Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit

20.4.2018 5:45

New Yorkin entinen pormestari liittyy Trumpin lakitiimiin

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trumpin lakitiimi on saanut täydennystä. Nyt tiimiin on liittynyt New Yorkin entinen pormestari Rudolph Giuliani, joka on presidentin pitkäaikainen ystävä.

Asiasta muun muassa kertoneen Washington Postin mukaan Giuliani liittyi lakitiimiin toiveissaan neuvotella jonkinlainen ratkaisu erikoissyyttäjä Robert Muellerin tutkinnalle. Muellerin Venäjä-tutkinnassa selvitetään muun muassa Venäjän sekaantumista vuoden 2016 presidentinvaaleihin ja sitä, juonitteliko Venäjä Trumpin kampanjatiimin kanssa. Lue lisää täältä.

Turvapaikanhakijoiden määrä laski lähes puoleen Euroopan unionissa

Viime vuonna 538000 turvapaikanhakijan hakemus hyväksyttiin Euroopan unionissa, ilmenee Eurostatin tuoreista tilastoista. Tilastoissa ovat mukana myös Norjasta, Islannista ja Sveitsistä turvapaikkaa hakeneet.

Hyväksyttyjen hakemusten määrä laski lähes neljänneksellä vuoteen 2016 verrattuna. Eniten turvapaikanhakijoita saapui Saksaan, Ranskaan, Italiaan ja Itävaltaan.

Yhteensä Euroopan unionissa rekisteröitiin noin 650000 turvapaikkahakemusta viime vuonna. Luku on lähes puolet pienempi kuin vuonna 2016. Lue lisää täältä.

Ensimmäinen EU-maa saattaa siirtää lähetystönsä Jerusalemiin

Romanian hallitus saattaa seurata Yhdysvaltojen jalanjälkiä ja siirtää Israelin lähetystönsä Tel Avivista Jerusalemiin. Romanian hallituksen johtavan sosiaalidemokraattisen puoleen puheenjohtaja Liviu Dragnea sanoi torstaina Antena 3 -televisiokanavan haastattelussa, että hallitus aloittaa menettelyn, jonka näköpiirissä on lähetystön siirtäminen Jerusalemiin.

Hallitus ei ole kuitenkaan virallisesti tiedottanut asiasta, eikä hallituksen tiedottaja suostunut kommentoimaan asiaa uutistoimisto AFP:lle. Huhuja Romanian haluista siirtää lähetystö on liikkunut viime joulukuusta asti.

Romania olisi ensimmäinen Euroopan unionin maa, joka siirtää lähetystönsä Tel Avivista Jerusalemiin. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?