Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit

19.4.2018 5:11

Japani on valmis keskustelemaan kauppasopimuksista Yhdysvaltojen kanssa

Japanin pääministeri Shinzo Abe sanoo, että Japani on valmis keskustelemaan kauppasopimuksista Yhdysvaltojen kanssa. Abe kommentoi asiaa ollessaan Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin vieraana Floridassa.

Aben mukaan maat ovat yhtä mieltä siitä, että ne alkavat keskustella vapaista, reiluista ja vastavuoroisista kauppasopimuksista. Hän ei kuitenkaan sanonut, ovatko keskustelut johtamassa kahdenväliseen sopimukseen vai laajempaan Tyynenmeren maiden sopimukseen.

Trump määräsi Yhdysvallat vetäytymään Tyynenmeren vapaakauppasopimuksesta TTP:stä presidenttikautensa ensimmäisellä viikolla. Lue lisää täältä.

Yli 60 vuotta sitten päättynyt Korean sota saatetaan nyt myös virallisesti päättää

Etelä-Korea vahvistaa neuvotelleensa Yhdysvaltojen ja Pohjois-Korean viranomaisten kanssa rauhansopimuksesta, joka muodollisesti päättäisi Korean sodan. Asiasta uutisoi New York Times. Korean sota päättyi aselepoon vuonna 1953, mutta sotaa ei koskaan muodollisesti lopetettu.

Myös Yhdysvaltojen ja Kiinan pitää Koreiden ohella allekirjoittaa rauhansopimus, sillä Kiina ja Yhdysvallat solmivat aseleposopimuksen Pohjois-Korean kanssa. Etelä-Korean ei tuolloin suostunut allekirjoittamaan sopimusta.

Kiina taisteli sodassa Pohjois-Korean puolella ja Yhdysvallat Etelä-Korean puolella. Lue lisää täältä.

Syyskuun 11. päivän iskujen suunnittelun avustamisesta syytetty pidätettiin Syyriassa

Syyriassa kurdijoukot ovat pidättäneet henkilön, jota syytetään syyskuun 11. päivän terrori-iskujen suunnittelussa auttamisesta. Asiasta kertoi kurdijoukkojen komentaja uutistoimisto AFP:lle.

Lähteen mukaan Syyriassa syntyneellä miehellä on Saksan kansalaisuus. Kurdijoukot pidättivät hänet pohjoisessa Syyriassa ja miestä on lähteen mukaan jo alettu kuulustella.

Nykyisin yli 50-vuotiaan miehen epäillään värvänneen joitakin syyskuun 11. päivän kaappaajia. Lue lisää täältä.

Rakennusalan lakko alkaa tänään

Rakennusalan lakko alkaa tänään. Valtakunnansovittelija Minna Helle kertoi keskiviikkona, ettei Rakennusliiton ja Rakennusteollisuuden väliseen työriitaan ollut mahdollista löytää ratkaisua. Neuvottelut osapuolten välillä jatkuvat torstaina.

Lakko alkaa seitsemässä betoniyrityksessä ja niiden tytäryhtiöissä, joissa sovelletaan alan työehtosopimusta. Jos neuvotteluissa ei päästä tulokseen, lakko jatkuu perjantaina sekä ensi viikolla maanantaina ja tiistaina.

Lakko alkaa kunakin päivänä puoliltaöin ja kestää koko vuorokauden. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?