Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit

16.4.2018 5:37

EU-mailta odotetaan tänään kovaa puhetta Venäjälle Syyriasta

EU-maiden ulkoministerit keskustelevat tänään Luxemburgissa Syyrian tilanteesta Yhdysvaltojen, Britannian ja Ranskan ilmaiskujen jälkeen. Suomea edustaa Timo Soini (sin.).

Uusista pakotteista ei näillä näkymin olla päättämässä, mutta EU-maiden odotetaan esittävän tiukkaa tekstiä Venäjälle. Venäjä esti jälleen viime viikolla YK:n turvallisuusneuvostossa päätöslauselman Syyriasta.

Duman kaupungissa reilu viikko sitten tapahtunut kemiallinen isku tappoi kymmeniä ja vaikutti satoihin. Iskusta syytetään Venäjän ja Iranin tukemaa presidentti Bashar al-Assadin hallintoa, joka on kiistänyt kemiallisen aseen käytön. Lue lisää täältä.

CNN: Barbara Bushin terveys heikkenee - on kieltäytynyt sairaalahoidosta

Yhdysvaltojen entisen ensimmäisen naisen Barbara Bushin terveys heikkenee ja hän on kieltäytynyt sairaalahoidosta, kertoo uutiskanava CNN:n lähde. Lähteen mukaan Barbara Bush on kotonaan ja päättänyt, ettei enää mene sairaalaan.

Bushin toimisto vahvistaa, että useiden sairaalakäyntien jälkeen Barbara Bush ei enää yritä lääketieteellisin keinoin pidentää elämäänsä, New York Times kertoo.

92-vuotias Barbara Bush sairastaa keuhkoahtaumatautia, ja hänellä on sydämen vajaatoiminta.

Barbara Bush on ollut naimissa Yhdysvaltain 41. presidentin George H. W. Bushin kanssa 73 vuotta. Barbara Bush on maan 43. presidentin George W. Bushin äiti. Lue lisää täältä.

HS: Turun puukkoiskun todistaja on poistunut Suomesta

Turun puukotusiskusta syytetyn Abderrahman Bouananen marokkolainen lapsuudenystävä ja asuintoveri on poistunut Suomesta, uutisoi Helsingin Sanomat. Miehen oli tarkoitus todistaa oikeudenkäynnissä Bouananen radikalisoitumisesta sekä tämän liikkeistä ennen puukotusiskua viime vuoden elokuussa.

Kihlakunnansyyttäjä Hannu Koistinen vahvistaa HS:lle miehen maasta poistumisen. Koistinen kuitenkin elättelee toiveita, että hänet voitaisiin saada oikeuden eteen.

HS:n mukaan mies on voinut lähteä vapaaehtoisesti maasta, mutta hänet on voitu myös karkottaa. Lehti myös kertoo, että syyttäjä oli valmistautunut todistajan mahdolliseen maasta poistumiseen. Lue lisää täältä.

Riihimäellä palaa kaksikerroksinen rivitalo - talo tuhoutuu täysin

Riihimäellä Kanta-Hämeessä palaa neljän asunnon rivitalo. Päivystävän palomestarin mukaan kaksikerroksinen rivitalo tuhoutuu palossa täysin. Pahoja henkilövahinkoja ei ole palomestarin mukaan tullut, mutta yksi ihminen on saanut lieviä vammoja.

Pelastuslaitos sai ilmoituksen palosta Riihimäen Puutarhakadulla hieman ennen puolta yötä. Sammutustyöt jatkuvat aamuun asti. Palo ei ole vaarassa levitä.

Palon syttymissyystä ei ole vielä tietoa. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?