Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit

Kuvituskuva
Julkaistu: 15.4.2018 5:20

USA:lta, Ranskalta ja Britannialta yhteinen päätöslauselmaluonnos Syyriassa tehdyistä kaasuiskuista

Yhdysvallat, Ranska ja Britannia ovat antaneet uuden päätöslauselmaluonnoksen YK:n turvallisuusneuvostolle Syyriassa kemiallisilla aseilla tehtyjen iskujen tutkinnasta.

Kolmikon yhteisessä luonnoksessa vaaditaan myös esteetöntä humanitaarisen avun toimittamista Syyriaan sekä Syyrian osallistumista YK:n johtamiin rauhanneuvotteluihin.

Neuvottelut luonnoksesta on määrä alkaa maanantaina, mutta diplomaattien mukaan on epäselvää, milloin turvallisuusneuvosto äänestää ehdotelmasta.

Eilen illalla Suomen aikaa turvallisuusneuvosto kaatoi Venäjän päätöslauselmaluonnoksen, jossa Venäjä vaati maailmanjärjestöä tuomitsemaan Yhdysvaltojen, Britannian ja Ranskan iskut Syyriaan. Lue lisää täältä.

Yksi rauhanturvaaja kuoli ja noin 20 haavoittui iskussa Malissa

Malissa yksi YK:n rauhanturvaaja on kuollut ja noin 20 haavoittunut raketti- ja autopommi-iskussa, kertoo Malin turvallisuusministeriö.

AFP:n turvallisuuslähteen mukaan hyökkäys oli ennennäkemätön. Hänen mukaansa vastaavan kokoluokan iskua ei ole aiemmin tapahtunut Minusma-operaatiota vastaan Timbuktussa. Minusma on YK:n kriisinhallintaoperaatio, johon osallistuu myös suomalaisia.

Tänä vuonna Malissa on kuollut seitsemän YK:n rauhanturvaajaa. Minusma-operaatiossa on kuollut yhteensä 102 ihmistä sen jälkeen, kun operaatio alkoi vuonna 2013. Lue lisää täältä.

Myanmar kertoo kotiuttaneensa ensimmäisen rohingya-perheen

Myanmarin hallituksen mukaan ensimmäinen rohingya-perhe on saapunut Rakhineen väliaikaiselle leirille. Tiedotteessa hallitus ei kuitenkaan mainitse mahdollisia muita tulevia kotiuttamisia.

Rohingya-pakolaisten kotiuttaminen Bangladeshista takaisin Myanmariin viivästyi tammikuussa, sillä silloin viranomaisten mukaan valmistelut olivat edelleen pahasti kesken. YK puolestaan on varoittanut, että rohingyoiden turvallinen kotiuttamien ei ole vielä mahdollista.

Myanmarin hallitus kuitenkin kertoo nyt, että lauantaiaamuna paikallista aikaa Rakhinen osavaltiossa sijaitsevalle väliaikaiselle leirille saapui viisihenkinen perhe. Lue lisää täältä.

Liperissä hukkui 48-vuotias moottorikelkkailija

Liperissä Pohjois-Karjalassa yksi ihminen on hukkunut, kun kaksi moottorikelkkailijaa ajoi sulaan lauantai-iltana. Toinen kelkkailijoista löytyi läheiseltä mökiltä hyväkuntoisena. Molemmat kelkkailijat olivat miehiä. Kuollut mies oli iältään 48-vuotias ja kotoisin Lohjalta.

Kelkkailijat olivat poliisin mukaan lähteneet ajamaan Matinsaaressa sijaitsevalta mökiltä.

Pelastuslaitos sai tapauksesta hälytyksen eilen illalla kello 21.40, ja pelastuslaitoksen päivystävän palomestarin mukaan miehet olivat lähteneet kelkkailemaan noin kello 14. Lue lisää täältä.

Tuoreimmat osastosta