Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit

Julkaistu: 6.4.2018 5:46

Animeohjaaja Isao Takahata on kuollut

Japanilainen animeohjaaja Isao Takahata on kuollut. Takahatan elokuvastudio Studio Ghibli vahvistaa tiedon ohjaajan kuolemasta, mutta ei vielä kerro asiasta enempää.

Takahatan elokuvista tunnetuin on Tulikärpästen hauta. Hän perusti Studio Ghiblin yhdessä ohjaajakollegansa Hayao Miyazakin kanssa, joka tunnetaan muun muassa elokuvista Henkien kätkemä ja Naapurini Totoro.

Trump kaavailee kiinalaistuotteille lisätulleja

Trumpin suunnitelmat ovat uusin käänne kauppakiistassaYhdysvaltojen presidentti Donald Trump suunnittelee asettavansa kiinalaistuotteille uusia tuontitulleja, joiden arvo olisi 100 miljardia dollaria.

Trumpin suunnitelmat ovat uusin käänne kauppakiistassa, jossa kumpikin osapuoli on uhannut toista kovilla tullimaksuilla. Uhittelun aloitti Yhdysvallat.

Financial Timesin julkaisemassa Valkoisen talon tiedotteessa sanotaan suoraan, että uusia tuontitulleja harkitaan vastatoimena Kiinan suunnittelemille tulleille, jotka olivat itsessään vastatoimi Yhdysvaltojen tulliaikeille.

Trump haluaa lähettää USA:n Meksikon-rajalle tuhansia sotilaita

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoo haluavansa lähettää 2000–4000 sotilasta Meksikon rajalle. Kansallisesta turvallisuudesta vastaava virasto kertoi keskiviikkona, että Trump on päättänyt lähettää kansalliskaartin joukkoja Yhdysvaltain Meksikon-vastaiselle rajalle. Kansalliskaartin tehtävä on avustaa rajavalvonnassa.

Trump sanoo nyt, että kansalliskaartilaisten määrä olisi jotain 2000 ja 4000 sotilaan välillä ja että hän todennäköisesti pitää sotilaita rajalla, kunnes muuri on rakennettu.

Trafi: Matkustajien häiriökäytös lentoliikenteessä on lisääntynyt kaikkialla

Matkustajien häiriökäyttäytyminen lentokoneissa on lisääntynyt kaikkialla maailmassa, kertoo Trafin johtava asiantuntija, oikeustieteen tohtori Matti Tupamäki.

Hänen mukaansa ilmiö johtuu pääasiassa lentoliikenteen matkustajamäärien lisääntymisestä. Pieni osa voi selittyä myös sillä, että lentoyhtiöiden herkkyys raportoida häiriöistä on lisääntynyt ja sillä, että koneiden koko on kasvanut.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?