

Kanadan Toronton tahallisesta yliajosta epäilty mies julkaisi Facebookissa naisvihamielistä materiaalia vain hetkeä ennen yliajoa, kertoo New York Times. Kymmenen ihmistä kuoli ja 14 loukkaantui, kun pakettiauto syöksyi heidän päälleen Torontossa maanantaina. Poliisi otti 25-vuotiaan epäillyn kiinni tapahtumapaikan läheltä. Häntä syytetään 10 murhasta ja 13 murhan yrityksestä.

Poliisi ei ole vielä ottanut kantaa teon motiiviin.

New York Timesin mukaan epäilty mies oli julkaissut Facebookissa aiemminkin naisvihamielistä materiaalia. Osa epäillyn yliajajan tietäneistä lisäksi kuvaili, että epäilty vaikutti pelkäävän naisia ja oli muutoinkin sosiaalisesti äärimmäisen rajoittunut. Lue lisää täältä.

Valkoisen talon lääkäristä piti tulla veteraaniministeri – nyt häntä syytetään myrkyllisen työilmapiirin luomisesta ja reseptien kirjoittamisesta väärin perustein

Yhdysvalloissa uuden veteraaniasioista vastaavan ministerin valinta on ajautunut vastatuuleen. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on ehdottanut tehtävään Valkoisen talon lääkäriä Ronny Jacksonia. Nyt Jacksonia kuitenkin syytetään myrkyllisen työilmapiirin luomisesta ja lääkereseptien kirjoittamisesta väärin perustein.

Joidenkin epäilyiden mukaan Jackson olisi mahdollisesti ollut töissä humaltuneena. Lue lisää täältä.

Suomen sijoitus lehdistönvapausindeksissä putosi toisena vuotena peräkkäin

Toimittajat ilman rajoja -järjestö on pudottanut Suomen lehdistönvapauden sijoitusta toisena vuotena peräkkäin. Viime vuonna kärkipaikalta kolmanneksi tippunut Suomi putosi edelleen yhden sijan ja on nyt sijalla neljä. Syynä on Puolustusvoimien Viestikoekeskukseen liittynyt tapaus, jossa lähdesuoja vaarantui poliisin takavarikoidessa toimituksellista aineistoa, järjestö kertoo.

Viime vuonna Suomen edelle kiilanneet Norja ja Ruotsi pitävät edelleen kärkipaikkoja. Kolmantena on Alankomaat.

Tanska puolestaan putosi tämän vuoden indeksissä viisi sijaa alaspäin sijalle yhdeksän. Syynä on toimittaja Kim Wallin kuolema elokuussa 2017. Lue lisää täältä.

Tuoreimmat osastosta